Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

SANATATE Astenia de primavara, un  „martisor” nefericit

Marti, 12 Martie, 2013

Sosirea primăverii ar trebui să semnifice pentru majoritatea persoanelor, pe lângă revenirea la temperaturile blânde, zilele mângâiate de razele soarelui şi reînvierea naturii, un adjuvant pentru bună dispoziţie. Unul din motive ar fi cunoscutul efect antidepresiv al soarelui. Însă, unele persoane sunt încercate în această perioadă, în mod paradoxal, de o stare de disconfort fizic şi psihic, de oboseală şi slăbiciune  inexplicabilă generalizată. Aşa ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Boala de reflux gastroesofagian, oglinda unui regim de viata haotic

Marti, 05 Martie, 2013

În primul rând, ce este boala de reflux gastroesofagian? Pentru a înţelege ce înseamnă această afecţiune, trebuie precizat iniţial că refluxul gastroesofagian e un fenomen fiziologic de trecere a conţinutului gastric în esofag şi se produce de obicei după mese şi foarte rar noaptea. BRGE apare când acest reflux este patologic: episoadele sunt frecvente, de mai lungă durată, pot apare în orice moment al zilei şi se asociază cu o depaşire a mecanismelor ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Apa trece, pietrele nu trebuie sa ramana!

Luni, 25 Februarie, 2013

În primul rând, cum se formează aceştia? Există mai mulţi factori de risc pentru formarea calculilor, şi anume: prezenţa unei cantităţi mari de săruri în urina (de calciu, acid uric, oxalaţi), scăderea în urină a substanţelor care în mod normal previn formarea calculilor (magneziu, citrat) sau prin scăderea cantităţii de urină (scăzând volumul de lichid , sărurile nu se vor dizolva complet ). În plus, dieta joacă un rol important în apariţia acestora; ...  continuare »

Fara comentarii »

Director “Mavromati” despre redeschiderea spitalului: “Nu pot avansa termenul de 1 Martie. Mi-as fi dorit sa fie ca un martisor pentru darabaneni”

Marti, 12 Februarie, 2013

Ioan Asaftei, director îngrijiri Spitalul Judeţean Botoşani, a precizat că s-a înaintat documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare a spitalului, inclusiv pentru secţia exterioară de la Darabani. “S-a intrat în linie dreaptă. Am primit structura organizatorică aprobată de Consiliul Judeţean şi vizată de Ministerul Sănătăţii pentru cele 10 paturi de Interne şi 10 de Pediatrie. Am înţeles că s-au mai făcut mici lucrări ...  continuare »

Fara comentarii »

Un darabanean este sef cu acte in regula la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

Vineri, 01 Februarie, 2013

Concursul a fost organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi a cuprins proba scrisă care a avut loc în data de 23 ianuarie şi interviul susţinut de candidaţi din aproape 40 de judeţe în 29 ianuarie. Costel Lupaşcu a fost singurul pretendent la şefia Casei botoşănene, dărăbăneanul obţinând 80 de puncte la ambele probe ale concursului. Lupaşcu a preluat postul de preşedinte-director general interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate ...  continuare »

Fara comentarii »

Dr. Ionut Pintilie: „Închiderea spitalelor a reprezentat o condamnare la moarte pentru multi pacienți”

Joi, 24 Ianuarie, 2013

Originar din Darabani, Ionuț Pintilie este unul dintre cei mai apreciați medici specialiști în recuperare, medicină fizică și balneologie din Iași. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” promoţia 2005, tânărul doctor a părăsit sistemul public de sănătate în favoarea celui privat. Pe lângă activitatea desfăşurată la patul bolnavului, dărăbăneanul participă și la simpozioane sau conferițe naționale și internaționale ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Vaccinarea-benefica sau daunatoare?

Miercuri, 16 Ianuarie, 2013

În ultimii ani, au existat numeroase speculaţii în presă legate de vaccinuri. Printre cele mai controversate, au fost cele legate de scandalul cu vaccinul BCG (împotriva tuberculozei) importat din Danemarca, pentru că un număr considerabil de copii au fost spitalizaţi. Anii trecuţi existau foarte multe cereri de vaccin antigripal în sezonul rece, dar anul acesta din ce în ce mai puţine persoane pot fi „înduplecate” să i se administreze vaccinul împotriva ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Indigestiile v-au stricat sarbatorile? Sa petrecem sanatos!     

Sambata, 05 Ianuarie, 2013

Pe lângă momentele de neuitat petrecute alături de cei dragi la Sărbătorile de iarnă, în această perioadă sănătatea ar putea avea de suferit. Şi, de ce să nu recunoaştem, noi, românii, suntem un popor renumit pentru preparatele tradiţionale delicioase, dar deseori dificil digerabile, cu un conţinut scăzut în fibre alimentare, iar la acestea se adaugă consumul exagerat de dulciuri si alcool. Astfel, pot apărea indigestiile. Deşi perioada sărbătorilor se ...  continuare »

Fara comentarii »

EXCLUSIV Executivul a aprobat prima Hotărâre de Guvern privind redeschiderea Spitalului din Darabani

Marti, 20 Noiembrie, 2012

Hotărârea de Guvern (HG) urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi autorităţile locale trebuie să întocmească în cel mai scurt timp protocolul de predare-primire între Consiliul Local Darabani şi Consiliul Judeţean Botoşani, pentru ca Executivul să poată aproba în următoarea şedinţă din 27 noiembrie înfiinţarea secţiei dărăbănene a Spitalului Judeţean Botoşani. Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Andrei Dolineaschi sunt ...  continuare »

24 Comentarii »

Arosoaie: “Vreau ca Victor Ponta sa confirme in fata cetatenilor ca si darabanenii au dreptul la sanatate”

Miercuri, 21 Noiembrie, 2012

“Acum suntem euforici, dar nu pot să mă dezlănţui prea tare pentru că vreau ca vineri, atunci când ne întâlnim cu Victor Ponta la Botoşani, premierul să confirme în faţa cetăţenilor că şi dărăbănenii au dreptul la sănătate” a declarat pentru Darabaneni.ro, Aroşoaie. Cu toate că nu au finalizat inventarierea bunurilor fostului Spital Orăşenesc, reprezentanţii administraţiei publice locale trebuie să întocmească protocolul de predare-primire către ...  continuare »

2 Comentarii »

SANATATE Diabetul zaharat sau „sangele dulce” mult rau aduce

Luni, 19 Noiembrie, 2012

De ce apare diabetul zaharat (DZ)? Este arhicunoscut faptul că o glicemie crescută peste o anumită valoare este asociată acestei boli. În organism, hormonul insulina este secretat de către pancreas. Insulina contribuie la intrarea glucozei în celule, permiţând utilizarea ei pentru nevoile organismului, glucoza fiind una din principalele surse de energie ale celulei. DZ apare fie prin secreţia scăzută a insulinei, datorită distrugerii ţesutului pancreatic, fie prin ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Hipertensiunea arteriala sau ucigasul tacut

Marti, 13 Noiembrie, 2012

În primul rând, cum se defineşte aceasta? Hipertensiunea arterială (HTA) este caracterizată de valori mai mari de 140/90 mm Hg (adică 14 cu 9 în limbajul uzual). Incidenţa acesteia creşte cu vârsta, astfel că se găseşte la  2/3 din persoanele peste 65 de ani. Este important de precizat că poate apărea foarte des şi în timpul sarcinii. Din momentul în care descoperiţi valori ridicate ale tensiunii, este absolut necesar să vă prezentaţi la medicul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Spitalul din Darabani va fi, in final, sectie exterioara a Spitalului Judetean Botosani

Joi, 08 Noiembrie, 2012

Proiectul de HG înaintat Executivului pentru ultima şedinţă a Guvernului din data de 6 noiembrie, privind transformarea Spitalului Orăşenesc Darabani în secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi, s-a oprit la Ministerul Justiţiei, care a stabilit că unitatea sanitară din Darabani trebuie alipită Spitalului „Mavromati” din Botoşani, şi subordonată Consiliului Judeţean, care este ordonatorul de credite. În urma demersurilor făcute, candidaţii USL la ...  continuare »

4 Comentarii »

FUMATUL Sau cum sa-ti "arzi" sanatatea si banii

Luni, 05 Noiembrie, 2012

Ce substanţe nocive conţin ţigările? Majoritatea persoanelor au impresia că nicotina ar fi vinovată de efectele acestora. De fapt, nicotina este substanţa responsabilă cu dependenţa instalată în timp. Aceasta stimulează sistemul de recompensă al creierului, care se activează în timpul activitaţilor plăcute într-un mod similar cu cel al marii majorităţi a substanţelor care creează dependenţă. Alimentându-şi adicţia faţă de nicotină, o persoană ...  continuare »

1 Comentariu »

SANATATE Cum ne aparam impotriva racelilor de sezon?

Luni, 29 Octombrie, 2012

În primul rând, este necesar să ştim că răceala banală sau guturaiul este determinată în aproximativ 50 % din cazuri de un virus (Rinovirus). Acesta prezintă mai mult de 100 tulpini , ceea ce înseamnă că o persoană poate să se infecteze cu o tulpină nouă, faţă de care nu a dezvoltat imunitate înainte. Dacă organismul nostru se întâlneşte cu o tulpină care a determinat o raceală mai demult, acesta se apără pentru că între timp s-au produs anticorpi ...  continuare »

1 Comentariu »

Corneliu Arosoaie: „Toti cei care au vandalizat spitalul vor da socoteala”

Vineri, 05 Octombrie, 2012

„Avem nevoie de o lună de zile pentru a face inventarierea bunurilor fostului Spital Orăşenesc, să analizăm registrele şi tabelele spitalului împreună cu şefii de secţii. Vom lua compartiment cu compartiment şi vom face apoi o analiză în faţa d-voastră a situaţiei înregistrate la spital” a spus Corneliu Aroşoaie în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local. Edilul şef al urbei a spus că a avut o întrevedere la Bucureşti cu Vasile Cepoi, ...  continuare »

5 Comentarii »

112 Intalnire de gradul zero Arosoaie-Burlacu la Spital FOTO & VIDEO

Vineri, 21 Septembrie, 2012

Pe 20 septembrie 2012 a fost formată prin dispoziţia primarului Aroşoaie o comisie de predare-primire a bunurilor ce au aparţinut Spitalului Orăşenesc, în următoarea componenţă: Veronica Zahariea, Marius Aroşoaie, Paulică Zahariea, Dan Tîrniceru-Ifrim, Ionel Nenişcă, Galia Hrimiuc şi Mihai Plugaru. În aceeaşi zi, comisia împreună cu primarul Corneliu Aroşoaie, medicul Viorica Nor şi asistentele medicale Dorina Ghinea şi Elena Meţler, foste şefe de secţii, ...  continuare »

15 Comentarii »

Un darabanean la sefia Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Joi, 20 Septembrie, 2012

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, a semnat ordinul de numire în funcţie a noului director al CJAS Botoşani, care începând de miercuri, 19 septembrie, este dărăbăneanul Costel Lupaşcu. Social-democratul de 36 de ani va ocupa această funcţie până la organizarea unui concurs pe post. Lupaşcu a fost liderul Tineretului Social Democrat din 2005 până în 2010, iar apoi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD şi consilier ...  continuare »

1 Comentariu »

Sectie exterioara a Spitalului Municipal Dorohoi la Darabani

Luni, 30 Iulie, 2012

În ultima şedinţă ordinară, Consiliul Local Darabani a dat aviz favorabil înfiinţării în oraşul de pe malul Prutului a unei secţii exterioare a Spitalului Municipal Dorohoi. Noua unitate spitalicească urmează să aibă următoarea structură: trei cabine de specialitate (medicină internă, pediatrie şi obstetrică-ginecologie), 50 de paturi pentru spitalizare continuă (25 pentru specializarea interne şi 25 pentru pediatrie), un punct de lucru al compartimentului ...  continuare »

3 Comentarii »

30.000 lei pentru proiectul de modernizare a Spitalului Orasenesc

Vineri, 13 Iulie, 2012

Consilierii locali s-au întâlnit vineri, 13 iulie, în şedinţă extraordinară pentru a încerca să rezolve problema cea mai stringentă a locuitorilor oraşului, şi anume lipsa unei unităţi spitaliceşti de stat din Darabani. Corneliu Aroşoaie, primarul urbei, a ţinut să aducă la cunoştinţă edililor dărăbăneni faptul că hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat reînfiinţarea Spitalului a fost înaintată de autorităţile judeţene Guvernului în ...  continuare »

4 Comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare