Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O nouă gură de oxigen pentru Spitalul Orăşenesc… Până când?

Consilierii locali au fost luaţi pe nepusă masă în prima zi a săptămânii, când primarul Ghiorghi Burlacu a convocat în regim de urgenţă, şedinţă extraordinară a Consiliului Local Darabani. Motivul? Aprobarea rectificării bugetului Spitalului Orăşenesc, fiind cunoscut faptul că din vara trecută unitatea sanitară se află sub tutela Primăriei şi a Consiliului Local din localitate. Este vorba de suma de 419,96 mii lei, bugetul de venituri şi cheltuieli a Spitalului pe ultimile patru luni ale anului. Ce a câştigat unitatea sanitară, efectiv? 37 mii lei, în plus faţă de suma iniţială prevăzută în contractul cu CAS Botoşani. La prima vedere pare o picătură într-un ocean, dar „aceşti bani sunt vitali pentru procedura de acreditare a unităţii spitaliceşti, care va avea loc vara aceasta”, ne-a mărturisit Lucian Irimia, managerul Spitalului. Inevitabil, s-au pus din nou în discuţie şansele de existenţă a unităţii sanitare din localitate şi eventuala sa transformare în unitate medico-socială(n.r: azil, mai pe româneşte). „Varianta de desfiinţare este interzisă pentru noi. Putem vorbi doar de reorganizarea sau comasarea Spitalului”, a spus Doina Caba, directorul financiar contabil al unităţii sanitare. Toţi cei prezenţi în sala Primăriei au făcut un nou apel disperat către parlamentarii dărăbăneni, pentru a susţine Spitalul Orăşenesc Darabani. Conducătorul unităţii, Lucian Irimia, va participa miercuri la o întâlnire foarte importantă în care va fi pus în discuţie viitorul Spitalului. La această şedinţă vor fi prezenţi prefectul şi subprefectul judeţului, directorul CAS Botoşani, primarii oraşelor şi managerii celorlalte spitale din judeţ.
8:46 pm Luni, 10 Ianuarie, 2011

1 Comentarii la “O nouă gură de oxigen pentru Spitalul Orăşenesc… Până când?”

  1. Alexandru spune:

    Cun un senator medic, fiu al orasului Darabani si cu un deputat care a simtit pe propria piele necesitatea unei unitati spitalicesti in micul oras oare nu ar fi o rusine pentru targul din nordul indepartat desfintarea spitalului? Eu cred ca se poate lua in considerarea deschiderea unui azil fara a reorganiza spitalul, ba zic ar fi chiar necesar.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare