Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Peste 1300 de politisti, jandarmi, pompieri si alti lucratori ai MAI, mobilizati la alegeri



Cadrele Ministerul Administraţiei şi Internelor asigură protecţia secţiilor de votare şi a dosarelor întocmite de birourile electorale pe timpul transportului acestora la birourile de circumscripţie, respectiv la Biroul Electoral Central, precum şi pe timpul tipăririi, transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.

Astăzi, 07.12.2012, în baza solicitării Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani şi în conformitate cu prevederile planului de măsuri al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani pentru îndeplinirea misiunilor circumscrise procesului electoral din data de 09.12.2012, 29 de jandarmi vor însoţi reprezentanţii prefecturii în vederea asigurării  protecţiei transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale specifice votării. Misiunea a început la orele 07:00, buletinele de vot şi celelalte materiale specifice votării fiind transportate de la tipografie şi de la Prefectura Botoşani către locurile de păstrare din judeţul Botoşani, pe 27 de trasee.

Structurile M.A.I. vor prelua paza celor 420 de secţii de votare existente în judeţul Botoşani  în ziua de 08.12.2012, începând cu orele 18:00. Concret, măsurile efective de pază a secţiilor de votare vor fi asigurate de 318 poliţişti, 86 jandarmi, 84 pompieri, 204 poliţişti de frontieră şi angajaţi ai altor structuri MAI. De asemenea, au fost stabilite efectivele pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în toate localităţile judeţului Botoşani. În aceste activităţi sunt angrenate peste 500 de cadre al M.A.I., precum şi poliţişti locali.
 
IPJ Botoşani a constituit 20 echipe de intervenţie din care fac parte 100 de poliţişti, pregătite să intervină prompt în situţia în care se vor constata încălcări ale legislaţiei electorale sau a altor norme de convieţuire socială. Inspectorii de prevenire din cadrul ISU “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au verificat spaţiile unde vor fi amenajate circumscripţiile electorale şi secţiile de votare, fiind depistate aproape 90 de nereguli. Mai bine de jumătate dintre abaterile de la legislaţia de prevenire a situaţiilor de urgenţă (incendii şi protecţie civilă) au fost remediate pe timpul verificărilor. Locaţiile unde au fost depistate nereguli au fost reverificate pentru a se constata dacă au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite prin procesele-verbale de control.



Poliţiştii acţionează exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii şi echidistanţei, orice constatare de încălcare a normelor legale fiind sancţionată, conform prevederilor legale în vigoare. Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Centrul de Comunicare Judeţean Botoşani reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză. De asemenea, autorităţile de aplicare a legii le recomandă cetăţenilor să sesizeze orice presupusă încălcare a prevederile legislaţiei electorale la numărul unic de urgenţă 112.




Te-ar mai putea interesa si:  alegeri parlamentareIPJ BotoşaniISU “Nicolae Iorga” Botoşani
12:30 pm Vineri, 07 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare