Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

RMN

SANATATE Ce trebuie sa stim despre tomografia computerizata?

Duminica, 12 Octombrie, 2014

Similar cu radiografia, CT-ul se bazează pe absorbția razelor X, care este distinctă în funcție de densitatea țesuturilor străbătute de acestea. Mai multe dispozitive de emitere a razelor X și pentru detectarea acestora se rotesc în jurul corpului, măsurând radiația absorbită din multiple unghiuri; simultan, corpul este avansat lent spre interiorul aparatului. Ulterior, calculatorul va procesa informațiile și va afișa corpul sub formă de secțiuni transversale ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Artroza, nu doar un apanaj al batranetii

Marti, 03 Iunie, 2014

Artroza sau reumatismul cronic degenerativ reprezintă o boală ce înglobează mai multe suferințe ale articulațiilor, care au în comun distrugerea cartilajului articular, apoi și a celorlalte componente ale articulațiilor și mobilitatea scăzută. Cartilajul articular se găsește între capetele a două oase și ajută la alunecarea suprafețelor articulare și la tamponarea șocurilor.Teoretic, orice articulație poate să fie afectată, dar artroza se întâlnește ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE RMN in Botosani VEZI afectiunile in care este recomandata aceasta investigatie

Vineri, 09 Mai, 2014

•    Vasele sanguine-RMN poate fi folosită pentru vizualizarea- cu ajutorul unor secvenţe speciale, a circulaţiei sângelui prin vase, examinarea purtand în acest caz numele de Angiografie prin Rezonanţă Magnetică; astfel pot fi depistate malformaţii vasculare, modificări de calibru şi/sau flux ale unor structuri vasculare (ex: anevrisme, tromboze, disecţii, etc); uneori se foloseşte substanţă de contrast pentru o vizualizarea mai clară a vaselor ...  continuare »

Fara comentarii »

SANATATE Entorsa de glezna, o „joaca” periculoasa

Miercuri, 30 Aprilie, 2014

Cum apare entorsa? Ligamentele sunt formate din ”fibre elastice” care ajută la stabilizarea articulației și poziționarea firească a oaselor. Pentru a proteja oasele de mișcări anormale, se întind până la un anumit punct, apoi revin la lungimea anterioară. Dacă se depășește o anumită limită, ligamentele se pot inflama, rupe parțial sau total; producerea incidentului este urmată de apariția durerii și a inflamației (tumefierea, încălzirea zonei). ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare