Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ROA cap de afiş în prima zi de concerte la Zilele Nordului GALERIE FOTO

UPDATE A doua zi a Festivalului Zilele Nordului, prima seară rock

Cea de-a doua zi a festivalului Zilele Nordului a continuat cu o serie de evenimente culturale, lansări de carte, ateliere educative, un tur al nordului spre Horodiștea și s-a încheiat cu prima serie de concerte rock.

Otilia Bălinișteanu, redactor la ziarul Lumina, a deschis seria acestor manifestări cu un atelier de scriere creativă. La Conacul Balș, profesorul Gică Manole a fost amfitrionul unei multiple lansări de carte, prezentându-și ultimele lucrări publicate. La prânz, cei interesați s-au deplasat într-un nou tur al Nordului, al cărui destinație principală a fost Casa Memorială Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, din satul Crăiniceni-Horodiștea. Seria de evenimente educative a fost continuată de un atelier de dezvoltare personală, condus de Eugen Gîrlă și un atelier de teatru și improvizație cu Diana Buluga și Raluca Lupan. De asemenea, a continuat cursul de lideri Award în cadrul programului The Duke of Edinburgh's International Award Romania.Cea de-a doua zi a festivalului Zilele Nordului a readus muzica rock în Poiana Teioasa. Tinerilor dărăbăneni din trupa Amalgam le-a revenit responsabilitatea de a deschide seara rock de pe malul Prutului. Vădit emoționați, dar plini de entuziasm și dorință de a performa, cei patru tineri au atras aprecierile și încurajările atât din partea publicului dar și a colegilor de breaslă mai experimentați. Ulterior atmosfera a fost întreținută de cei de la The Kryptonite Sparks și Nightmarion. Atmosfera s-a încins de-a dreptul atunci când au urcat pe scenă cei de la ROA, formație cap de afiș în prima seară de concerte rock la Teioasa.

Festivalul ZN  a debutat pe acorduri de Enescu la Mihăileni şi Liveni. La Darabani au cantat şi cei de la „10 Prăjini” GALERIE FOTO
 
 

Sub sloganul bine cunoscut „Rădăcinele cresc”, a doua ediție a festivalului „Zilele Nordului” a debutat la Mihăileni, pe șantierul Casei Enescu. De altfel, prima zi a fost dedicată marelui compozitor, în acest tur al Nordului fiind inclusă și casa memorială George Enescu de la Liveni. Cei care au ales să rămână în Darabani în prima zi a festivalului au început sărbătoarea cu Fanfara „10 Prăjini” şi au terminat seara cu cvartetul Nuages.

Prima zi a festivalului „Zilele Nordului” a fost dedicată marelui compozitor George Enescu. Astfel, au fost organizate vizite și concerte camerale la Mihăileni, pe șantierul Casei Enescu și la Liveni la Casa memorială George Enescu. La Mihăileni a fost organizată și o conferință de presă, în care Ștefan Teișanu a prezentat ediția de anul acesta a festivalului iar primarul comunei Mihăileni și șeful de șantier au făcut o scurtă prezentare a lucrărilor de restaurare a casei unde a copilărit George Enescu. Reamintim aici faptul că dărăbăneanul Alexandru Teișanu a alergat anul acesta la Maratonul de la Paris pentru a strânge fonduri necesare restaurării casei bunicilor lui George Enescu. Lucrările de restaurare sunt executate de o echipă de meșteri din comuna Hilișeu Horia, condusă de Ovidiu Ionică, dar care colaborează direct cu Ordinul Arhitecților din România.Atât la Mihăileni cât și la Liveni, fetele de la Nuages Qvartet au încântat auditoriul cu o serie de piese semnate de compozitori cunoscuți cum ar fi Béla Bartók. La Mihăileni a fost prezent și prefectul județului Botoșani, Costică Macaleți. Autoritățile locale, la inițiativa și cu sprijinul violonistului Alexandru Tomescu, vor construi, lângă Casa Enescu, un nou corp de clădire, în care va funcționa o academie de muzică și arte vizuale pentru copiii din zonă. În paralel, la Darabani, soseau parlamentarii Costel Şoptică şi Şerban Mihăilescu pe acordurile Fanfarei „10 Prăjini”. Dărăbănenii au sărbătorit cu mici şi bere la prânz, primarul Corneliu Aroşoaie fiind chemat, între timp, de urgenţă la Iaşi. „Acest festival își propune să revitalizeze această parte de nord a Moldovei, județele Botoșani, Suceava și Iași, regiunea Cernăuți din Ucraina și nordul Basarabiei. Suntem aici la primul eveniment al Festivalului „Zilele Nordului”, ediția a II-a 2015, pentru a marca un nou progres în proiectul de salvare a Casei Enescu de la Mihăileni”, a spus Ștefan Teișanu, directorul ZN.

„Avem deosebita onoare de a deschide a doua ediție a Zilelor Nordului pe șantierul Casei Enescu, aici, la Mihăileni. Să nu uităm că suntem la un eveniment cultural care a are ca motor Asociația „Nord” condusă de Ștefan Teișanu. De asemenea, să nu uităm că alături de noi îi avem și pe prietenii de la București, de la Ordinul Arhitecților din România și Fundația „George Enescu” de la Viena. Sunt convins că Mihăileniul va recăpăta strălucirea de altădată. Avem resurse, avem oameni și ce este mai important, avem voință să redevenim ceea ce am fost” a declarat, printre altele, Laurenţiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni.„Când a venit aici, Șerban Sturza de la Ordinul Arhitecților din România a spus că acest proiect este unul despre care doar se va discuta și nu se va face nimic. Dar împreună cu el, cu voi, presa, cu autoritățile locale, acest proces a demarat și vedem că a ajuns la un stadiu avansat. Am început această lucrare cu mult entuziasm dar fără nici un ban la îndemnul domnului Șerban Sturza. Dumnealui a spus, haideți să începem pentru că dacă vom împinge la acest car vor mai fi oameni care să ni se alăture. S-a dovedit că a avut dreptate. Noi ne dorim că această lucrare să nu se oprească aici, să se dezvolte și să construim un centru muzical pentru copii noștri, pentru ca și această zonă să se dezvolte cu ajutorul dumneavoastră”, a declarat Ovidiu Ionică, coordonatorul echipei de meșteri care restaurează clădirea.

Programul zilei a continuat cu vernisajul expoziției „Bucovina – tărâm de poveste”, autori Sorin Onișor și Dorin Sveduneac, la Conacul Balș. Seara a fost încheiată cu un  concert susținut de Nuages Qvartet din Cluj. (Alexandru D. AIOANEI, foto: Darabaneni.ro, BTOnline)
 
Click pe prima fotografie pentru a vizion mai multe imagini
  Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăŞerban MihăilescuStefan TeisanuZilele NorduluiGeorge Enescu10 PrajiniMihaileniLiveniNuagesBela BartokROA
1:46 am Vineri, 07 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare