Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Orăşenesc Darabani

 

În cadrul procedurii de reorganizare a unităţilor sanitare din România, Ministerul Sănătăţii a propus comasarea Spitalului Orăşenesc Darabani cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Aceeaşi soartă o au şi alte cinci spitale din judeţul Botoşani. Se putea, chiar mai rău. Unitatea sanitară din localitate ar fi putut fi transformată în azil de bătrâni, precum spitalele din Săveni şi Truşeşti, sau chiar desfiinţată. Măsurile luate de către Ministerul Sănătăţii au generat un val de proteste, menite să-i convingă pe oficialii din Minister să păstreze forma actuală a spitalelor. Dărăbănenii au depus un memoriu în acest sens la Ministerul Sănătăţii, document semnat de către primarul Ghiorghi Burlacu, managerul Lucian Irimia şi preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Dumitru Haha. Oficialii dărăbăneni solicită menţinerea personalităţii juridice a unităţii medicale, invocând distanţa mare faţă de spitalul din Botoşani, situaţia financiară stabilă a unităţii sanitare din Darabani, populaţia deservită de aproximativ 50.000 locuitori şi sprijinul total de care beneficiază din partea Consiliului Local.


Lucian Irimia: „Doar o minune ne mai salvează”

 Managerul spitalului precizează că instituţia pe care o conduce îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a intra în contract cu CJAS Botoşani. Lucian Irimia(foto dreapta) recunoaşte, însă, că demersul are şanse destul de mici de reuşită. „80% soarta noastră este pecetluită. Doar o minune ne mai salvează”, ne-a declarat Irimia. Managerul este conştient de faptul că transformarea unităţii sanitare în „apendicele” Spitalului Judeţean Botoşani va genera fonduri din ce în ce mai puţine pentru spitalul din Darabani şi implicit eficienţă mai scăzută, iar deznodământul unităţii sanitare este previzibil: exitus. În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Darabani, Lucian Irimia a contrazis teoria teleportării managerului, susţinând faptul că managerul Spitalului Judeţean Botoşani nu poate deţine controlul a şase spitale din judeţ. „Ori descentralizăm, ori comasăm?”, s-a întrebat retoric Irimia. În cazul în care spitalul din Darabani va deveni secţie exterioară a celui din Botoşani, postul de manager va dispărea la nivel local. Oficialii dărăbăneni au iniţiat o campanie de semnături prin care populaţia din zona oraşului Darabani susţine păstrarea personalităţii juridice a spitalului. Această listă va fi anexată unui nou memoriu pe care senatorul Liviu Câmpanu îl va depune săptămâna viitoare la Comisia de sănătate din Senatul României.         
9:34 pm Miercuri, 16 Februarie, 2011

2 Comentarii la “Memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Orăşenesc Darabani”

  1. adelina spune:

    Am mers odata la urgenta si nu aveau macar un paracetamol sa imi dea..ma rimis sa cumpar...ca na... doar e criza...jaleee

  2. andrei spune:

    LAS SAL COMASEZE POATE CA ASA E MAI BINE DECAT SA CONDUCA DOI NEGHIOBI ACEST SPITAL ADICA GHEORGHE BURLACU ACTUALUL PRIMAR CARE NU STIE CEI CU EL STIE NUMAI SA FURE SI RESPECTIC IRIMIA MANAGERUL SPITALULUI CARE HABAR NARE DE MANAGEMENT , EI SUNT PUSI NUMAI PE FURAT, SI MAI AJUTA SI CRICLEVIT RELU UN BIET ASISTENT VETERINAR.

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare