Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Echipaj de pompieri militari la Darabani-moment istoric sau un pas spre normalitate? GALERIE FOTO

Cel mai nordic oraş al ţării va avea pentru prima dată un echipaj de pompieri militari care vor participa la stingerea incendiilor din zona oraşului Darabani, dar şi la intervenţiile de descarcerare în cazul unor accidente. Nu este neapărat un moment istoric, ci mai degrabă un pas spre normalitate, aşa cum bine afirma şeful SVSU Darabani, Gelu Sîsîiac. În orice caz istoria, mai mult sau mai puţin scrisă, o fac ei, cei care salvează vieţi. La 10 zile după alegerile parlamentare, nici unul dintre aleşii botoşăneni nu a fost prezent în oraşul de pe malul Prutului.

La acest eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, subprefectul Daniela Beclea şi majoritatea primarilor din zona oraşului Darabani. „Înfiinţarea acestui punct de lucru are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns. Echipajul va executa misiuni specifice de pregătire şi răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza administrativ teritorială a oraşului Darabani şi a comunelor Păltiniş, Rădăuţi Prut, Viişoara, Conceşti, Hudeşti, Suharău, Havârna şi Mileanca, cu cele 28 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 41.000” ne-a comunicat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani.

„Astăzi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani îşi redimensionează concepţia de organizare a intervenţiei prin deschiderea unui punct de lucru în oraşul Darabani…Timpul de răspuns în zonă este destul de mare…De aceea am demarat acest proiect în care am angrenat Primăria oraşului Darabani şi cele 8 comune arondate” le-a spus celor prezenţi inspectorul şef Mihail-Cristian Amarandei, care a mai adăugat că are în plan pentru oraşul Darabani şi formarea unui echipaj de prim-ajutor din cadrul SMURD. În discursul său, Costică Macaleţi nu a ratat ocazia de a-l numi „primar de şapte stele” pe Viorel Atomei, longevivul edil şef al comunei Hudeşti, care nu a obţinut atâtea mandate doar pentru că e pesedist, preşedintele CJ felicitându-i pe pompieri, în timp ce subprefectul Daniela Beclea le-a urat salvatorilor „La mulţi ani!”.Liviu Hrimiuc, primarul oraşului Darabani, a mulţumit colonelului Amarandei, principalul artizan al acestui proiect, administraţiilor publice din zona oraşului Darabani şi nu în ultimul rând „îngerilor salvatori”, aşa cum i-a numit el pe pompieri. Punctul de lucru din Darabani a Detaşamentului de Pompieri Dorohoi va fi dotat cu  o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi modul de descarcerare. În prezent lucrează 4 oameni pe tură la Darabani, dar ISU Botoşani precizează că: „În funcție de complexitatea evenimentelor, vor fi alocate resurse suplimentare. Datele statistice relevă faptul că, în raionul de intervenţie al Punctului de lucru Darabani, pompierii dorohoieni în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit, în perioada 01.01.2015 – 31.10.2016, în 382 de situaţii de urgenţă, respectiv 68 de incendii, 157 alte intervenţii ( misiuni de recunoaştere şi educare preventivă a populaţiei, deblocări uşi, transport persoane supraponderale, transport apă menajeră, salvări animale) şi 157 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat”.Inspectorul şef Amarandei a împărţit diplome de excelenţă şi plachete primarilor comunelor arondate acestui punct, viceprimarului Alin Gîrbaci, preşedintelui CJ, subprefectului Beclea, ofiţerilor de poliţie Cătălin Prelipceanu şi Marius Gavrilescu, dar şi omului de afaceri Neculai Bejinariu. Nu putea să lipsească din această listă Gelu Sîsîiac, şeful SVSU Darabani, pe care colonelul Amarandei l-a numit „un om foarte inimos al zonei”. Preotul Marius Barbacariu a oficiat o slujbă de sfinţire la sediul noii institiţii. „La mulţi ani cu sănătate! Să dea Dumnezeu să avem sărbători cu bine şi sănătoase” ne-a urat pr. Barbacariu. (Lucian BĂLĂUCĂ, Vasile GRIGORAŞ)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
  Te-ar mai putea interesa si:  Costică MacaleţiISU “Nicolae Iorga” al Judeţului BotoşaniViorel AtomeiLiviu HrimiucISU BotosaniGelu SisiiacDetasamentul de Pompieri Dorohoi punct de lucru DaCristian AmarandeiDaniela Beclea
12:03 am Joi, 22 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare