Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primăria Darabani

Arosoaie: „Sa pasim cu dreptul in anul care urmeaza pentru ca de aici incolo incepem sa ne gandim ca cetatenii din Darabani merita cu totul altceva”

Marti, 31 Decembrie, 2013

„Stimaţi dărăbăneni! Iată-ne la finele anului 2013, un an cu greutăţi de partea noastră şi cred că, n-ar fi trebuit s-o spun, şi de partea d-voastră. Vreau să vă mulţumesc că aţi înţeles acest an de criză, unul dintre cei mai grei ani de după Revoluţie. Dar să lăsăm greutăţile şi să privim optimişti în viitor. Vreau să mulţumesc formaţiilor de căluşari şi toţi cei care au venit astăzi să ne ure, vreau să le muţumesc celor care au ...  continuare »

Fara comentarii »

Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zona

Miercuri, 04 Decembrie, 2013

Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani va găzdui duminică, 15 decembrie, de la orele 18:00, recitalul lui Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania și aflat într-un turneu extraordinar în țară în luna decembrie. Evenimentul este organizat de Asociaţia Nord, fondată de fraţii Alexandru şi Ştefan Teişanu, dărăbăneni stabiliţi la Cluj, şi bibliotecarul Ionel David. Darabaneni.ro se numără printre partenerii media ai concertului, alături ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 1000 de portii de ciolan cu fasole vor fi pregatite pentru darabaneni de Ziua Nationala

Miercuri, 27 Noiembrie, 2013

Ziua de 1 Decembrie va fi celebrată la Darabani începând cu orele 10:00, când pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate vor urca elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, cei de la Clubul Copiilor Darabani, dar şi Orchestra Şcolii Populare de Arte din Botoşani, instituţie culturală condusă de dărăbăneanul Liviu Andronic. „Noi, Primăria şi Consiliul Local Darabani, dorim ca Ziua Naţională să fie sărbătorită într-un cadru festiv, ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Nedumeriri si lamuriri

Luni, 04 Noiembrie, 2013

Acum o săptămână sau două am vorbit cu cineva din administrația locală. Pe un ton amical, chiar prietenos, dar vădit deranjat de unele afirmații apărute în comentariul anterior, persoana respectivă a încercat să mă facă să înțeleg anumite lucruri. În primul rând, a ținut să reliefeze că nu toți cei din Consiliul Local sunt la fel. Perfect de acord, nu este greu să vezi că între consilieri sunt oameni cu studii superioare și aleşi cu studii medii, că ...  continuare »

Fara comentarii »

A inceput distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana

Vineri, 27 Septembrie, 2013

Începând cu data de 25 septembrie a.c., la Darabani a început distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii acestor ajutoare sunt persoanele care au venituri lunare până în 400 de lei, cele care primesc ajutor social, persoanele cu handicap gradul I și II și șomerii aflați în plată în luna iulie 2013. Cei îndreptățiți vor primi zilele acestea doar 6 produse (făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, roşii în suc, zacuscă), ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabani versus Saveni. Concurenta doar la nivelul orgoliilor

Joi, 22 August, 2013

 Darabani și Săveni sunt orașele cele mai apropiate atât ca întindere cât și ca populație sau ca nivel economic din județul Botoșani. Fără a fi legate de o linie de comunicație importantă, locuitorii celor două orașe au avut contacte mai curând sporadice. Dacă proiectul liniei ferate care urma să plece de la Dângeni și să ajungă la Rădăuți Prut prin Săveni și Darabani ar fi fost dus la bun sfârșit, atunci cu siguranță alta ar fi fost situația ...  continuare »

Fara comentarii »

Consilierii locali au deschis Calea Americana pentru primarul Corneliu Arosoaie

Duminica, 11 August, 2013

Aleşii locali dărăbăneni s-au întrunit miercuri, într-o şedinţă extraordinară fulger care a durat mai puţin de patru minute. Consilierii au votat în unanimitate două proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind participarea primarului oraşului Darabani la „American Way-Calea Americană. Ce şi cum putem face noi pentru a atinge performanţele lor?”, proiect lansat de Revista Română de Administraţie Publică Locală. Edilul şef al urbei i-a invitat ...  continuare »

Fara comentarii »

Concurs de promovare pe o functie publica de conducere in cadrul Primariei Darabani

Duminica, 26 Mai, 2013

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Legea privind Statutul funcţionarilor publici, adică să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor economice, studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, ...  continuare »

Fara comentarii »

Site-urile primariilor, la controlul Prefecturii

Joi, 07 Martie, 2013

Miercuri, 6 martie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural la care au fost invitați și primarii din județ, prefectul Costică Macaleți a atras atenția asupra funcționalității paginilor de internet ale instituțiilor administrative. Potrivit reprezentaților Instituţiei Prefectului care au efectuat un control în acest sens, la 25 februarie doar 23 de primării dintr-un total de 78 aveau site-urile actualizate. Printre cele rămase în urmă la acest capitol este și ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a aprobat planul de lucrari pentru beneficiarii de ajutor social. Tirniceru: „Cand stau in coada de lopata sau in crasma, tot ore de lucru sunt?”

Duminica, 03 Februarie, 2013

Astfel, cei care vor să intre în posesia ajutorului social trebuie să efectueze lucrări de cărăţare a cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor pe tot parcursul anului, să efectueze lucrări de curăţenie şi întreţinere a Stadionului Orăşenesc când echipa CS Darabani joacă pe teren propriu, să deszăpezească iarna drumurile şi să taie lemne în şcoli, grădiniţe, dispensare săteşti sau la persoanele în vârstă ş.a. Planul de lucrări (vezi mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Corneliu Arosoaie: „Sa avem incredere ca Dumnezeu nu ne va uita si nu ne vor uita nici guvernantii”

Joi, 27 Decembrie, 2012

În primul rând vreau să transmit tuturor dărăbănenilor Sărbători fericite! Dacă ar fi să facem o scurtă analiză a primelor șase luni de mandat, da, putem spune că a fost un început cu foarte multe evenimente. Dacă este să vorbim de cele plăcute aș face referire la cele ce țin de administrație, în speță la faptul că am reușit în cele din urmă să redeschidem această secție exterioară a Spitalului Județean, despre care am tot vorbit. Când vorbesc ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabanenii vor putea intra in posesia ajutoarelor pentru incalzire dupa 18 decembrie

Marti, 11 Decembrie, 2012

Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei vor putea primi acest sprijin după data de 18 decembrie. „Suntem programaţi la Trezorerie pe data de 18 decembrie. Probabil că vom intra în posesia banilor pe 19 sau 20 decembrie. Este vorba de suma de 12.021 lei la ajutoarele pe oraş”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Rodica Stoian, şef  Serviciu Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Darabani. După selecţia dosarelor, s-a stabilit că un număr de 274 ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabani, liderul datornicilor judetului, a primit de la CJ 9 miliarde pentru stingerea arieratelor

Miercuri, 14 Noiembrie, 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit miercuri, orele 10:00, în şedinţă extraordinară pentru a împărţi cele peste 71 de miliarde de lei vechi de la Guvern administraţiilor publice locale în vederea stingerii arieratelor pe care Primăriile le înregistrează în prezent. Oraşului Darabani i-a fost repartizată cea mai mare sumă, 905 mii lei, de aproximativ 8 ori mai mult dacât banii alocaţi municipiului Dorohoi şi de 27 de ori mai mult decât a primit oraşul ...  continuare »

5 Comentarii »

Utilajele Primariei, pe butuci. Arosoaie: „Au fost luate la mana a doua sau a treia”

Vineri, 02 Noiembrie, 2012

„Având în vedere faptul că utilajele pe care le avem în prezent în parcul de maşini sunt cumpărate la mâna a doua sau a treia şi nu sunt în stare de funcţionare, suntem nevoiţi să încheiem contracte cu alte firme pentru lucrările de pietruire şi profilare a drumurilor. Încărcăm balastru cu maşinile altora, facem încărcări şi descărcări cu buldoexcavatorul altuia. O să facem o comisie să verificăm tot ce este utilaj depăşit şi să vedem dacă ne ...  continuare »

4 Comentarii »

Pagina  1   2  3
Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
După aproape 10 ani, vă doriți ca publicația Darabaneni.ro să-și continue activitatea?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare