Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Judecatoria Darabani

Dărăbănean ridicat de acasă și dus la Penitenciar

Sambata, 25 Mai, 2019

La data de 23.05.2019, poliţiştii oraşului Darabani au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 2 ani, emis de Judecătoria Darabani pe numele unui bărbat de 34 de ani din aceeaşi localitate, condamnat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi lovire sau alte violenţe. Bărbatul a fost depistat la domiciliu, reţinut şi condus la Penitenciarul Botoşani în vederea încar ...  continuare »

Fara comentarii »

Hudeştean săltat de poliţiştii Secţiei Rurale Darabani şi trimis după gratii

Duminica, 25 Iunie, 2017

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Darabani au identificat pe raza comunei Hudeşti, un bărbat de 36 de ani pe numele căruia Judecătoria Darabani a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, fiind condamnat la 9 luni de închisoare şi 3.000 de lei amendă penală. Bărbatul a fost condus de poliţişti la Penitenciarul Botoşani, în vederea încarcerării. (foto: B ...  continuare »

Fara comentarii »

PROTEST la Judecătoria Darabani „Suntem marginalizaţi” FOTO

Luni, 30 Ianuarie, 2017

„Noi nu vrem să fim la fel cu magistraţii, dar aproape, pentru că muncim foarte mult. Acum tehnoredactăm, redactăm, facem aproape tot. Facem şi ore suplimentare. Dacă plec de la serviciu la 18:00, este devreme, sâmbătă şi duminică lucrez. Nu ni se plătesc orele suplimentare. Măcar să ne dea zile libere în loc” a declarat pentru Darabaneni.ro, Nicolina Iacob, grefier şef în cadrul Judecătoriei Darabani, care nu a putut face grevă de la 12:00 la 14:00, ca ...  continuare »

Fara comentarii »

Un nou accident produs acolo unde a avut loc şi tragedia Andei Dănăilă FOTO

Vineri, 18 Noiembrie, 2016

Accidentul s-a produs pe str. 1 Decembrie, cel mai probabil, pe fondul neatenţiei unui tânăr de 27 de ani din Păltiniş, care a pierdut controlul autoturismului său, Skoda Fabia, în momentul în care s-a trezit în spatele unei maşini care se angajase într-un viraj la stânga pe strada Vânătorului. În final, Skoda s-a oprit în spatele unui tir parcat în dreptul depozitului de materiale de construcţii din zonă. O tânără de 22 de ani, pasageră în maşină, a ...  continuare »

Fara comentarii »

Autorii tragediei din seara de Înviere rămân în arest VIDEO

Vineri, 06 Mai, 2016

Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins recursul formulat de autorii cumplitului accident dinaintea Paştelui de la Darabani, în urma căruia Anda Dănăilă de numai 21 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte persoane au fost spitalizate. Florin S. şi Emil B. au fost prezentaţi astăzi în faţa magistraţilor Tribunalului Botoşani care au judecat recursul împotriva măsurii de arestare preventivă luată de către Judecătoria Darabani. La int ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii răsuflă din nou uşuraţi. Parchetul şi Judecătoria nu se desfiinţează

Joi, 14 Mai, 2015

Ameninţate de mai multe ori cu desfiinţarea, instituţiile legii din Darabani: Parchetul şi Judecătoria scapă încă o dată, iar locuitorii de pe malul Prutului nu trebuie, cel puţin deocamdată, să-şi găsească dreptatea la Săveni sau Dorohoi. Plenul Senatului a respins proiectul de lege care prevedea desființarea unor instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea, printre care Judecătoria și Parchetul Darabani, la un an după ce Camera ...  continuare »

Fara comentarii »

Contrabandist „perseverent”. A dat nas în nas cu poliţiştii de frontieră de două ori anul acesta FOTO

Miercuri, 14 Ianuarie, 2015

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au depistat un cetăţean român care încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 500 pachete ţigări de contrabandă. Oamenii legii au constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, în data de 03 ianuarie a.c., fapt pentru care faţă de acestaJudecătoria Darabani a dispus măsura arestării ...  continuare »

Fara comentarii »

Judecatoria Darabani, luata din nou in discutie pentru desfiintare „Darabaniul are sansa lui”

Vineri, 24 Octombrie, 2014

În cadrul conferinței de presă organizate joi, 23 octombrie 2014, la Tribunalul Botoșani, Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției, a adus în discuție posibilitatea ca Judecătoria Darabani să fie desființată. Instituția condusă de acesta împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) lucrează în prezent la propunerea de degrevare a instanțelor judecătorești, pentru o mai bună eficientizare a activității judiciare. În plan ar intra și orașul Darabani ...  continuare »

Fara comentarii »

Camera Deputatilor a spus NU desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani. Senatul are ultimul cuvant. Federovici: „Speram ca la Senat sa dam si noi un vot de respingere”

Marti, 08 Aprilie, 2014

Vă reamintim că pe 11 februarie Guvernul României a înaintat către Parlament un proiect de lege privind desființarea a 30 de instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea, pe listă aflându-se și Parchetul şi Judecătoria din Darabani. Pe 26 februarie Comisia pentru Muncă și Protecție socială a dat aviz favorabil legii dar cu aplicarea unor amendamente, care ar fi dus la eliminarea de pe listă a unor instanțe, printre care și cea din orașul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatii liberali au votat crutarea celor 30 de judecatorii si parchete, dar orasul Darabani nu a scapat de emotii

Marti, 08 Aprilie, 2014

Deputaţii PNL, membri în Comisia juridică, au votat ieri, 7 aprilie 2014, respingerea proiectului legislativ privind desfiinţarea a 30 de judecătorii şi parchetele pe lângă acestea, printre care se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani. Iniţiativa legislativă pe care liberalii o consideră a fi „în dispreţul principiului supremaţiei legii şi împotriva prevederilor constituţionale” urmează să fie supusă votului în plen. „Dacă în Guvernul Boc ...  continuare »

Fara comentarii »

Urmarire de 20 de km, ca-n filme, pentru a opri un Mercedes Vito burdusit cu tigari de contrabanda FOTO & VIDEO

Joi, 03 Aprilie, 2014

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, împreună cu cei de la S.T.P.F Botoşani, au depistat şi reţinut un cetăţean român care transporta 33.740 pachete ţigări de contrabandă cu un autovehicul Mercedes Vito ce figurează radiat din circulaţie în Olanda. Ţigaretele, în valoare de 303.970 lei, şi autovehiculul au fost reţinute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii ...  continuare »

Fara comentarii »

15 zile de gratie pentru Parchetul si Judecatoria Darabani. Soptica-„Va fi o lupta”, Federovici-amendament in caz de urgenta

Duminica, 23 Martie, 2014

Parlamentarii au decis marţi, 18 martie 2014, prelungirea termenului de dezbatere a proiectului privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete, de la 45 la 60 de zile, în cadrul unei şedinţe iniţiate de Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. În timp ce deputatul Costel Şoptică este destul de rezervat, senatorul Doina Federovici este optimistă şi spune că are şi o soluţie de rezervă, în cazul în care proiectul de lege trece de Camera Deputaţilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Preşedintele României a semnat decretul de eliberare din funcţie a unui magistrat al Judecătoriei Darabani

Miercuri, 19 Martie, 2014

Traian Băsescu a semnat vineri, 14 martie a.c., decretele de eliberare din fucţie a mai multor magistraţi, printre care şi judecătorul dărăbănean Mihai Ilău, care a împlinit 62 de ani şi întrunit condiţiile pentru pensionare. Georgel-Teofil Mardar, preşedintele instanţei din Darabani, consideră că judecătorul Ilău reprezintă o mare pierdere pentru instanţa pe care o conduce şi speră în continuare că instituţia legii din Darabani nu va fi desfiinţată. ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica a depus amendament impotriva desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani

Luni, 17 Februarie, 2014

Deputatul Colegiului Darabani a motivat că prin desfiinţarea Judecătoriei şi Parchetului Darabani se aduce atingere accesului la justiţie din cauza distanţelor mari pe care ar trebui să la parcurgă locuitorii din zonă până la cele mai apropiate instanţe. Liberalul a invocat şi raportul „Sisteme judiciare din Europa: Eficienţa şi calitatea justiţiei” elaborat de Comisia Europeană pentru Eficienţa Justiţiei (CEPEJ) în 2012 care atrage atenţia că accesul ...  continuare »

Fara comentarii »

Scrisoare deschisa adresata ministrului Justitiei de parlamentarii botosaneni pentru salvarea Parchetului si Judecatoriei Darabani

Vineri, 14 Februarie, 2014

Senatorii şi deputaţii judeţului Botoşani fac front comun pentru a bloca o iniţiativă legislativă prin care Parchetul şi Judecătoria din Darabani ar urma să fie desfiinţate. Vineri dimineaţă, în 14.02.2014, 8 dintre cei 12 parlamentari semnaseră o adresă către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, prin care solicită eliminarea poziţiei nr.8-oraşul Darabani din anexa nr. 1 a proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a ...  continuare »

Fara comentarii »

Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla

Miercuri, 05 Februarie, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avizat un proiect de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete cu volum mai mic de activitate, acestea având de soluţionat un număr mai mic de 5.000 de dosare într-un an, în condiţiile în care la majoritatea instanţelor şi parchetelor se înregistrează o continuă creştere a volumul de muncă, a anunţat Mediafax. Printre acestea se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani, care s-au aflat pe lista neagră ...  continuare »

Fara comentarii »

Condamnat pentru talharie, prins de politistii darabaneni si incarcerat la Botosani

Miercuri, 04 Decembrie, 2013

La data de 03.12.2013, în jurul orelor 16:00, poliţiştii Secţiei Rurale 7 Darabani l-au depistat pe A. Viorel de 45 de ani, din comuna Păltiniș, pe numele căruia exista emis, la data de 29.11.2013, de către Judecătoria Darabani, un mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare,  pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Bărbatul a fost preluat sub escortă de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale-IPJ Botoşani, fiind încarcerat în ...  continuare »

Fara comentarii »

Urmarit general din Darabani inchis in Penitenciarul Botosani pentru furt calificat

Vineri, 08 Martie, 2013

În data de 07 martie 2013, ca urmare a activităților defășurate, a fost identificat și reținut urmăritul general Merticariu Ionuț-Bogdan de 23 ani, din oraşul Darabani, care posedă mandat de executare a închisorii emis de Judecătoria Darabani, având de executat o pedeapsă de trei ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost depus pentru executarea pedepsei în Penitenciarul Botoșani.  continuare »

Fara comentarii »

Ionut din Paltinis, cu mandat de arestare in lipsa, prins de politisti de Sf. Ioan

Miercuri, 09 Ianuarie, 2013

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara atrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, deţinerea, colectarea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare