Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DE-A RASU’-PLANSU’ Consilierii locali, din nou la vot

 

După ultimele indicaţii primite de la Bucureşti, consilierii locali din Dorohoi şi Darabani s-au întâlnit a doua oară în cinci zile pentru a vota acelaşi proiect de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani devine secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi.  La orele 15:00 a avut loc şedinţa extraordinară a CL Dorohoi, urmând ca o oră mai târziu să se întâmple acelaşi lucru şi la Darabani. Modificările pe ordinea de zi au constat în faptul că Spitalul din Darabani îşi pierde personalitatea juridică şi dispare astfel ca unitate spitalicească de sine stătătoare şi predarea managementului de la CL Darabani, către Dorohoi. Edilii locali dorohoieni nu au ratat prilejul de a mai aduce aminte de partea financiară, dorind să se asigure că spitalul din Darabani nu are datorii mari, iar primarul Alexandrescu a precizat că prin această comasare se va îmbogăţi bugetul local Dorohoi, impozitele pe venit ale salariaţilor care vor mai rămâne la unitatea spitalicească din Darabani urmând să se verse în visteria oraşului vecin.

Personalul administrativ de la Darabani, OUT!


Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, a dorit să facă o precizare foarte importantă în legătură cu disponibilizările de personal care vor fi la Spitalul Orăşenesc Darabani. „Personalul administrativ de la Darabani nu se regăseşte în noua structură a unităţii spitaliceşti. Nu fac referire la personalul medical. Noi avem 338 de paturi, la care se vor adăuga cele 70 de la Darabani. Pentru că nu depăşim numărul de 500 de paturi, nu putem suplimenta personalul administrativ de care dispunem în prezent la Spitalul Municipal Dorohoi”, a spus Andrieş. Astfel, aproximativ zece persoane angajate în prezent la Spitalul Orăşenesc Darabani vor trebui să-şi caute de lucru, iar alţii se vor pensiona. Doctorul dorohoian şi primarul Burlacu au spus că vor mai căuta soluţii, în acest sens. Consilierii locali dorohoieni au votat în unanimitate noul proiect de hotărâre, recunoscând faptul că decizia finală aparţine Guvernului.

Ghiorghi Burlacu: „Am fost răcit, dar niciodată bolnav”
Şedinţa extraordinară de CL de la Darabani a fost mult mai liniştită faţă de cea de săptămâna trecută datorită asistenţei mai reduse a consilierilor locali, dar mai ales a absenţei salariaţilor spitalului din localitate. După tirul de acuzaţii la care a fost supus săptămâna trecută, primarul Ghiorghi Burlacu a dorit să precizeze că a făcut tot ce depinde de el pentru salvarea unităţii spitaliceşti din localitate. „Până la data de 11 martie, când a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Guvernului de a transforma unitatea sanitară din Darabani în cămin de bătrâni, se ştia că spitalul va deveni secţie exterioară a Spitalului Judeţean Botoşani. Eu ce era să fac, până atunci? Ghinionul a făcut ca în acea perioadă să fiu răcit câteva zile, dar bolnav nu am fost niciodată. Din momentul în care am aflat decizia de transformare a spitalului în azil, am plecat imediat la Bucureşti şi împreună cu senatorul Câmpanu am obţinut promisiuni că lucrurile se vor rezolva. Noi am vrut să evităm tot timpul termenul de <<desfiinţare>>, dar nu am avut alte soluţii de data asta”, a spus Ghiorghi Burlacu.

Edilii locali dărăbăneni au fost mult mai circumspecţi, înainte de a vota în unanimitate noul proiect de hotărâre. „Aprobăm înfiinţarea şi desfiinţarea spitalului, noi cu ce rămânem?”, a făcut haz de necaz preşedintele de şedinţă Dinu Gîrbaci. Consilierul Silviu Barbacariu a adresat asistenţei o întrebare cât se poate de pertinentă: „Ministerul Sănătăţii a aprobat desfiinţarea spitalului, noi am votat acum desfiinţarea spitalului. Ce îi împiedică pe cei de la Dorohoi să închidă în viitor această unitate spitalicească?” Primarul a dorit să tragă cortina peste acest nou episod al dramei sistemului sanitar dărăbănean. „Noi ne-am atins scopul” a conchis Burlacu. Proiectul de hotărâre va ajunge săptămâna viitoare pe masa Guvernului, pentru a fi aprobat de ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Sănătăţii şi cel al Finanţelor Publice. 

 10:13 pm Marti, 22 Martie, 2011

3 Comentarii la “DE-A RASU’-PLANSU’ Consilierii locali, din nou la vot”

 1. mario spune:

  URAAA!!!CE BINE....ANUL ASTA DESFINTAM SPITALUL,LA ANUL POLITIA,PESTE 2 ANI DACA TOTUL MERGE CONFORM PLANULUI LICEUL ...MERGEM PE DRUMUL CEL BUN...MULTUMIM CONDUCATORILOR NOSTRI PT. ACESTE DECIZII STRALUCITE.

 2. seriosul spune:

  Multumim din inima Partidului(aflat la Putere bineinteles). Sau Partidelor

 3. ciuma spune:

  mai rau nu se poate,multumim din inima partidului(PDL)pentru maretele realizari,halal grija pentru sanatatea noastra!!!!

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare