Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

CERTIFICAT DE DECES Moartea Spitalului Orăşenesc Darabani?

Luni, 14 Martie, 2011

Sistemul sanitar dărăbănean a primit săptămâna trecută lovitura fatală. Executivul a emis miercuri o Hotărâre de Guvern prin care 67 de spitale din ţară sunt transformate în cămine de bătrâni. Stupoare! Pe această listă se află şi Spitalul Orăşenesc Darabani, în cazul căruia exista un proiect de hotărâre prin care unitatea sanitară trebuia să fie comasată cu Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani. Chiar dacă dărăbănenii au solicitat ...  continuare »

14 Comentarii »

Sistemul sanitar dărăbănean – trecut, prezent şi…viitor?

Miercuri, 09 Martie, 2011

Medicina şi actul medical au existat dintotdeauna, încă din zorii apariţiei omului primitiv pe pământ, când era nevoit să-şi tămăduiască singur loviturile şi muşcăturile pricinuite de animalele sălbatice. Târziu, când au apărut crâşmele şi hanurile la drumul mare, unele boli se tămăduiau de către cârciumarii care erau persoane publice şi mai practicau şi medicina umană empirică dimpreună cu frizeria şi medicina veterinară la caii muşteriilor. ...  continuare »

Fara comentarii »

Memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Orăşenesc Darabani

Miercuri, 16 Februarie, 2011

În cadrul procedurii de reorganizare a unităţilor sanitare din România, Ministerul Sănătăţii a propus comasarea Spitalului Orăşenesc Darabani cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Aceeaşi soartă o au şi alte cinci spitale din judeţul Botoşani. Se putea, chiar mai rău. Unitatea sanitară din localitate ar fi putut fi transformată în azil de bătrâni, precum spitalele din Săveni şi Truşeşti, sau chiar desfiinţată. Măsurile ...  continuare »

2 Comentarii »

Lucian Irimia:„În prezent există un vid legislativ. Vorbim doar discuţii”

Vineri, 14 Ianuarie, 2011

Lucian Irimia, managerul Spitalului Orăşenesc Darabani, a participat miercuri la Botoşani împreună cu managerii celorlalte spitale din judeţ, cu primarii, dar şi cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, la o dezbatere privind problema acreditării spitalelor. Primăria Darabani a fost reprezentată la această şedinţă de către viceprimarul Relu Cricleviţ. Se pare că, în prezent, nici una dintre unităţile ...  continuare »

Fara comentarii »

O nouă gură de oxigen pentru Spitalul Orăşenesc… Până când?

Luni, 10 Ianuarie, 2011

Consilierii locali au fost luaţi pe nepusă masă în prima zi a săptămânii, când primarul Ghiorghi Burlacu a convocat în regim de urgenţă, şedinţă extraordinară a Consiliului Local Darabani. Motivul? Aprobarea rectificării bugetului Spitalului Orăşenesc, fiind cunoscut faptul că din vara trecută unitatea sanitară se află sub tutela Primăriei şi a Consiliului Local din localitate. Este vorba de suma de 419,96 mii lei, bugetul de venituri şi cheltuieli a ...  continuare »

1 Comentariu »

A FI SAU A NU FI? Spitalul Orăşenesc Darabani, la ora judecăţii

Duminica, 07 Noiembrie, 2010

Spitalul Orăşenesc Darabani a devenit zilele trecute el însuşi pacientul sistemului sanitar românesc. În acest moment se discută prognosticul şi procedura terapeutică, pentru ca unitatea sanitară dărăbăneană să poată supravieţui. Anul 2011, care bate imediat la uşă, reprezintă anul în care sunt evaluate toate spitalele din ţară de către o comisie de acreditare. Dacă nu se iau măsuri urgente, spitalul dărăbănean va  dispărea de pe harta ...  continuare »

2 Comentarii »

EMOŢII! Un singur candidat pentru şefia Spitalului Orăşenesc Darabani

Sambata, 18 Septembrie, 2010

14 septembrie a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru concursul de ocupare al postului de manager al Spitalului Orăşenesc Darabani. Darabaneni.ro anticipa încă din 10 august, că favorit pentru fotoliul de manager al spitalului este Lucian Irimia. Și între timp, nu s-a produs nici o surpriză. Consiliul de Administraţie al centrului medical din localitate nu a avut prea mult de furcă cu trierea dosarelor. A fost vorba de o singură candidatură pentru şefia ...  continuare »

11 Comentarii »

Se caută manager pentru Spitalul Orășenesc Darabani

Marti, 10 August, 2010

Astăzi s-a publicat în ziarul Monitorul de Botoșani anunțul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Orășenesc, din subordinea Consiliului Local Darabani. Data corectă de desfășurare a concursului este  20 septembrie(nu 20 august, cum eronat este publicat în cotidianul botoșănean). Fiecare pasează vina pentru această greșeală în ograda celuilalt, iar nouă ”ni se duce iar, vestea”. Președintele comisiei de ...  continuare »

Fara comentarii »

Spitalul Orășenesc Darabani va avea un nou Consiliu de Administrație

Vineri, 16 Iulie, 2010

Consiliul Local Darabani a votat în ultima ședință ordinară din data de 24 iunie în unanimitate de voturi, 17 la număr,  preluarea Spitalului Orășenesc Darabani de către Primăria și Consiliul Local. În data de 9 iulie aleșii locali au convocat o ședință extraordinară pentru a stabili componența noului Consiliu de Administrație al principalei unități medicale din localitate. Din componența CA fac parte doi membri desemnați de către Autoritatea de ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare