Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Jandarm de 101 ani din Hudesti felicitat de sefii IJJ si primarul Viorel Atomei FOTO & VIDEOJandarmii botoşăneni l-au sărbătorit în 13 martie pe cel mai vârstnic veteran  jandarm, sublocotenentul în retragere Şincoviţi Gheorghe din comuna Hudeşti, care a împlinit venerabila vârstă de 101 ani. La acest eveniment au participat copiii, nepoţii şi strănepoţii jandarmului senior, dar şi primarul comunei Hudeşti, Viorel Atomei.

„Moşul” jandarm s-a bucurat de prezenţa delegaţiei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, condusă de inspectorul şef, col. Constantin Moroşanu, care a ţinut neapărat să-l felicite şi să-i transmită urările de bine specifice acestui moment deosebit. Sublocotenentul în retragere Gheorghe Şincoviţi a fost felicitat şi de către primarul Viorel Atomei, care anul trecut a avut onoarea de a-i înmâna distincţia de “Cetăţean de Onoare” al comunei Hudeşti, în semn de profund respect şi consideraţie.Jandarmii i-au dăruit celui mai în vârstă jandarm, în semn de apreciere, o ţinută militară, precum şi două diplome aniversare, una din partea prefectului Costică Macaleţi şi una din partea Jandarmeriei botoşănene. Veteranul de război Gheorghe Şincoviţi s-a născut în data de 13 martie 1912. A fost înrolat la Brigada de jandarmi Cernăuţi la vârsta de 22 de ani, după care a fost instructor jandarm, a luptat în cel de-al doilea război mondial, fiind luat prizonier de către armata rusă. În prizonierat a muncit mai mulţi ani în lagărul de muncă forţată de la Dombas, în mină, de unde s-a întors când copiii pe care îi lăsase acasă la începutul războiului erau deja mari.

A avut puterea de a lua viaţa de la capăt, iar astăzi încă îşi aduce aminte de momentele grele prin care a trecut, atât în timpul războiului, cât şi în perioada de prizonierat. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani a întrepins demersurile legale  pentru înaintarea veteranului jandarm la gradul de locotenent, cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.


 

Te-ar mai putea interesa si:  HudestiViorel AtomeiIJJ Botosanicol. Constantin Morosanu
3:35 pm Joi, 14 Martie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare