Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Social

900 locuri de muncă disponibile la cules de fructe în Spania VEZI CONDIȚIILE

Sambata, 18 Ianuarie, 2020

Mod de aplicare: persoanele cu domiciliul în județul  Botoșani, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, compartiment EURES-et.II,camera 223 (informații și la telefon 0231/536791), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizeaza ...  continuare »

Fara comentarii »

Accident spectaculos produs în centrul orașului Darabani FOTO & VIDEO

Joi, 16 Ianuarie, 2020

Un tânăr teribilist și-a făcut praf mașina și ”acordeon” o alta parcată în fața Casei de Cultură ”Theodor” Balș din Darabani, după ce a ieșit în decorul străzii 1 Decembrie, a sărit trotuarul și a ras și doi pomi de pe marginea străzii. Accidentul a avut loc după miezul nopții de duminică spre luni, 13 ianuarie. Datorită vitezei excesive, autoturismul condus de un tânăr dărăbănean părăsește ...  continuare »

Fara comentarii »

Au început înscrierile la Maratonului Nordului. VEZI comunicatul organizatorilor

Duminica, 12 Ianuarie, 2020

Anul 2020 este o sărbătoare pe toate planurile, cifrele mistice care ne învăluie oferind un cadru cel puțin incitant. Avem ediția a 7-a la Zilele Nordului sub sloganul #Cei7AniDeAcasă, Maratonul Nordului MTB este la ediție aniversară, a 10-a, iar Maratonul Nordului Teioasa Trail este la ediția a 3-a. Te așteptăm să fii parte din sărbătoarea sportivă a nordului la Maratonul Nordului MTB, Pomârla/29 august și Maratonul Nordului Teioasa Trail, Darabani/ 30 august. ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănean prins în trafic, în Botoșani, cu țigări de contrabandă

Duminica, 12 Ianuarie, 2020

Un tânăr din Darabani a fost surprins, în miez de noapte, pe o stradă din Botoșani cu țigări din R. Moldova în mașină și i s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă. În noaptea de 9 spre 10.01.2020, în jurul orelor 02:30, un echipaj al Biroului Rutier Botoşani aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Naţională au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, ...  continuare »

Fara comentarii »

Mare de oameni și peste 40 de preoți la înmormântarea părintelui Cojocaru GALERIE FOTO

Sambata, 11 Ianuarie, 2020

Slujba de înmormântare a preotului care a slujit aproape 7 ani la Biserica ”Sf. M. Mc. Dimitrie” din Viișoara Mică a durat 2 ore și jumătate, iar Biserica ”Sf. Nicolae” din Bajura a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 40 de preoți din Protopopiatul Darabani și colegi ai pr. Daniel Cajocaru din Pașcani, Dorohoi ș.a. localități plus dărăbănenii și enoriașii din Viișoara. După slujba de prohodire, a fost înconjurată biserica în procesiune de ...  continuare »

Fara comentarii »

BUCURIA DE A BUCURA O nouă activitate caritabilă organizată de prof. Vasile Postolachi GALERIE FOTO

Vineri, 10 Ianuarie, 2020

În perioada 18 decembrie 2019-05 ianuarie 2020 în cadrul proiectului transfrontalier CARTEA UNEȘTE INIMI s-a desfășurat o serie de activități filantropice sub genericul Bucuria de a bucura, în care oameni cu suflet mare din România și din Spania au bucurat peste 750 de copii din trei școli și peste 50 de familii nevoiașe din șapte localități de pe ambele maluri ale Prutului. Activitățile au fost coordonate de domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie ...  continuare »

Fara comentarii »

PS Calinic Botoșăneanul va oficia slujba de înmormântare a preotului Daniel Cojocaru ”A fost chemat să slujească în lumea drepților”

Miercuri, 08 Ianuarie, 2020

La începutul lunii iunie a anului 2013, Daniel-Lucian Cojocaru a fost hirotonit și de atunci a slujit la Biserica ”Sf. M. Mc. Dimitrie” din Viișoara Mică. Un sobor de peste 20 de preoți l-au condus în procesiune de înmormântare astăzi, orele 16:00, pe preotul Cojocaru de la locuința sa din Bajura la Biserica ”Sf. Nicolae” din localitate, fiind depus în centrul lăcașului sfânt, unde cei care l-au cunoscut își pot lua rămas bun de la preot până vineri, ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaniul îndoliat după dispariția prematură a preotului Cojocaru MESAJ emoționant al colegilor profesori

Marti, 07 Ianuarie, 2020

„Poate că trupul moare, dar sufletul niciodată. Poate că prezența devine absență, dar amintirea dăinuie peste veac și în veac...Cu aceste gânduri ne-a întâmpinat 2020, atunci când toți am aflat cumplita veste a dispariției dintre noi a mult prea tânărului nostru coleg, preot și profesor, Cojocaru Daniel-Lucian. E greu de crezut că pentru familia sa există vreo alinare sau vreun cuvânt care ar mai putea domoli suferința unei asemenea pierderi. Sperăm însă ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiectul social-filantropic DĂRUIND VEI DOBÂNDI a ajuns la cea de-a V-a ediție GALERIE FOTO

Luni, 30 Decembrie, 2019

Anul acesta, activitatea s-a desfășurat în ziua de 17 Decembrie 2019, de prăznuirea Proorocului și Împăratului David, ocazie prin care copiii și tinerii care au răspuns chemării de a veni în sprijinul celor mai vulnerabili membri ai comunității au pornit la „colindat” în parohie, vizitând și colindând 25 de persoane și familii, împreună reușind să aducă un strop de bucurie, un licăr de speranță și o mică mângâiere acelor celor aflați în ...  continuare »

Fara comentarii »

6 turci au trecut ilegal frontiera, de Crăciun FOTO

Vineri, 27 Decembrie, 2019

Persoanele au fost conduse la sediul SPF Rădăuți-Prut pentru cercetări, unde s-a constatat că aveau asupra lor documente de identitate emise de autoritățile din Turcia. Totodată, în urma verificărilor efectuate în comun cu polițiștii de frontieră din R. Moldovas-a stabilit că persoanele în cauză sunt șase bărbaţi, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani şi au trecut ilegal frontiera din R. Moldova în România cu scopul de a ajunge ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiștii dărăbăneni au primit colindători ”Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi, leru-i ler! GALERIE FOTO & VIDEO

Miercuri, 25 Decembrie, 2019

Colindele care au răsunat la Poliția Darabani nu au fost cele pe care le auzim în fiecare zi de Crăciun, ci au inclus versuri cu adevărat emoționante care au generat lacrimi în rândul celor prezenți, clipurile de mai jos fiind concludente în acest sens. Moș Crăciun de la poliția dărăbăneană a fost agentul șef principal Cătălin Ulian, cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului, copiii fiind recompensați în final cu dulciuri și fructe. Grupul coordonat ...  continuare »

Fara comentarii »

CUPA NORDULUI terminată în lacrimi! 5 din 6 echipe premiate GALERIE FOTO

Duminica, 22 Decembrie, 2019

Emoții mari la prima ediție a Cupei Nordului. Surpriza Dialex Darabani a confirmat până în finală, unde s-a impus cu 7-6, golul victoriei fiind marcat în ultimul minut al partidei de către Robert Tatarcan, iar delegatul echipei, Cristian Crețu, și-a îmbrățișat în lacrimi fiul, sărbătorind victoria echipei sale. Meciuri foarte echilibrate în semifinalele competiției, DEDCOM a depășit la limită (4-3) Știința Bajura, iar Dialex a întrec ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI cine joacă semifinalele Cupei Nordului

Sambata, 21 Decembrie, 2019

Astfel, primele 4 echipe se vor înfrunta în semifinale, în timp ce finalele sunt programate pentru orele 14:30 și 15:30, la Sala Sporturilor din Darabani. Vă reamintim: Cupa Nordului este organizată de Primăria orașului Darabani împreună cu Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă”, Liceul ”Dimitrie Cantemir” din localitate și ACS Sporting Darabani și este sponsorizată de către Sagrod, Casa Andrei, Dermoestetic și Rezident Construct Proiect Darabani. Partenerii ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneancă lovită în plin pe trecerea de pietoni, printre copiii săi FOTO & VIDEO

Sambata, 21 Decembrie, 2019

Accidentul a avut loc în centrul orașului Darabani și a fost provocat de un tânăr de 22 de ani din Havârna, care nu a acordat prioritate celor 3 persoane care traversau regulamentar strada. Din video se vede cum pietonii se asigură înainte de a traversa strada 1 Decembrie pe marcajul pietonal. Mama fetelor a fost lovită în plin și proiectată la 8 m distanță. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, dar acesta s-a ales cu dosar penal ...  continuare »

Fara comentarii »

Se știe prima echipă calificată în semifinalele Cupei Nordului. Meci de old-boys în ziua finalei

Vineri, 20 Decembrie, 2019

Echipa lui Cristian Crețu, Dialex Darabani, denumită după numele copiilor săi, este surpriza plăcută a primelor două serii de meciuri din Cupa Nordului. Cu 3 victorii obținute, Dialex este prima echipă calificată în semifinalele competiției. În noua Sală a Sporturilor din Darabani s-au jucat doar 3 meciuri din Cupa Nordului, urmând ca fazele finale ale competiției să fie reluate duminică acolo. Condensul creat a gene ...  continuare »

Fara comentarii »

Și preoții din cadrul Protopopiatului Darabani au donat sânge pentru copiii Asociației „Luisa Maria” FOTO

Joi, 19 Decembrie, 2019

În ambianța creată de apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului,  preoți din parohiile care alcătuiesc Protopopiatul Darabani, alături de coordonatorul activităților Provita – preotul Vlad Drob, și alte personae care au răspuns chemării de a veni în sprijinul aproapelui – tineri, prieteni, profesori, elevi și oameni de bine, și-au îndreptat pașii, în dimineața zilei de 17 decembrie 2019, spre secția externă dărăbăneană (fostul Spitalul Orășenesc ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiștii de frontieră au donat sânge pentru copiii cu nevoi speciale din Darabani FOTO

Miercuri, 18 Decembrie, 2019

Polițiștii de frontieră botoșăneni au răspuns prezent inițiativei Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) –Biroul Botoșani și au participat la o nouă campanie de donare de sânge, transformând bonurile primite în daruri pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul Asociației ”Luisa Maria” din Darabani. Asociația ”Luisa Maria” este înființată anul acesta de către polițistul de frontieră Mihai Manole ...  continuare »

Fara comentarii »

Cerc pedagogic al profesorilor de religie organizat la școala Suharău FOTO

Miercuri, 18 Decembrie, 2019

Activitatea metodică, la care au participat profesori de religie creștin-ortodoxă de la unitățile de învățământ din zona Darabanilor, s-a încadrat în calendarul activităților metodice și de formare continuă/dezvoltare profesională a personalului didactic, coordonate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Activitatea s-a așezat în „duhul” sărbătorii care se apropie și a constat în susținerea de către pr. prof. Pristavu Cosmina unei lecții ...  continuare »

Fara comentarii »

Bogdan Dumitraș: ”Vă mulțumesc pentru toată perioada asta frumoasă pe care mi-ați oferit-o”

Duminica, 15 Decembrie, 2019

Vreau să vă mulțumesc pentru mesaje, mulțumesc pentru susținere, pentru voturi, pentru toată perioada asta frumoasă pe care mi-ați oferit-o, vă mulțumesc pentru că m-ați adus până în semifinala concursului Vocea României și că foarte mulți dintre d-voastră m-au văzut chiar și în marea finală…” a transmis pe pagina sa oficială de facebook Bogdan Dumitraș, care a mulțumit de asemenea și întregii echipe care a contribuit la evoluția sa extraordinară ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 500 de invitați la cea de-a III-a ediție a festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Colinda de la Darabani

Duminica, 15 Decembrie, 2019

Și la acest final de an dorim să ne fiți alături, să pășim împreună spre magia sărbătorilor de iarnă. Primăria orașului Darabani vă invită vineri, 20 decembrie 2019, la ediția a III-a a Festivalului internațional de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a instituției. În acest an avem un număr impresionant de invitați, peste 500, din România și Ucraina. Pa ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare