Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani

Dărăbănenii răsuflă din nou uşuraţi. Parchetul şi Judecătoria nu se desfiinţează

Joi, 14 Mai, 2015

Ameninţate de mai multe ori cu desfiinţarea, instituţiile legii din Darabani: Parchetul şi Judecătoria scapă încă o dată, iar locuitorii de pe malul Prutului nu trebuie, cel puţin deocamdată, să-şi găsească dreptatea la Săveni sau Dorohoi. Plenul Senatului a respins proiectul de lege care prevedea desființarea unor instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea, printre care Judecătoria și Parchetul Darabani, la un an după ce Camera ...  continuare »

Fara comentarii »

Judecatoria Darabani, luata din nou in discutie pentru desfiintare „Darabaniul are sansa lui”

Vineri, 24 Octombrie, 2014

În cadrul conferinței de presă organizate joi, 23 octombrie 2014, la Tribunalul Botoșani, Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției, a adus în discuție posibilitatea ca Judecătoria Darabani să fie desființată. Instituția condusă de acesta împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) lucrează în prezent la propunerea de degrevare a instanțelor judecătorești, pentru o mai bună eficientizare a activității judiciare. În plan ar intra și orașul Darabani ...  continuare »

Fara comentarii »

Camera Deputatilor a spus NU desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani. Senatul are ultimul cuvant. Federovici: „Speram ca la Senat sa dam si noi un vot de respingere”

Marti, 08 Aprilie, 2014

Vă reamintim că pe 11 februarie Guvernul României a înaintat către Parlament un proiect de lege privind desființarea a 30 de instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea, pe listă aflându-se și Parchetul şi Judecătoria din Darabani. Pe 26 februarie Comisia pentru Muncă și Protecție socială a dat aviz favorabil legii dar cu aplicarea unor amendamente, care ar fi dus la eliminarea de pe listă a unor instanțe, printre care și cea din orașul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatii liberali au votat crutarea celor 30 de judecatorii si parchete, dar orasul Darabani nu a scapat de emotii

Marti, 08 Aprilie, 2014

Deputaţii PNL, membri în Comisia juridică, au votat ieri, 7 aprilie 2014, respingerea proiectului legislativ privind desfiinţarea a 30 de judecătorii şi parchetele pe lângă acestea, printre care se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani. Iniţiativa legislativă pe care liberalii o consideră a fi „în dispreţul principiului supremaţiei legii şi împotriva prevederilor constituţionale” urmează să fie supusă votului în plen. „Dacă în Guvernul Boc ...  continuare »

Fara comentarii »

15 zile de gratie pentru Parchetul si Judecatoria Darabani. Soptica-„Va fi o lupta”, Federovici-amendament in caz de urgenta

Duminica, 23 Martie, 2014

Parlamentarii au decis marţi, 18 martie 2014, prelungirea termenului de dezbatere a proiectului privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete, de la 45 la 60 de zile, în cadrul unei şedinţe iniţiate de Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. În timp ce deputatul Costel Şoptică este destul de rezervat, senatorul Doina Federovici este optimistă şi spune că are şi o soluţie de rezervă, în cazul în care proiectul de lege trece de Camera Deputaţilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica a depus amendament impotriva desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani

Luni, 17 Februarie, 2014

Deputatul Colegiului Darabani a motivat că prin desfiinţarea Judecătoriei şi Parchetului Darabani se aduce atingere accesului la justiţie din cauza distanţelor mari pe care ar trebui să la parcurgă locuitorii din zonă până la cele mai apropiate instanţe. Liberalul a invocat şi raportul „Sisteme judiciare din Europa: Eficienţa şi calitatea justiţiei” elaborat de Comisia Europeană pentru Eficienţa Justiţiei (CEPEJ) în 2012 care atrage atenţia că accesul ...  continuare »

Fara comentarii »

Scrisoare deschisa adresata ministrului Justitiei de parlamentarii botosaneni pentru salvarea Parchetului si Judecatoriei Darabani

Vineri, 14 Februarie, 2014

Senatorii şi deputaţii judeţului Botoşani fac front comun pentru a bloca o iniţiativă legislativă prin care Parchetul şi Judecătoria din Darabani ar urma să fie desfiinţate. Vineri dimineaţă, în 14.02.2014, 8 dintre cei 12 parlamentari semnaseră o adresă către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, prin care solicită eliminarea poziţiei nr.8-oraşul Darabani din anexa nr. 1 a proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a ...  continuare »

Fara comentarii »

Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla

Miercuri, 05 Februarie, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avizat un proiect de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete cu volum mai mic de activitate, acestea având de soluţionat un număr mai mic de 5.000 de dosare într-un an, în condiţiile în care la majoritatea instanţelor şi parchetelor se înregistrează o continuă creştere a volumul de muncă, a anunţat Mediafax. Printre acestea se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani, care s-au aflat pe lista neagră ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Oare ce-o mai fi de desfiintat in acest targ?

Duminica, 09 Iunie, 2013

De o perioadă de timp, viața din Darabani își urma cursul ei firesc, liniștit, fără a fi tulburată de evenimente majore. Dar iată că inevitabilul s-a produs și, la finalul acestei săptămâni, dărăbănenii au primit o veste care a creat rumoare în rândul localnicilor. După un scenariu de acum bine cunoscut pentru noi, doar l-am trăit acum doi ani și îl mai resimțim și în prezent, mai marii țării, într-o ședință la București și-au aruncat ochii peste ...  continuare »

Fara comentarii »

Parchetul si Judecatoria Darabani, in pericol de desfiintare. Ionita: „Ma declar siderat”. Soptica face memoriu

Vineri, 07 Iunie, 2013

După ce au suferit de pe urma închiderii Spitalului Orăşenesc Darabani, locuitorii din zona oraşului de pe malul Prutului trec printr-o nouă cumpănă. Diriguitorii justiţiei din România au propus desfiinţarea Parchetului şi Judecătoriei Darabani alături de alte 29 de instanţe şi parchete de pe lângă acestea. Nicu-Paul Ioniţă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, consideră că prin această măsură statul român va cheltui şi mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Fiat cu documente false oprit in Punctul de Trecere a Frontierei Radauti-Prut

Marti, 09 Aprilie, 2013

În data de 08 aprilie a.c., în jurul orelor 15:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Gheorghe P., în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Italia. La solicitarea poliţistului de frontieră bărbatul a prezentat la control asigurarea autovehiculului tip carte verde şi documentul care atesta inspecţia tehnică ...  continuare »

Fara comentarii »

Dosar penal pentru contrabanda cu tigari „Plugarul” abandonate in zapada FOTO

Joi, 17 Ianuarie, 2013

În data de 15 ianuarie, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi Prut a reuşit oprirea, în apropierea localităţii Crasnaleuca, a unui autoturism marca Peugeot, condus de cetăţeanul român Gabriel I., în vârstă de 31 de ani. Iniţial acesta refuzase să oprească la semnalele regulamentare ale altor poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector. Concomitent, lucrătorii noştri au efectuat cercetări specifice în urma cărora au ...  continuare »

Fara comentarii »

Ionut din Paltinis, cu mandat de arestare in lipsa, prins de politisti de Sf. Ioan

Miercuri, 09 Ianuarie, 2013

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara atrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, deţinerea, colectarea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare