Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Memorandum pentru resuscitarea vieții culturale din Darabani VIDEOReprezentanții Asociației Nord au conceput un proiect cultural prezentat sub forma unui Memorandum Darabani 100, semnat de mai multe personalități locale, profesori, șefi de instituții, prin care autoritățile locale sunt invitate să se implice mai mult în dezvoltarea vieții culturale a orașului. Documentul nu este doar un apel general, ci vine cu o serie de soluții în acest sens și chiar propuneri pentru activități în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

”Sunt aici în numele unui grup de oameni oameni de cultură, inițiatorii unei propuneri cetățenești, propunere pe care o supunem atenției Consiliului Local. Pe scurt, propunerea noastră are trei componente: În primul rând vă propunem să luați în calcul înființarea unei instituții de cultură la Darabani…care să poarte denumirea de Ateneul dărăbănean sau Ateneul din Darabani, fiind continuatorul primei instituții culturale din oraș, Ateneul Popular, înființat în 1924. Considerăm că prin înființarea unei instituții de cultură care să administreze agenda culturală a orașului…a doua propunere vine ca urmare a dezbaterilor cu reprezentanții școlilor și ai tinerilor care au nominalizat crearea unui mic Centru de Tineret, una sau două camere ca spații de ședințe sau curs…Propunerea noastră este ca acest spațiu să fie creat la etajul Casei de Cultură…nu în ultimul rând propunem o serie de manifestări dedicate Centenarului…Unirea pe care o sărbătorim anul viitor o simt deja că se întâmplă și în acest proiect, pentru că suntem aici și dărăbăneni plecați departe și dărăbăneni de acasă care și-au dat mâna în acest proiect…Toți avem același deziderat: de a lăsa o moștenire generațiilor de după noi, pe care să o semnăm împreună în anul Centenarului” a spus Ștefan Teișanu, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Darabani din acest an.

”După cum știți, în cadrul Primăriei Orașului Darabani există un compartiment care se ocupă de activitățile culturale. Deosebirea, dacă reușim să înființăm această instituție culturală, este că ea va avea personalitate juridică și se va putea ocupa mai îndeaproape de tot ce înseamnă activități culturale pe raza orașului Darabani. De ce nu, poate accesa chiar și fonduri…Este o inițiativă de bun augur” a fost de părere Alin Gîrbaci, viceprimarul orașului Darabani.

Memorandumul a fost înmânat aleșilor locali, urmând să fie inițiat un proiect de hotărâre în acest sens care va fi dezbătut în următoarea ședință ordinară de Consiliu Local.

 VEZI AICI textul integral al Memorandumului Darabani 100 și primii lui semnatari
 
Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuAsociatia NordMemorandum Darabani 100
3:48 pm , 31 Decembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare