Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CERTIFICAT DE DECES Moartea Spitalului Orăşenesc Darabani?


Sistemul sanitar dărăbănean a primit săptămâna trecută lovitura fatală. Executivul a emis miercuri o Hotărâre de Guvern prin care 67 de spitale din ţară sunt transformate în cămine de bătrâni. Stupoare! Pe această listă se află şi Spitalul Orăşenesc Darabani, în cazul căruia exista un proiect de hotărâre prin care unitatea sanitară trebuia să fie comasată cu Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani. Chiar dacă dărăbănenii au solicitat menţinerea personalităţii juridice a spitalului, ar fi acceptat până la urmă şi un compromis: transformarea unităţii sanitare în secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. Vineri, primarul Ghiorghi Burlacu a discutat cu preşedintele şi vicepreşedintele CJ Botoşani, iar capii judeţului l-au asigurat pe edilul dărăbănean că nu există nici un impediment în comasarea Spitalului Orăşenesc Darabani cu unitatea sanitară dorohoiană.

 În aceeaşi zi, lovitură de teatru: în Monitorul Oficial este publicată hotărârea Executivului prin care 67 de unităţi sanitare din aproape toate judeţele ţării sunt transformate în cămine de bătrâni. Această listă nu era publicată luni pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii, de aceea Darabaneni.ro a solicitat confirmarea acestei informaţii. Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii ne-a comunicat oficial că pe lista spitalelor care vor fi transformate în cămine de bătrâni se află şi trei unităţi sanitare din judeţul Botoşani: Spitalul Orăşenesc Darabani, Spitalul Comunal Truşeşti şi Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda. Surprinzător, pe această listă nu mai figurează Spitalul Orăşenesc Săveni, care a făcut rocada, din păcate, cu cel din Darabani. Se pare că demersurile interminabile făcute de către primarul Relu Târzioru la Ministerul Sănătăţii şi proiectele de investiţii prezentate de către săvineni au dat roade.

 Decizia Ministerului Sănătăţii a generat o atmosferă de înmormântare, în această săptămână, la unitatea sanitară dărăbăneană. „Nu mi-am imaginat, niciodată, că un oraş cu doi parlamentari aflaţi la putere în România, ar putea să rămână fără spital. Nu e o tragedie că o mână de oameni îşi vor pierde serviciul. Cea mai mare problemă este a miilor de bolnavi, care nu mai au soluţii, în acest caz. În ultima perioadă am avut internaţi şi câte doi pacienţi într-un pat. Şi spitalul din Dorohoi este suprasaturat. Ce vor face aceşti bolnavi, în viitor? Aceasta este o tragedie ”, ne-a declarat Lucian Irimia, managerul Spitalului Orăşenesc Darabani. Primarul Ghiorghi Burlacu era şi el contrariat: „Am fost lucraţi mişeleşte. După ce spitalul a fost preluat de către Consiliul Local, acum trebuie să anulăm această decizie? Am convenit cu preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, să acţionăm în justiţie această hotărâre, dar sunt conştient că avem şanse minime de reuşită”, ne-a declarat primarul dărăbănean.Senatorul Liviu Câmpanu va avea marţi o întâlnire cu ministrul Cseke Attila şi va încerca să-l înduplece pe şeful sănătăţii din România. „Voi încerca să schimb această decizie a ministrului Sănătăţii şi Spitalul Orăşenesc Darabani să devină secţie exterioară a spitalului din Dorohoi. În orice caz, decizia finală se va lua după 20 martie”, ne-a declarat Liviu Câmpanu. Managerul Irimia consideră demersul parlamentarului dărăbănean tardiv: „După ce s-au bătut cuiele în sicriu, ce şanse mai sunt să salvezi mortul?”, a spus Irimia. Paradoxal, „oferta” ministrului Sănătăţii este valabilă şi pentru alte autorităţi locale care au în subordine spitale şi nu sunt pe această listă. Cseke dă asigurări că personalul medical nu îşi va pierde locul de muncă, dar Irimia consideră această afirmaţie doar o declaraţie politică. Finanţarea acestui program se va face din banii Ministerului Muncii, iar autorităţile locale trebuie să se înscrie până la 31 martie. Prin acest act normativ, ministrul Cseke Attila a întocmit certificatul de deces al Spitalului Orăşenesc Darabani.

Köszönöm szépen, Attila!
(Mulţumim mult)
 

 

 7:55 pm Luni, 14 Martie, 2011

14 Comentarii la “CERTIFICAT DE DECES Moartea Spitalului Orăşenesc Darabani?”

 1. georgiana spune:

  Ceso mai ajuns ...

 2. lucian spune:

  Să nu ne pierdem încrederea şi să sperăm că influenţa domnului senator Cîmpanu va salva ce mai poate fi salvat. P.S.: Nu credeam că în statul naţional, suveran, independent, unitar şi indvizibil, care se numeşte România, va trebui să invăţ şi ungureşte. A devenit cumva maghiara limbă oficială în statul român sau poate limbă de circulaţie internaţională?!?

 3. nenisca dan spune:

  Trist moment si inca o lovitura dura intre picioarele orasului nostru care iar a pierdut meciul.Daca este renumit prin ceva micul nostru orasel este prin incompetenta deosebita,legendara si istorica a celor care au condus orasul,asta nu e de acuma ci din totdeauna,ai nostri au pus capul in jos ca oile si au spus DA SA TRAITI,si au luat-o in fund cum au fost obisnuiti,si repet e de pe vremuri pentru ca avem traditie in a pierde din cauza incompetentei.Dorohoiul ne-a furat pe vremuri privilegiul nostru de a se construi la noi fabrica de sticla,Saveniul ne-a luat la fel o investitie comunista care trebuia sa fie la DARABANI,fabrica de cascaval,noi am fost si suntem numai cu numele oras,cum e posibil asa ceva,cu un deputat si un senator din targul nostru si nu au fost in stare sa evite acest moment trist,apoi cum de nu le e rusine nenorocitilor umflati de la primarie sa-si ia banii,care pentru orasul nostru nu sunt putini deloc,cum mai au ei rusine sa se uite la oameni in ochi si sa le zica,,,NHA,,V-AM FU--T FRAIERI DE ALEGATORI,AM INCHIS SI SPITALUL ACUMA,,sunt revoltat ca exista persoane ce iau salarii grase si nu stiu de ce,birouri,aer conditionat,diplome platite de la spiru haret,dar competenta,productivitate si implicare in solultionarea problemelor oamenilor care si asa sunt amarati NU EXISTA DELOC IN PRIMARIA DARABANI.ca sa inchei,,rusinica,rusinica,stati la birou si mancati painea de pomana,se ducea lumea amarata si bolnava la spital la darabani,dar acuma....multumim domnului primar,liberalilor care reusesc sa distruga si ce nu au reusit psd,TE ROG MULT SA O PUI CA IMI ASUM TOATA RESPONSABILITATEA

 4. macho man spune:

  Pannonia megy az egesz csalad uram bozgor Attila!

 5. BIGOTTI spune:

  felicitari politicienilor din Darabani, primarului care se da lovit, consilierilorlocali si ce judetieni care au reusit sa ingroape Spitalul Darabani. Nu ministrul este vinovat ci cei mai sus mentionati..... Apropo darabaneni nu uitati pe viitor sa-i votati din nou . Merita toti. Toti o apa si-un pamant

 6. anka spune:

  RUSINE!!

 7. Dragosh spune:

  Eu cred că veşnicul regret cu privire la ce am fi putut avea (fabrici etc), dar am fost furaţi, trebuie abandonat: fraţilor, mentalitatea asta a fost pură propagandă comunistă, care a vrut să arate cât de tari au fost românii, dar ce şanse mici au avut să se remarce. În loc să ne plângem, cred că este bine să ne apucăm să facem ceva...n-am habar ce-am putea face pe plan politic (aşteptăm intervenţia parlamentarilor noştri), dar cred că avem, acum, un bun prilej de rugăciune; pentru Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile, inclusiv schimbarea deciziei Ministerului. God bless Darabani!

 8. unul ce nu stie nimic... spune:

  Sincer imi pare rau de ce se intampla in orasul nostru insa nu inteleg pentru ce mai exista acel spital daca trebuia sa cumperi pana si seringa...Eu din cate stiu in UE exista asa numita cartela sanitara europeana,un elglez de exemplu care sta in Sevilla sau in cine stie ce oras are acces gratis la sistemul sanitar spaniol.Mi-ar placea sa vad fata unui neamt ce ajunge in Darabani si trebuie sa mearga la spital si un anume doctor X sau Y i-ar spune:stiti,trebuie sa faceti niste analize insa cum spitalul nu are aparate trebuie sa mergeti la un cabinet particular unde este nevoie sa platiti,apoi veniti la noi si daca bagati ceva in buzunar poate o sa va spunem ce aveti,apoi amabil va trimit la o farmacie unde iar o sa scoateti bani ca sa cumparati ce este nevoie".Sistemul sanitar din Romania si nu numai se afla la zeci de ani lumina de ceia ce se numeste normalitate.

 9. leo spune:

  Cel mai penibil este ca desi avem 2 parlamentari, dintre care unul dintre ei este medic, am ramas fara spital in Darabani. Ar trebui sa-i fie rusine lui Campanu. Cred ca el a premeditat asta, ca sa-si poata deschide el spitalul particular pe care il planuieste din 2008

 10. anonim spune:

  Sa va fie rusine ! Senatori si deputati de Darabani deasemenea primarul care a fost la Bucuresti si a semnat si nu a stiut pentru ce semneaza si consiliul local Darabani ca-i buna solda data de primarie cu toate ca nu facem nimic.RUSINE SA VA FIE !!

 11. x spune:

  Trist! cu adevarat trist ! sa speram ca Liviu Campanu va putea face ceva ! :)

 12. obama spune:

  Epicentrul cutremurului care a lovit micutul oras Darabani a fost la palatul Victoria si s-a produs saptamana trecuta,odata cu ultima sedinta de guvern portocaliu,rosu verzui.Tsunami-ul a lovit insa de-abia luni,cand valul ucigas a ucis una din putinele institutii emblematice ale celui mai nordic orasel al tarii,respectiv Spitalul Orasenesc DARABANI.Este trist dar dureros de adevarat.Raul deja a fost facut si nu stiu daca trebuie sa cautam numaidecat un tap ispasitor,insa,in mod involuntar,ne intrebam:"oare de ce?"Pentru ca suntem ghinionisti?Pentru ca nu suntem destul de potenti financiar sau chiar intelectual?Poate si datorita acestor considerente dar ma intreb totusi,cate localitati de marimea Darabaniului mai are doi parlamentari?Amandoi la putere.Unul dintre ei este chiar medic.De ce atata indiferenta din partea lor?Nu liberalii sunt la putere si nu primaria si consiliul local are posibilitatea reala de a influenta o asemenea decizie.Poate si ei au gresit ca nu s-au zbatut mai mult sa ii convinga pe parlamentarii sus amintiti,de necesitatea pastrarii acestei institutii.Dar adevarata responsabilitate revine fara nici un dubiu,d-lor Campanu si Strugaru,ei fiind cei mai importanti reprezentanti ai comunitatii.Ei erau singurii care puteau influenta decizia lui Czeke si a guvernului Boc.Pacat de increderea investita in ei si de voturile acordate acestora de toti fostii,actualii si viitorii bolnavi de pe raza de competenta a defunctului spital Darabani.Pacat domnilor,mare pacat!!!!!!!!!

 13. dan ilcu spune:

  Felicitari !sa ne traiasca alesii de toate felurile si neamurileBRAVO tineti-o totasa si ne desfiintati de tot pai daca se poarta

 14. anonim spune:

  Pt asta s-au milogit lo portile oamenilor ca sa le acorde votul???Asta e rasplata??SA LE FIE RUSINE!!!!!!Mai nou,in tara asta,votezi ca sa le fie LOR bine.Spor la treaba,asta in cazul in care a mai ramas ceva de desfiintat...

 15. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare