Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Aproape 1500 de cărţi donate Bibliotecii Orăşeneşti Darabani. VEZI cine a făcut acest gest nobilDin această toamnă, Biblioteca Orăşenească din Darabani s-a îmbogăţit cu aproape 1500 de volume din toate domeniile cunoaşterii, şi asta nu datorită autorităţilor locale, unei formaţiuni politice sau unei fundaţii culturale. Un om simplu, care trăieşte din cultură, în condiţiile din România, a donat aceste cărţi.

Este vorba de editorul cultural al ziarului naţional Adevărul, dărăbăneanca Simona Chiţan, care în prezent locuieşte în capitală şi a a făcut eforturi deosebite pentru a transporta cărţile la Biblioteca din Darabani. Sunt foarte multe volume de filozofie, psihologie, bibliografie despre teatru şi literatură de cea mai bună calitate.

„Odată cu operațiunea de introducere a cărților în catalogul electronic al bibliotecii, am avut ocazia să văd multe autografe acordate Simonei de nume mari ale literaturii și vieții culturale românești și străine (Gabriel Liiceanu, Aurora Liiceanu, Emil Brumaru, Dan C. Mihăilescu,Radu Paraschivescu, Ileana Mălăncioiu, Gabriela Adameșteanu, Georges Banu, George Motoi și mulți alții). Dacă până acum Biblioteca Orășenească era foarte bine dotată din punct de vedere al bibliografiei medicale prin donațiile academicianului Leon Dănăilă, acum ne-am îmbogățit colecțiile cu bibliografie teatrală de la Simona Chițan” a precizat bibliotecarul Ionel David. „Ele sunt averea mea” a spus despre aceste cărţi Simona Chiţan, care va face şi alte donaţii Bibliotecii Orăşeneşti din Darabani.  

Citiţi şi:
INTERVIU Simona Chiţan: „Poţi să devii ceea ce vrei să fii“Te-ar mai putea interesa si:  Biblioteca Orăşenească DarabaniIonel DavidSimona ChitanDan C. MihailescuRadu ParaschivescuGeorge Motoi
11:25 pm Sambata, 12 Noiembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare