Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

obiceiuri de Anul Nou

Datini si obiceiuri de Anul Nou din zona orasului Darabani GALERIE VIDEO

Marti, 31 Decembrie, 2013

Să începem cu obiceiurile care s-au pierdut de-a lungul timpului din ajunul Anului Nou. Conform infornațiilor furnizate de economistul și istoricul Dumitru Haha, în jurul anilor 1960 se păstra tradiția „Cocostârcilor”. Aceștia erau flăcăi (tineri necăsătoriți) deghizați cu un cearşaf și care purtau un cioc roșu. Dansul cocostârcilor simboliza așteptarea primăverii. Un alt obicei abandonat este „Jocul cel mare”, care era de asemenea realizat de un ...  continuare »

Fara comentarii »

Caiutii, ursii, cerbii si nuntasii mascati din Concesti i-au urat pe darabaneni GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 31 Decembrie, 2013

Locuitorii urbei şi cei care tranzitau oraşul de pe malul Prutului s-au adunat ca la urs pentru urşii, căiuţii, cerbii şi nuntaşii mascaţi din Conceşti, care au făcut spectacol în faţa Primăriei din localitate. Nunta mascată din Conceşti a făcut deliciul publicului, nelipsind nici de această dată textele interzise minorilor. Consilierii locali împreună cu funcţionarii Primăriei s-au aliniat în uşa Primăriei şi s-au bucurat de spectacolul oferit. Aleşii ...  continuare »

Fara comentarii »

Superstitii si credinte de Anul Nou in Darabani. Uraturi de la Concesti si Nunta mascata de la Hudesti VIDEO

Duminica, 30 Decembrie, 2012

Perioada Sărbătorilor de iarnă poate fi considerată drept cea mai frumoasă şi mai plină de semnificaţii din întregul an. În zona Darabanilor, noaptea dintre ani are o simbolistică bogată, fiind încărcată de superstiţii şi credinţe, moştenite din generaţie în generaţie. Astfel, urătorii atunci când pleacă cu pluguşorul pe la case, întâi merg la un vecin, de regulă cel mai în vârstă, pe care îl consideră „bun de pocinog ...  continuare »

Fara comentarii »

Traditii si obiceiuri de iarna. De la credinte si ritualuri, la spectacol

Joi, 13 Decembrie, 2012

„Atunci când vorbim despre Sărbătorile de iarnă ne referim la perioada cuprinsă între 24 decembrie și 7 ianuarie, adică între Ajunului Crăciunului și Sfântul Ioan Botezătorul” își începe discursul Angela Paveliuc-Olariu, etnograf, fost director al Muzeului Etnografic al Moldovei de la Iași. Am poposit în casa dumneaei pentru o scurtă călătorie în lumea satului de altădată în timpul Sărbătorilor de iarnă. „În această perioadă exista în ...  continuare »

1 Comentariu »

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare