Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

politisti

VREI SĂ DEVII POLIȚIST? VEZI condițiile și criteriile de recrutare

Marti, 25 Aprilie, 2017

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară în perioada 24.04.2017 – 21.07.2017, activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea 2017, învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă. ...  continuare »

Fara comentarii »

Amenzi de peste 30.000 lei aplicate de poliţişti, obiecte pirotehnice în valoare de 6000 lei confiscate

Miercuri, 04 Ianuarie, 2017

  În perioada 31 decembrie 2016 – 02 ianuarie 2017, aproape 200 de poliţişti au acţionat zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă. Poliţiştii au intervenit la peste 70 de solicitări primite din partea cetăţenilor. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 38 de infracţiuni, dintre care 23 de natură judiciară şi 15 de alte genuri. Pentru abat ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 150 de poliţişti mobilizaţi pentru minivacanţa de Rusalii

Sambata, 18 Iunie, 2016

  În perioada 18-20 iunie a.c., în judeţul Botoşani vor acţiona peste 150 de poliţişti, cu peste 70 de autospeciale (media zilnică), în minivacanţa românilor prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor. De asemenea, vor fi organizate zilnic 63 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto. 30 de polițiști rutieri vor fi prezenți zilnic pe drumuri naționale şi judeţene, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului ...  continuare »

Fara comentarii »

15 aprilie, data până la care pot fi completate dosarele de recrutare pentru ocuparea posturilor de agenţi de poliţie. Peste 420 de persoane interesate să devină poliţişti

Vineri, 08 Aprilie, 2016

nerea dosarelor de recrutare, comisia de recrutare va analiza candidaturile, urmând a se pronunța cu privire la validarea/invalidarea acestora, lista candidaților ale căror dosare au fost acceptate, precum și lista candidaților a căror candidatură a fost invalidată, urmând a fi postată pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs ...  continuare »

Fara comentarii »

VREI să devii poliţist? VEZI condiţiile. Înscrierile se fac până pe 8 aprilie

Miercuri, 06 Aprilie, 2016

Dacă vrei să devii agent de ordine publică, începând cu 1 aprilie a.c., s-a datstartul angajărilor din sursă externă (1.853 de locuri la nivel naţional), în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române. Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Poliţie Rurală, precum şi la secţiile de poliţie din Bucureşti. Dacă îţi doreşti, poţi deveni agent de ordine publică. Pentru a afl ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI sfaturile poliţiştilor privind traficul rutier pe vreme rea: „Alegeţi viaţa!”

Joi, 26 Noiembrie, 2015

În contextul răcirii vremii şi apariţiei precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă! "Echipaţi-vă maşina corespunzător! Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie!" ne transmit printr-un comunicat de presă oamenii legii. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavor ...  continuare »

Fara comentarii »

„Descinderi” ale poliţiştilor în şcoli pentru prevenirea criminalităţii

Sambata, 26 Septembrie, 2015

Ca și în anii precedenți, acțiunea vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu importanța prevenirii criminalității, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele asociate comiterii de infracțiuni. La nivelul întregii ţări, în perioada menţionată, se vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, vor fi abordate, în ordine: prevenirea delincvenţei juvenile, ...  continuare »

Fara comentarii »

Bătrână de aproape 80 de ani tâlhărită în Rediu

Miercuri, 11 Martie, 2015

La data de 10.03.2015, în jurul orelor 16:40, poliţiştii din comuna Rădăuți-Prut au fost sesizați cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orelor 16:30, o femeie în vârstă de 79 ani, din localitatea Rediu, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Primele cercetări efectuate de poliţişti au stabilit că, la data şi ora menţionată, persoana vătămată a surprins în locuinţă un bărbat care sustrăsese o sumă de ban ...  continuare »

Fara comentarii »

Razie a politistilor rutieri in week-end: un darabanean depistat in trafic sub influenta alcoolului

Marti, 17 Iunie, 2014

În perioada 13-15 iunie a.c., peste 30 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în stradă, zilnic, utilizând 11 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Scopul activităţilor desfăşurate a fost acela de a salva vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum rămânând printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, dintre care 3 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile ...  continuare »

Fara comentarii »

Politistii avertizeaza: „Infractorii te pot cunoaste mai bine dacat crezi”

Joi, 05 Iunie, 2014

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri ale poliţiştilor de prevenire cu beneficiarii acestei campanii, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Botoşani vor fi distribuite 3000 de flyere cu recomandări preventive şi 100 de afişe, ce vor fi ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 1170 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne mobilizati pentru alegerile europarlamentare „Voteaza legal”

Sambata, 24 Mai, 2014

Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conștientizarea cetățenilor români, cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare. Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 500 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica de Paste VEZI sfaturile oamenilor legii

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 500 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, în special în zona lăcaşurilor de cult sau a altor locuri de pelerinaj şi zone de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute. Astfel, pe lângă dispozitivul curent, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, ...  continuare »

Fara comentarii »

Politisti si jandarmi, actiune pentru combaterea sederii ilegale in Romania

Miercuri, 26 Martie, 2014

Cu această ocazie a fost depistată cu şedere ilegală S.A., în vârsta de 35 ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoana în cauză a încălcat regimul specific permisului de mic trafic de frontieră. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Botoşani au emis pe numele persoanei în cauză decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul naţional în termen de 15 ...  continuare »

Fara comentarii »

Oamenii legii ancheteaza o firma „specializata” in promovarea imaginii copiilor. VEZI sfaturile politistilor

Miercuri, 19 Martie, 2014

În fapt, reprezentanţii societăţii respective identifică, în locuri publice (pe stradă, în hipermarket-uri, etc.), minori însoţiţi de părinţi, prezentându-le acestora din urmă oferte atractive de promovare a imaginii copiilor lor, în vederea participării ulterioare la prezentări de modă, casting-uri pentru realizarea unor spot-uri publicitare etc. Pentru astfel de servicii, reprezentanţii societăţii solicită şi încasează sume de bani (în medie 65 lei) ...  continuare »

Fara comentarii »

Atentie soferi! Politistii impreuna cu reprezentantii RAR fac controale pe principalele drumuri nationale

Miercuri, 22 Ianuarie, 2014

Astăzi, 22.01.2014, în intervalul orar 07.00-21.00, poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanţii RAR-Filiala Botoşani, vor acţiona pe principalele drumuri naţionale din judeţul Botoşani, în vederea depistării autovehiculelor ce prezintă defecţiuni tehnice ale sistemelor de iluminare-semnalizare, mecanismului de direcţie, sistemului de frânare sau care au montate anvelope necorespunzătoare ori utilizează dispozitive neomologate. Controalele ...  continuare »

Fara comentarii »

Politistii, in serviciul botosanenilor in noul an. 70 de infractiuni constatate si 601 amenzi aplicate

Luni, 06 Ianuarie, 2014

În perioada 31.12.2013 – 05.01.2014, poliţiştii au constatat 73 infracţiuni (33 de natură judiciară, 16 la regimul rutier, 12 prevăzute de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, precum şi alte 12 fapte de natură penală), dintre care 38 în flagrant. Pentru abaterile de natură contravenţională, poliţiştii au aplicat 601 sancţiuni (între care 178 la Legea nr.61/1991 şi 404 la regimul circulaţiei pe drumurile publice), în valoare totală de 128 ...  continuare »

Fara comentarii »

Politia va avertizeaza: Grija mare la infractorii deghizati in colindatori sau uratori!

Sambata, 28 Decembrie, 2013

În perioada sărbătorilor de iarnă, rău-făcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători sau urători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Poliţiştii vă sfătuiesc ca în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, să comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa, sau să acţion ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi ale politistilor DE CRACIUN

Marti, 25 Decembrie, 2012

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră! Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare! Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte! Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare