Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Moș Crăciun a sosit la Darabani. Sărbători fericite! GALERIE FOTO&VIDEO

Autoritățile locale ajutate de mai mulți sponsori au organizat vineri, 22 decembrie, prima ediție a Festivalului ”Colinda de la Darabani” la care au participat elevi și artiști din Darabani, Botoșani, Republica Moldova și Ucraina, care au fost răsplătiți de Moșul cu cadouri.

Festivalul care a avut loc, în premieră, în Parcul ”Mihai Eminesccu” a fost prezentat de Andreea Bordianu și Adrian Pînzariu. ”E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea nașterii Mântuitorului cuprinde sufletele și le înnobilează…Să ne bucurăm împreună de iubirea divină, și împreună cu colindătorii noștri să-i cântăm și noi Pruncului Sfânt” le-au transmis prezentatorii celor prezenți la festival, la început în număr mai mare, și din ce în ce mai puțini, după ce copiii lor coborau de pe scenă. Căiuții de la Vancicăuți (Ucraina) au făcut spectacol la Darabani, cei mai mulți dintre dărăbăneni imortalizând cu telefoanele mobile și aparatele foto prestația ucrainenilor, acompaniați de membrii Orchestrei ”Frunză de dor” din raionul Briceni (Republica Moldova), care au sosit la Darabani la intervenția lui Valică Barbazan de la ȘtiriHudești.Pe scena din cortul cu luminițe au mai urcat Ansamblul Hudeșteanca, acompaniat de fanfara lui Gheorghe Mitoceanu din Mileanca, Ansamblul ”Stejărelul” coordonat de prof. Mirel Dascălu și corul Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” care i-au urat și colindat pe dărăbăneni. Un grup vocal-instrumental de la Școala Populară de Arte Botoșani a prezentat un program de colinde românești și internaționale, iar festivalul a fost încheiat de recitalul elevelor din cadrul secției dărăbănene a Școlii Populare, coordonator Zîna Andronic, care a transmis un mesaj, la final:


”Dragi români de aici și de departe,
Sărbătorile vin, Crăciunul se apropie. Așadar, să fim mai buni, mai înțelegători, mai înțelepți. Să aveți parte de Sărbători minunate, sănătate, bucurii. Să vă înconjure tot ce este frumos, iar Anul Nou să vă aducă belșug, iubire, pace și tot ce vă doriți în casele d-voastră. Mulțumim pentru tot, pentru că ați reușit să stați mai bine de 2 ore alături de noi. Felicitări tuturor participanților. Un gând bun și de la Primărie și succes mai departe, la următoarea ediție”.Festivalul a fost sponsorizat de CasiPlus, Electroprima, Mitiram, Sancos, Samisa Farm, AST Pînzariu și avocatul Petrică Hrimiuc.

”Mulțumim și televiziunii locale, TV Darmir, care ne-a asigurat infrastructura de sunet și filmarea. În spatele unei manifestări de două ore a stat o săptămână de muncă, dar cred că a ieșit bine, până la urmă, și sperăm să ducem această tradiție mai departe. Oricât am avea nevoie de asfalt, apă și canalizare, trebuie să acordăm atenție și acestor sărbători” a declarat pentru Darabaneni.ro, Alin Gîrbaci, viceprimarul orașului Darabani.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 Te-ar mai putea interesa si:  Zina AndronicAlin GirbaciMos CraciunColinda de la Darabani
1:47 pm , 24 Decembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare