Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primăria Darabani

Vita de Vie va concerta vineri la Darabani. VEZI programul complet al festivalului Zilele Nordului

Marti, 05 August, 2014

În cadrul festivalul Zilele Nordului va fi inaugurat muzeul din Conacul Balş şi vor fi organizate mai multe ateliere educaționale, vernisaje de carte și expoziții foto, dezbateri și concerte. Vineri, 8 august, vor fi vernisate șapte expoziții foto semnate de Ovi D. Pop, Nicolae R. Dărămuș, Colin Delfosse, Joost Vanderbrug și Elena Schumilova. Sâmbătă va fi vernisată cartea „Poeți botoșăneni de azi”, de Victor Teișanu (ora 11:00), va fi inaugurată Poiana ...  continuare »

Fara comentarii »

A inceput amenajarea Poienii Patru Stejari SI TU POTI FI VOLUNTAR!

Miercuri, 16 Iulie, 2014

învăţat. Până în prezent toată lumea se simte minunat” au precizat organizatorii. În prima zi s-au trasat zonele distincte: poiana mare, situl stejarilor şi poiana mică. Apoi s-au pregătit grinzile pentru stâlpii celor 3 porţi de incintă, s-au săpat gropile pentru stâlpi şi s-a făcut aprovizionarea cu materiale. A doua zi s-au montat stâlpii de porţi şi s-au turnat direcţionalele. Ploaia a întrerupt munca voluntarilor, miercuri ei urmând să continue ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiect de peste 18 miliarde pentru modernizarea strazilor de legatura ale orasului cu cartierul Cornesti

Sambata, 10 Mai, 2014

„Supun spre aprobare participarea Consiliului Local al oraşului Darabani la Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, în vederea obţinerii finanţării pentru investiţia „Modernizarea străzi de legătură oraş Darabani-cartier Corneşti” se precizează în expunerea de motive a primarului Corneliu Aroşoaie, care nu a fost însă prezent la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, deoarece era ...  continuare »

Fara comentarii »

Eveniment cu semnificatie dubla la Darabani: 96  de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania si 73 de ani de la masacrele Fantana Alba si Lunca GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 07 Aprilie, 2014

Profesori, șefi de ONG -uri și reprezentanți ai administrațiilor publice locale de pe ambele maluri ale Prutului, din Ucraina, Republica Moldova și România s-au întâlnit la Darabani, duminică 6 aprilie 2014, pentru a celebra Unirea Basarabiei cu Regatul României și a comemora masacrele de la Fântâna Albă și Lunca. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herței” în colaborare cu Primăria și Consiliul Local ...  continuare »

Fara comentarii »

CAPAT DE LINIE pentru Nord Express la Darabani? Conducerea Primariei vrea rezilierea contractului cu firma de transport

Duminica, 30 Martie, 2014

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local a existat iniţial şi un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune nr. 39 din 29.05.2012 încheiat între Primăria Darabani şi SC Nord Express Trans SRL, dar proiectul respectiv a fost retras în ultimul moment şi consilierii nu au mai apucat să voteze, edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, afirmând că există temei legal de reziliere pentru că societatea nu şi-a plătit ...  continuare »

Fara comentarii »

Consilierul edilului sef Corneliu Arosoaie investit purtator de cuvant al Primariei Darabani

Vineri, 28 Martie, 2014

Paulică Zahariea, secretarul oraşului Darabani, a întocmit raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, precizând că propunerea lui Aroşoaie pentru funcţia de purtător de cuvânt al Primăriei se încadrează în prevederile legislaţiei în vigoare. Zahariea a numărat 17 voturi pentru adoptarea acestei hotărâri, chiar dacă în sală erau prezenţi în acel moment doar 16 consilieri, mai puţin democrat-liberalul Iulian Iordache care a ajuns mai târziu la ...  continuare »

Fara comentarii »

LOVITURA DE TEATRU Sigiliu pus pe biroul unui functionar public din cadrul Primariei Darabani FOTO

Sambata, 08 Martie, 2014

Conducerea Primăriei Darabani a dispus marţi, 4 martie a.c., sigilarea biroului auditorului intern, Daniel Balahura. Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a spus că urmează să verifice laptopul funcţionarului public pentru a afla ce secrete divulgă din cadrul instituţiei pe care o conduce. Neînţelegerile au apărut în momentul în care lui Balahura i-a fost respins dosarul de avansare de la gradul de auditor principal la cel superior, iar funcţionarul a spus că va ...  continuare »

Fara comentarii »

Doriti sa vedeti raportul de activitate al consilierilor locali din 2013? „E graba asa mare?...S-au facut multe realizari

Sambata, 08 Februarie, 2014

A devenit deja o obişnuinţă ca unele dintre proiectele de hotărâre ale Consiliului Local să rămână la stadiul de proiect, dar se poate şi mai rău. Dintre cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local, cel în care aleşii locali trebuiau să-şi prezinte activitatea din anul 2013 nu s-a aflat nici măcar pe hârtie, nu mai vorbim de on-line. Consilierii s-au eschivat în fel şi chip, cel mai natural fiind ...  continuare »

Fara comentarii »

Primaria orasului Darabani are un nou site!

Marti, 28 Ianuarie, 2014

În martie 2013, primarul Corneliu Aroşoaie anunța că a luat legătura cu o firmă de IT, pentru modernizarea site-ului Primăriei sau realizarea altuia nou. Declarațiile sale veneau după ce Prefectul de Botoșani, Costică Macaleți, la o ședință cu edilii şefi ai oraşelor judeţului, le-a reproșat acestora lipsa site-urilor administrațiilor locale. Tot atunci, prefectul i-a amenințat pe edili cu amenzi dacă aceștia nu vor intra în legalitate. La aproape un an de ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie: „Sa pasim cu dreptul in anul care urmeaza pentru ca de aici incolo incepem sa ne gandim ca cetatenii din Darabani merita cu totul altceva”

Marti, 31 Decembrie, 2013

„Stimaţi dărăbăneni! Iată-ne la finele anului 2013, un an cu greutăţi de partea noastră şi cred că, n-ar fi trebuit s-o spun, şi de partea d-voastră. Vreau să vă mulţumesc că aţi înţeles acest an de criză, unul dintre cei mai grei ani de după Revoluţie. Dar să lăsăm greutăţile şi să privim optimişti în viitor. Vreau să mulţumesc formaţiilor de căluşari şi toţi cei care au venit astăzi să ne ure, vreau să le muţumesc celor care au ...  continuare »

Fara comentarii »

Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zona

Miercuri, 04 Decembrie, 2013

Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani va găzdui duminică, 15 decembrie, de la orele 18:00, recitalul lui Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania și aflat într-un turneu extraordinar în țară în luna decembrie. Evenimentul este organizat de Asociaţia Nord, fondată de fraţii Alexandru şi Ştefan Teişanu, dărăbăneni stabiliţi la Cluj, şi bibliotecarul Ionel David. Darabaneni.ro se numără printre partenerii media ai concertului, alături ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 1000 de portii de ciolan cu fasole vor fi pregatite pentru darabaneni de Ziua Nationala

Miercuri, 27 Noiembrie, 2013

Ziua de 1 Decembrie va fi celebrată la Darabani începând cu orele 10:00, când pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate vor urca elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, cei de la Clubul Copiilor Darabani, dar şi Orchestra Şcolii Populare de Arte din Botoşani, instituţie culturală condusă de dărăbăneanul Liviu Andronic. „Noi, Primăria şi Consiliul Local Darabani, dorim ca Ziua Naţională să fie sărbătorită într-un cadru festiv, ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Nedumeriri si lamuriri

Luni, 04 Noiembrie, 2013

Acum o săptămână sau două am vorbit cu cineva din administrația locală. Pe un ton amical, chiar prietenos, dar vădit deranjat de unele afirmații apărute în comentariul anterior, persoana respectivă a încercat să mă facă să înțeleg anumite lucruri. În primul rând, a ținut să reliefeze că nu toți cei din Consiliul Local sunt la fel. Perfect de acord, nu este greu să vezi că între consilieri sunt oameni cu studii superioare și aleşi cu studii medii, că ...  continuare »

Fara comentarii »

A inceput distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana

Vineri, 27 Septembrie, 2013

Începând cu data de 25 septembrie a.c., la Darabani a început distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii acestor ajutoare sunt persoanele care au venituri lunare până în 400 de lei, cele care primesc ajutor social, persoanele cu handicap gradul I și II și șomerii aflați în plată în luna iulie 2013. Cei îndreptățiți vor primi zilele acestea doar 6 produse (făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, roşii în suc, zacuscă), ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabani versus Saveni. Concurenta doar la nivelul orgoliilor

Joi, 22 August, 2013

 Darabani și Săveni sunt orașele cele mai apropiate atât ca întindere cât și ca populație sau ca nivel economic din județul Botoșani. Fără a fi legate de o linie de comunicație importantă, locuitorii celor două orașe au avut contacte mai curând sporadice. Dacă proiectul liniei ferate care urma să plece de la Dângeni și să ajungă la Rădăuți Prut prin Săveni și Darabani ar fi fost dus la bun sfârșit, atunci cu siguranță alta ar fi fost situația ...  continuare »

Fara comentarii »

Consilierii locali au deschis Calea Americana pentru primarul Corneliu Arosoaie

Duminica, 11 August, 2013

Aleşii locali dărăbăneni s-au întrunit miercuri, într-o şedinţă extraordinară fulger care a durat mai puţin de patru minute. Consilierii au votat în unanimitate două proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind participarea primarului oraşului Darabani la „American Way-Calea Americană. Ce şi cum putem face noi pentru a atinge performanţele lor?”, proiect lansat de Revista Română de Administraţie Publică Locală. Edilul şef al urbei i-a invitat ...  continuare »

Fara comentarii »

Concurs de promovare pe o functie publica de conducere in cadrul Primariei Darabani

Duminica, 26 Mai, 2013

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Legea privind Statutul funcţionarilor publici, adică să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor economice, studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, ...  continuare »

Fara comentarii »

Site-urile primariilor, la controlul Prefecturii

Joi, 07 Martie, 2013

Miercuri, 6 martie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural la care au fost invitați și primarii din județ, prefectul Costică Macaleți a atras atenția asupra funcționalității paginilor de internet ale instituțiilor administrative. Potrivit reprezentaților Instituţiei Prefectului care au efectuat un control în acest sens, la 25 februarie doar 23 de primării dintr-un total de 78 aveau site-urile actualizate. Printre cele rămase în urmă la acest capitol este și ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a aprobat planul de lucrari pentru beneficiarii de ajutor social. Tirniceru: „Cand stau in coada de lopata sau in crasma, tot ore de lucru sunt?”

Duminica, 03 Februarie, 2013

Astfel, cei care vor să intre în posesia ajutorului social trebuie să efectueze lucrări de cărăţare a cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor pe tot parcursul anului, să efectueze lucrări de curăţenie şi întreţinere a Stadionului Orăşenesc când echipa CS Darabani joacă pe teren propriu, să deszăpezească iarna drumurile şi să taie lemne în şcoli, grădiniţe, dispensare săteşti sau la persoanele în vârstă ş.a. Planul de lucrări (vezi mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Pagina  1   2  3  4 
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare