Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Jandarm de 101 ani din Hudesti felicitat de sefii IJJ si primarul Viorel Atomei FOTO & VIDEO

Jandarmii botoşăneni l-au sărbătorit în 13 martie pe cel mai vârstnic veteran jandarm, sublocotenentul în retragere Şincoviţi Gheorghe din comuna Hudeşti, care a împlinit venerabila vârstă de 101 ani. La acest eveniment au participat copiii, nepoţii şi strănepoţii jandarmului senior, dar şi primarul comunei Hudeşti, Viorel Atomei.
„Moşul” jandarm s-a bucurat de prezenţa delegaţiei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, condusă de inspectorul şef, col. Constantin Moroşanu, care a ţinut neapărat să-l felicite şi să-i transmită urările de bine specifice acestui moment deosebit. Sublocotenentul în retragere Gheorghe Şincoviţi a fost felicitat şi de către primarul Viorel Atomei, care anul trecut a avut onoarea de a-i înmâna distincţia de “Cetăţean de Onoare” al comunei Hudeşti, în semn de profund respect şi consideraţie.

Jandarmii i-au dăruit celui mai în vârstă jandarm, în semn de apreciere, o ţinută militară, precum şi două diplome aniversare, una din partea prefectului Costică Macaleţi şi una din partea Jandarmeriei botoşănene. Veteranul de război Gheorghe Şincoviţi s-a născut în data de 13 martie 1912. A fost înrolat la Brigada de jandarmi Cernăuţi la vârsta de 22 de ani, după care a fost instructor jandarm, a luptat în cel de-al doilea război mondial, fiind luat prizonier de către armata rusă. În prizonierat a muncit mai mulţi ani în lagărul de muncă forţată de la Dombas, în mină, de unde s-a întors când copiii pe care îi lăsase acasă la începutul războiului erau deja mari.
A avut puterea de a lua viaţa de la capăt, iar astăzi încă îşi aduce aminte de momentele grele prin care a trecut, atât în timpul războiului, cât şi în perioada de prizonierat. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani a întrepins demersurile legale pentru înaintarea veteranului jandarm la gradul de locotenent, cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.



Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)