Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

Spitalul Orasenesc, reincarcat de social-liberali cu 6 sectii

Duminica, 01 Iulie, 2012

Nici bine nu s-a terminat şampania din cupele de la învestirea aleşilor locali, că edilii s-au întâlnit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a vota revocarea hotărârii anterioare de desfiinţare a spitalului şi constituirea la Darabani a unei noi unităţi spitaliceşti. Noul proiect social-liberal presupune înfiinţarea în oraşul de pe malul Prutului a unei unităţi sanitare cu şase secţii: Interne, Cardiologie, Diabetologie, Chirurgie, Pediatrie şi ...  continuare »

3 Comentarii »

Consilier din Minister, vizita la Darabani pentru redeschiderea spitalului

Joi, 31 Mai, 2012

Joi, 31.05, la Primăria Darabani a sosit ing. Iordache Lazăr, consilierul Ministrului Sănătăţii Vasile Cepoi. Însoţit de ing. Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consilului Judeţean Botoşani, oficialul Ministerului a avut misiunea de a evalua tehnic starea în care se află în prezent Spitalul Darabani, după mai bine de un an de la suspendarea activităţii sale, şi oportunitatea redeschiderii unei unităţi spitaliceşti în oraş. După o scurtă şedinţă în ...  continuare »

4 Comentarii »

Centrul Multifunctional de Sanatate, functional intr-o luna si jumatate?

Vineri, 25 Mai, 2012

După ce a trecut mai bine de un an de zile de la suspendarea activităţii Spitalului Orăşenesc Darabani, oraşul de pe malul Prutului ar putea avea din nou o unitate spitalicească de stat reprezentată de Centrul Multifuncţional de Sănătate (CMS). Cel puţin asta susţin, în campanie electorală, edilul şef Ghiorghi Burlacu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac. „Cel mai probabil, CMS va fi înfiinţat în anul electoral 2012, cu câteva luni ...  continuare »

7 Comentarii »

Firma Spitalului, telefoanele „Nochia”, masa ginecologica ş.a. la CASARE

Joi, 11 August, 2011

În urma inventarierii patrimoniului fostului Spital Orăşenesc din localitate în vederea predării acestuia către Consiliul Local, s-a decis casarea unor bunuri care au aparţinut unităţii sanitare care şi-a întrerupt activitatea la 1 aprilie. Lucian Irimia, fostul manager al unităţii spitaliceşti, a întocmit un raport de specialitate în care menţionează că o parte dintre bunuri se află în contabilitatea spitalului din anul 1976 şi nu mai corespund cerinţelor ...  continuare »

7 Comentarii »

„Santaj politic”... sau centru de sanatate multifunctional?

Marti, 07 Iunie, 2011

Şansele ca oraşul Darabani să mai aibă o unitate spitalicească de stat sunt din ce în ce mai mici. Dărăbănenii încă mai speră ca fostul Spital Orăşenesc să devină secţie exterioară a Spitalului „Mavromati” Botoşani. Consilierii locali au solicitat primarului Ghiorghi Burlacu să intensifice demersurile în acest sens. „Dacă managerul Mimor este român, nu cred că nu se poate rezolva această problemă. O afacere nu se face decât între patru ochi”, ...  continuare »

1 Comentariu »

Dr. Nor versus primarul Burlacu: „Ne-ati marginalizat si ignorat”

Vineri, 13 Mai, 2011

Cadrele medicale prezente joi în sala de şedinţe a Primăriei Darabani au militat pentru un spital de stat şi nu unul privat, aşa cum a propus primarul Ghiorghi Burlacu. Medicii i-au reproşat edilului urbei că le pune piedici în acordarea spaţiilor pentru deschiderea cabinetelor medicale în ambulatoriul de specialitate din cadrul Policlinicii Darabani. „Aţi spus că nu ne daţi nici un spaţiu, pentru că vreţi să deschideţi în Policlinică spital privat. Din ...  continuare »

7 Comentarii »

Spitalul intre decizii politice, incompetenta locala si speranta

Duminica, 08 Mai, 2011

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Primăvara aceasta sistemul sanitar românesc a trecut, poate, prin cea mai importantă etapă de reformare. Până la eficiența mult dorită, ne-am ales deocamdată cu importante crize sociale, mai ales în comunitățile mici precum zona orașului Darabani. Această reformă a venit, ca multe altele, însoțită de acuze politice aruncate între putere și opoziție, primii afirmând că aceste schimbări sunt imperios necesare, iar cei din urmă ...  continuare »

2 Comentarii »

Viitoare cabinete medicale de specialitate in Policlinica Darabani

Vineri, 06 Mai, 2011

Consilierii locali au adoptat în ultima şedinţă trecerea spaţiilor din incinta clădirii Policlinicii din domeniul public în domeniul privat al oraşului Darabani. Prin această HCL se nivelează terenul pentru înfiinţarea unor cabinete medicale de specialitate, de care oraşul are imperioasă nevoie, în urma desfiinţării Spitalului Orăşenesc. Există deja cereri de concesionare depuse de către medicii Larisa Teioşanu, Tania Aroşoaie, Viorica Nor şi Mihai ...  continuare »

2 Comentarii »

Miting social democrat pentru Spitalul Orasenesc Darabani

Duminica, 17 Aprilie, 2011

PSD a organizat duminică înainte de prânz un miting pentru salvarea Spitalului Orăşenesc Darabani. Parlamentarii social democraţi Gheorghe Marcu şi Andrei Dolineaschi, împreună cu fostul şi actualul primar al oraşului, Corneliu Aroşoaie, respectiv Ghiorghi Burlacu au vorbit în faţa celor aproximativ o sută de oameni, criticând actuala reformă a sănătăţii iniţiată de Guvern şi venind cu promisiuni de salvare a unităţii spitaliceşti din localitate. ...  continuare »

2 Comentarii »

Lucian Irimia: „Nu cred că am ce să îmi reproşez”

Vineri, 15 Aprilie, 2011

Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Darabani, reacţionează la tirul de acuzaţii la care a fost supus în ultima vreme. Face o radiografie care confirmă boala grea a sistemului sanitar românesc. Bun sau rău, acest sistem a salvat totuşi vieţi. Sau cel puţin asta s-a întâmplat până la 1 aprilie, când Ministerul Sănătăţii s-a gândit să facă o glumă proastă şi să închidă 67 de unităţi spitaliceşti din ţară, printre care şi ...  continuare »

5 Comentarii »

Miting pentru Spitalul Orasenesc: „Vrem să traim, nu sa murim”

Luni, 11 Aprilie, 2011

Circa 100 de persoane au protestat duminică, în faţa Primăriei Darabani, împotriva măsurii abuzive a Guvernului de a suspenda activitatea Spitalului Orăşenesc din localitate. Mitingul a fost organizat de membrii Sindicatului Sanitas Darabani. Participanţii la acţiunea de protest au fost în marea lor majoritate foşti angajaţi(cadre medicale şi personal auxiliar) ai spitalului, cărora li s-au alăturat alţi dărăbăneni. Protestatarii au scandat „Salvaţi ...  continuare »

2 Comentarii »

60 dintre salariatii Spitalului din Darabani au ramas pe drumuri

Miercuri, 06 Aprilie, 2011

 În urma suspendării activităţii Spitalului Orăşenesc Darabani, un număr de 60 de salariaţi ai unităţii sanitare au rămas fără serviciu. Şi asta în condiţiile în care ministrul Sănătăţii a promis solemn că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă în urma procedurii de reorganizare a sistemului sanitar românesc. La începutul acestei săptămâni, personalul medico-sanitar a perfectat la DSP actele necesare redistribuirii către alte unităţi ...  continuare »

9 Comentarii »

TRAGEDIE Spitalul Orăşenesc Darabani este practic MORT

Vineri, 01 Aprilie, 2011

Joi  Coaliţia de guvernare programează o nouă întâlnire la ora 14:00, pentru a relua discuţia pe această temă. Între timp, la Darabani ultimii doi pacienţi ai spitalului sunt transferaţi la Dorohoi, iar managerul Irimia depune la DSP cererile salariaţilor de redistribuire către alte unităţi sanitare din judeţ. Mai mult, Guvernul adoptă în şedinţa de la ora 17:00 lista cu unităţile sanitare care nu mai sunt finanţate începând cu data de 1 ...  continuare »

29 Comentarii »

„SANATATE” Accesare sau neaccesare?...Comasare sau somaj?

Vineri, 25 Martie, 2011

Consilierii locali au crezut că e o glumă înainte de 1 Aprilie. Primarul Ghiorghi Burlacu a convocat vineri o nouă şedinţă extraordinară pentru edilii locali, a treia în mai puţin de zece zile. Motivul este un ordin al Ministerului Sănătăţii emis în data de 22 martie, privind condiţiile de redistribuire a personalului medical şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare care se reorganizează în cămine pentru persoane vârstnice. Conform HG 212 din 9 ...  continuare »

9 Comentarii »

DE-A RASU’-PLANSU’ Consilierii locali, din nou la vot

Marti, 22 Martie, 2011

După ultimele indicaţii primite de la Bucureşti, consilierii locali din Dorohoi şi Darabani s-au întâlnit a doua oară în cinci zile pentru a vota acelaşi proiect de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani devine secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi.  La orele 15:00 a avut loc şedinţa extraordinară a CL Dorohoi, urmând ca o oră mai târziu să se întâmple acelaşi lucru şi la Darabani. Modificările pe ordinea de zi au constat ...  continuare »

3 Comentarii »

DRAMA SPITALULUI ORASENESC DARABANI Punct si de la capat

Marti, 22 Martie, 2011

După ce consilierii locali din Dorohoi şi Darabani au votat săptămâna trecută proiectul de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani era comasat cu Spitalul Municipal Dorohoi, toate actele au fost trimise la Prefectura Botoşani pentru a se verifica legalitatea acestora. „Vinerea trecută Hotărârile de CL de la Dorohoi şi Darabani au primit aviz favorabil din partea Instituţiei Prefectului. S-a făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii pentru un aviz ...  continuare »

2 Comentarii »

Salariaţii Spitalului Orăşenesc: „Suntem umiliţi!”

Joi, 17 Martie, 2011

voluţie în sistemul sanitar dărăbănean! Consilierii locali din Darabani au fost eclipsaţi de cadrele medicale prezente în număr mare la şedinţa extraordinară a edililor locali. Salariaţii unităţii spitaliceşti din localitate au declarat la unison că sunt umiliţi de luarea deciziei de comasare a Spitalului din Darabani cu Spitalul Municipal Dorohoi şi au exclus cu desăvârşire înfiinţarea unui cămin de bătrâni la Darabani, susţinând inutililatea ...  continuare »

Fara comentarii »

EXCLUSIVITATE Liviu Câmpanu: „Este important să aflaţi nişte adevăruri”

Joi, 17 Martie, 2011

 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Darabani de joi a dat în clocot, principalul punct pe ordinea de zi fiind aprobarea proiectului de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani este comasat cu Spitalul Municipal Dorohoi. Sala Primăriei a devenit neîncăpătoare, deoarece un grup destul de numeros de salariaţi ai unităţii spitaliceşti a participat la şedinţă. De asemenea, senatorul independent Liviu Câmpanu a luat ...  continuare »

1 Comentariu »

Valerian Andrieş: „Nici tata senatorilor nu ne poate influenţa decizia”

Joi, 17 Martie, 2011

Joi s-a consumat la Dorohoi un nou episod din drama Spitalului Orăşenesc Darabani. Consiliul Local Dorohoi s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre prin care Spitalul Orăşenesc Darabani devine secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. Ideea generală a fost cea de act caritabil pe  care dorohoienii îl fac pentru salvarea unităţii  spitaliceşti din oraşul vecin. La această şedinţă a fost  ...  continuare »

2 Comentarii »

EXISTĂ VIAŢĂ ŞI DUPĂ MOARTE? Spitalul din Darabani mai are o şansă

Marti, 15 Martie, 2011

Răsturnare de situaţie în cazul dramei sistemului sanitar dărăbănean! După ce Executivul a adoptat săptămâna trecută o Hotărâre de Guvern prin care înmormânta, practic, Spitalul Orăşenesc Darabani, marţi s-au demarat în regim de urgenţă procedurile de resuscitare a unităţii spitaliceşti locale. Senatorul Liviu Câmpanu a avut o întâlnire în cursul zilei cu secretarii de stat Valentin Mocanu şi Cristian Anton Irimie din cadrul Ministerului Muncii, ...  continuare »

11 Comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare