Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Lucian Irimia:„În prezent există un vid legislativ. Vorbim doar discuţii”

Lucian Irimia, managerul Spitalului Orăşenesc Darabani, a participat miercuri la Botoşani împreună cu managerii celorlalte spitale din judeţ, cu primarii, dar şi cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, la o dezbatere privind problema acreditării spitalelor. Primăria Darabani a fost reprezentată la această şedinţă de către viceprimarul Relu Cricleviţ. Se pare că, în prezent, nici una dintre unităţile spitaliceşti din judeţ nu îndeplineşte toate criteriile în vederea obţinerii acreditării. Şi nu sunt puţine aceste criterii de performanţă: aproximativ o mie. Unităţile sanitare trebuie să depună cererile de acreditare până la 1 iulie, a.c. Spitalul Orăşenesc Darabani se află pe lista unităţilor sanitare care au cele mai mari probleme cu acreditarea, alături de spitalele din Săveni. Truşeşti şi Sanatoriul Guranda. Cu toate acestea, „spitalul din Săveni este situat cu mult peste cel din Darabani sau Truşeşti”, a spus pentru stiri.botoşani.ro Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni. Chiar dacă unitatea sanitară din Săveni are mai puţini medici specialişti decât Spitalul Darabani, ei stau mai bine la capitolul financiar. Managerul dărăbănean Lucian Irimia se uită cu jind în curtea omologilor săi de la Săveni. „Primarul Târzioru a alocat un miliard de lei vechi pentru modernizarea spitalului din oraşul său, doar pentru primul semestru al acestui an, fiind dispus să investească în total 4 sau 5 miliarde de lei vechi”, ne-a spus Irimia, care a solicitat în primă fază 1,8 miliarde lei vechi de la Primăria Darabani, dar s-ar mulţumi şi cu ceva mai mult de 1 miliard. Toţi cei prezenţi la şedinţa de la Botoşani au fost de părere că, în prezent nu există nici o bază legală în ce priveşte reorganizarea spitalelor. „Există un vid legislativ. Nu s-a discutat nimic concret. În prezent vorbim doar discuţii. Urmează să avem o nouă întâlnire în momentul în care vor exista norme legale concrete în acest sens”, ne-a declarat Lucian Irimia. Managerul dărăbănean a mai primit o lovitură. Preşedintele CJAS, Rodica Huţuleac, l-a informat că începând cu luna februarie se vor înregistra sincope în ce priveşte decontarea serviciilor de către Casa de Asigurări de Sănătate, datorită sărăciei judeţului.
 7:05 pm Vineri, 14 Ianuarie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare