Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sanatate

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII România, o barcă în derivă

Duminica, 10 Octombrie, 2021

România de astăzi reprezintă imaginea unei bărci în derivă, al cărui echipaj s-a încuiat în propria cabină, abandonând cârma, în timp ce pasagerii sunt în imposibilitatea de o părăsi. Cei puși să țină cârma erau preocupați mai mult de jocurile lor de barbut și nu au vrut să audă avertismentele care spuneau că se apropie un val uriaș, ce ne va lovi din plin, făcând multe victime, pentru că, din cauza atitudinii iresponsabile a echipajului, puțini ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII De ziua academicianului Leon Dănăilă, să ne hotărâm care ne sunt valorile

Joi, 01 Iulie, 2021

La fiecare moment aniversar, precum acesta, inevitabil este adusă în discuție și problema aprecierii personalităților în timpul vieții lor. Cu riscul de a fi înțeles greșit, Leon Dănăilă nu este o personalitate ignorată în România. Dimpotrivă, în ultimii ani pare că a devenit pentru mulți, chiar un vector de imagine supralicitat. Dacă vrei să te prezinți ca mare iubitori de patrie rostogolești pe internet imaginea cu celebrul chirurg în metrou. ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 1200 de persoane vaccinate la Darabani, majoritatea din municipiul Botoșani FOTO

Duminica, 21 Martie, 2021

Dărăbănenii rămân, totuși, reticenți la vaccinul împotriva virusului ucigaș, majoritatea persoanelor vaccinate la Darabani fiind domiciliate în municipiul Botoșani. În prima zi a săptămânii, Centrul de vaccinare din Darabani a fost vizitat de prefectul județului, Dan Nechifor, care a fost însoțit de dr. Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani, dar și de consilierul județean Liviu Hrimiuc, fostul primar al orașului. Dr. Adrian Mețler, coordonatorul ...  continuare »

Fara comentarii »

Veteran în vârstă de un secol, vaccinat la Darabani ”Impresionant!”

Joi, 04 Martie, 2021

În ziua în care i s-a administrat vaccinul Pfizer/BioNTech, veteteranul celui de-Al Doilea Război Mondial a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani și 10 luni. El a fost aproape 4 ani de zile prizonier de război. Gheorghe Belehuzi le-a spus cadrelor medicale de la Darabani că s-a vaccinat în fiecare an împotriva gripei sezoniere. Dr. Adrian Mețler l-a caracterizat printr-un singur cuvânt pe veteranul din Miorcani: ”Impresionant!”. Seniorul vaccinat este bunicul ...  continuare »

Fara comentarii »

54 de persoane vaccinate în prima zi la centrul din Darabani ”Invit orice medic care dorește să dea o mână de ajutor” FOTO

Luni, 01 Martie, 2021

Prima persoană vaccinată luni dimineață la 8:20 a fost o pensionară de 74 de ani (foto sus) din Miorcani, comuna Rădăuți-Prut. Până la 12:00 au fost vaccinați 20 de oameni, iar la finalul primei zile de vaccinare (orele 20:00), 54 de persoane au primit vaccinul împotriva bolii care pune la grea încercare omenirea. În cele 15 minute de supraveghere postvaccinală, nu s-a înregistrat nicio reacție alergică. Au fost vaccinate la Darabani și persoane din Bucecea, ...  continuare »

Fara comentarii »

CÂND se deschide centrul de vaccinare de la Darabani? ”Noi suntem pregătiți și mâine să-l deschidem”GALERIE FOTO

Duminica, 07 Februarie, 2021

”Am avut termen 15 ianuarie ca să punem centrul de vaccinare la punct cu ceea ce depinde de noi, în afară de partea medicală cu care ar trebui să vină dumnealor. Apoi ne-au amânat pentru finalul lunii ianuarie, acum am înțeles că poate 15 februarie. Vizavi de sarcinile pe care ni le-au trasat prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, noi suntem pregătiți și mâine să-l deschidem. Depindem doar de dozele de vaccin. Suntem în stand-by. ...  continuare »

Fara comentarii »

Acad. Leon Dănăilă și-a donat colecția personală de documente Arhivelor Naționale FOTO

Vineri, 30 Octombrie, 2020

Vineri, 30 octombrie 2020, Sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române a fost gazda unui eveniment deosebit. Arhivele Națioanle ale României au organizat o ceremonie oficială, cu prilejul intrării în patrimoniul arhivistic a documentelor personale donate de către academicianul Leon Dănăilă. Din cauza situației medicale, evenimentul s-a organizat fără public dar a fost transmis live pe internet. Fondul personal Leon Dănăilă va conține documente și ...  continuare »

Fara comentarii »

Leon Dănăilă: ”Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria...Virusul nu va dispărea niciodată”

Vineri, 01 Mai, 2020

Într-o bună zi, regele David, învingătorul uriașului Goliat, a chemat bijutierul și i-a poruncit: Ai trei zile să îmi faci un inel, dar când mă voi uita la el, dacă sunt trist să devin vesel, iar sunt vesel să mă întristez. Dar dacă nu îmi împlinești dorința o să plătești cu viața. Bietul bijutier a plecat supărat. Ce să facă? Trecând prin curțile împărătești a întâlnit un copilandru care nu era altul decât Solomon, chiar fiul regelui David. ...  continuare »

Fara comentarii »

LUPTĂM ȘI CĂȘTIGĂM! După 35 de ani… ”Împreună scriem istorie”

Sambata, 27 Mai, 2017

Conducătorii celor două asociații sportive sunt optimiști și și-au fixat același obiectiv: câștigarea campionatului și promovarea în Liga a III-a: ”Nu ar trebui să ne temem decât de noi. Echipa e bună, e pregătită, jucătorii sunt motivați. Eu mă aștept să câștigăm campionatul, depinde și de ziua pe care o prind băieții” a declarat pentru Darabaneni.ro, Dumitru Dănilă, președintele ACS Sănătatea Darabani, care va dubla primele fotbaliștilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Leon Dănăilă: Orice „opincar“ poate ajunge academician. Nu contează unde te naşti

Miercuri, 13 Aprilie, 2016

Academicianul Leon Dănăilă (82 de ani) şi-a trăit viaţa la limită. Silit să o ia de nenumărate ori de la capăt, a reuşit, cumva, să iasă mereu primul. Până acum, a cotrobăit, la propriu, în creierul a zeci de mii de pacienţi, reparând acest „centru de comandă“ care ascunde, cum recunoaşte el însuşi, încă multe secrete. Weekend Adevărul a realizat un interviu foarte interesant cu neurochirurgul de talie mondială, care ne vorbeşte, în afară de ...  continuare »

Fara comentarii »

SFATUL MEDICULUI Cum recunoaştem infarctul miocardic?

Luni, 09 Noiembrie, 2015

Inima este de fapt un mușchi (miocardul) care se „hrănește” din arterele coronare (arterele sunt vase de sânge care aduc oxigen) ce provin din aortă, cel mai mare vas de sânge din organism. Pe parcursul vieții, anumiți factori de risc (obezitatea, alimentația nesănătoasă bogată în grăsimi, sedentarismul, fumatul, hipertensiunea arterială) favorizează formarea și creșterea în dimensiuni a plăcilor de colesterol la nivelul acestor artere, îngustându-le ...  continuare »

Fara comentarii »

SĂNĂTATE Pietre la fiere – ce e de făcut?

Luni, 14 Septembrie, 2015

Litiaza biliară semnifică formarea de calculi la nivelul veziculei biliare datorită dezechilibrului compoziției bilei, putând fi formați din colesterol, bilirubină, carbonat de calciu sau micști. Cel mai frecvent se întâlnesc calculi din săruri de calciu înconjurați de colesterol. Uneori, precursorul acestor calculi este sedimentul biliar („sludge-ul” sau bila leneșă), format din colesterol, bilirubinat de calciu și mucus, ce apare datorită unei încetiniri ...  continuare »

Fara comentarii »

ATENŢIE la consumul de alcool la sărbători! Drogul care te „ridică” și te „coboară”

Miercuri, 31 Decembrie, 2014

Consumul excesiv de alcool etilic (etanol), în cadrul festiv al sărbătorilor, este o problemă frecventă care poate pune în pericol viaţa dacă se realizează un abuz.  Alcoolul etilic este un drog legal, ieftin și ușor accesibil, care deprimă sistemul nervos central și acționează ca un sedativ, iar consumul său este încurajat în cercurile de prieteni, deoarece transmite, în primă fază, o stare de bună dispoziție, fericire, socializare crescută. ...  continuare »

Fara comentarii »

Nemţii caută 30 de asistenţi medicali generalişti VEZI condiţiile

Marti, 23 Decembrie, 2014

  VIJ Stuttgart pune la dispoziţie 30 de posturi vacante pentru asistenţi medicali generalişti prin intermediul programului de mobilitate profesională „Primul tău loc de muncă prin EURES (Your First EURES Job)” care se adresează tinerilor europeni cu vârsta cuprinsă între 18 - 30 ani interesaţi să-şi găsească un loc de muncă într-un alt stat membru U.E. şi angajatorilor, în specialintreprinderilor mici ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Herpesul - un mic „cadou” pentru cei stresati

Vineri, 28 Noiembrie, 2014

Am menționat anterior de apariția veziculelor cu localizare orală și periorală. Unele persoane nu au nici un simptom. De cele mai multe ori, infecția se produce la copii cu vârsta între 3 și 5 ani. Simptomele pot fi declanșate de menstruație sau fluctuații hormonale, expunerea la soare, febră și stres. În cursul unei recăderi, simptomele sunt mai puțin severe. Acestea pot fi moderate sau severe. Apar adeseori între una și trei săptămâni după contactul cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Ministrul Sanatatii a vizitat spitalul din Darabani. „Ce vrea Turcanu si cu aia ai lui, sigur nu se intampla” GALERIE FOTO

Marti, 11 Noiembrie, 2014

Primarul oraşului, Corneliu Aroşoaie, a insistat pe lângă ministrul Sănătăţii să înfiinţeze o linie de gardă la secţia dărăbăneană a Spitalului Judeţean, dar şi să mărească numărul de paturi din cadrul unităţii sanitare. „Sperăm ca în perioada care urmează, această secţie să se păstreze, dar să se şi dezvolte, având în vedere că au rămas anumite clădiri pe care noi le-am conservat” a precizat Aroşoaie. Aflat în campanie electorală, ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Ce trebuie sa stim despre tomografia computerizata?

Duminica, 12 Octombrie, 2014

Similar cu radiografia, CT-ul se bazează pe absorbția razelor X, care este distinctă în funcție de densitatea țesuturilor străbătute de acestea. Mai multe dispozitive de emitere a razelor X și pentru detectarea acestora se rotesc în jurul corpului, măsurând radiația absorbită din multiple unghiuri; simultan, corpul este avansat lent spre interiorul aparatului. Ulterior, calculatorul va procesa informațiile și va afișa corpul sub formă de secțiuni transversale ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Insomnia, adevaratul cosmar al noptilor

Luni, 18 August, 2014

Insomnia reprezintă cea mai întâlnită tulburare a somnului, fiind incapacitatea sau dificultatea de a adormi sau sentimentul de somn neodihnitor, de slabă calitate. Insomnia se clasifică în funcție de durată în: tranzitorie (mai puțin de o săptămână), intermitentă (episoade care se repetă la o anumită perioadă) și cronică (se manifestă în majoritatea nopților). Toate grupele de vârstă sunt afectate, dar mai mult vârstnicii,  iar femeile suferă de ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Fibromul uterin de la A la Z

Joi, 17 Iulie, 2014

Ce cauze determină apariția fibromului uterin? Până în prezent, nu se cunoaște o cauză precisă, dar există mulți factori favorizanți. Printre aceștia se numără: anomaliile genetice, istoricul familial, rasa neagră, apariția menstruației înainte de 10 ani, consumul de alcool (mai ales bere), infecțiile la nivelul uterului, hipertensiunea arterială, obezitatea și creșterea nivelelor estrogenilor. Factorii protectori sunt vârsta târzie a primei sarcini, ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Cum recunoastem si cum scapam de uracioasa depresie?

Luni, 23 Iunie, 2014

Cauzele exacte nu au fost determinate, dar se consideră momentan că sunt mai mulți factori ce contribuie: modificările substanțelor la nivelul creierului, tipuri fragile de personalități, stresul, evenimente negative. Episoadele depresive pot să fie induse și de medicamente (antihipertensive, anticoncepționale, antibiotice, antiinflamatoare, analgezice), afecțiuni (accident vascular cerebral, epilepsie, hipotiroidie, HIV, pneumonie, tuberculoza), menopauză și sindrom ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare