Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI „Suntem mândri că suntem români” GALERIE FOTO& VIDEO

Elevii dărăbăneni şi cadrele lor didactice au trăit româneşte ultima zi lucrătoare dinaintea mini-vacanţei de 1 Decembrie. Liceenii au servit fasole cu cârnaţi, au jucat Hora Unirii împreuncă cu profesorii lor şi au realizat tot felul de materiale legate de Ziua Naţională a României. Elevii Şcoalii Gimnaziale „Leon Dănăilă”  împreună cu liceenii şi cei de la Clubul Copiilor Darabani au organizat apoi un spectacol la Casa de Cultură „Theodor Balş” din localitate.

„Datorită unor astfel de oameni, România poate nutri speranța unui viitor mai bun”Liceenii şi-au întâmpinat profesorii pe platoul unităţii de învăţământ cu tradiţionalul colac şi sare, şi s-a intonat imnul naţional. În pauze, elevii şi profesorii s-au legat în hore, au mâncat fasole şi cârnaţi, sărmăluţe şi au savurat din tortul de 20 kg cu însemne tricolore, pregătit de elevii prof. Violeta Barbacaru.  „Liceul Dimitrie Cantemir s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Elevii şi profesorii au arătat că sunt mândri de ţara lor. Suntem mândri că suntem români. A fost o zi plină de suflare națională, de istorie, m-a impresionat foarte mult. Datorită unor astfel de oameni, România poate nutri speranța unui viitor mai bun. La mulţi ani tuturor românilor şi celor ce iubesc România!” a transmis prin intermediul Darabaneni.ro, Alina Dobrincu,  profesor coordonator proiecte educative din cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani.

„Istoria şi cultura nu au culoare politică”

La Casa de Cultură şi-au făcut apariţia şi unii politicieni, aflaţi în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, dar amfitrionul manifestării, prof. Lucian Florea a precizat că nu a fost politizat evenimentul. „Dacă acum sunt în alt partid şi chiar dacă am pierdut Primăria, nu înseamnă că nu mai organizăm astfel de acţiuni. Istoria şi cultura nu au culoare politică. Consider această activitate una reuşită, menită să sădească în inimile copiilor sentimentele patriotice şi dorinţa de a trăi în continuare în ţara asta. Nicolae Iorga spunea că un istoric trebuie să vorbească şi neîntrebat, să fie un om al cetăţii. Eu am dat curs acestor idei” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea. Au mai ţinut discursuri viceprimarul Alin Gîrbaci şi Mihaela Huncă, inspector şcolar general. Au încântat asistenţa soliştii Amalia Ariton, Georgiana Creţu şi Ciprian Găluşcă, dar şi solistul instrumentist Stelian Cheptroşu, pregătiţi de prof. Constantin Florea.  Lor li s-a alăturat Ansamblul Stejărelul al profesorului Mirel Dascălu şi saxofonistul Dan Dragută, dar şi corul care a cântat cântece patriotice. De asemenea, elevii de la Clubul Copiilor pregătiţi de prof. Lăcrămioara Jar au impresionat printr-un dans popular stilizat. „Pe 1 Decembrie se împlinesc 98 de ani de ani de când s-a constituit România dodoloaţă, 98 de ani de când s-au pus bazele statului naţional unitar român. Profit de această ocazie şi urez tuturor dărăbănenilor, tuturor Românilor din România şi din afara ei, tuturor celor care simt şi gândesc româneşte, un călduros LA MULŢI ANI şi urarea SĂ TRĂIASCĂ ROMÂNIA! a spus la Casa de Cultură „Theodor Balş”, Lucian Florea.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini pentru care mulţumim elevilor şi cadrelor didactice din Darabani, şi în special lui Emanuel Beşliu.Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaZiua NaţionalăMirel DascaluLacramioara JarAlin GirbaciMihaela HuncaConstantin Florea
4:09 pm Joi, 01 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare