Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Gelu Sîsîiac, condus pe ultimul drum cu sirene și onorul pompierilor GALERIE FOTO & VIDEO

Salvatorul Darabaniului, Gelu Sîsîiac, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, a fost condus sâmbătă, 29 iulie, pe ultimul drum de aproximativ 250 de dărăbăneni. Parcă mai puțini, față de câți ne-am fi așteptat. Unii nu au putut, alții și-au sacrificat concediul pentru a fi prezenți. Gest mare al colonelului Cristian-Corneliu Amarandei, șeful ISU Botoșani, care și-a condus camaradul până la locul de veci. Sau poate pentru noi este mare, pentru pompieri face parte din normalitate.

Nori negri se adună deasupra casei pompierului dărăbănean la 12:30, dar soarele dogoritor câștigă lupta, iar liniștea de înmormântare este spartă de claxonul asurzitor al mașinii mortuare. Gelu Sîsîiac a plecat de acasă, cu toate că mai avea încă de lucru la finisarea ei. Dumnezeu a vrut ca acest om să plece la ceruri pentru că are inima prea mare. Pompierul voluntar a dat totul pentru noi până la finalul vieții, noi însă nu ne-am ridicat la înălțimea sa morală. Este greu să ne vindecăm de faptul că suntem oameni. Ne apreciem mai mult semenii, atunci când nu-i mai avem printre noi. 

Cam 250 de dărăbăneni au fost alături de Gelu Sîsîiac pe ultimul său drum din Darabani. Nimeni din conducerea Primăriei, puțini consilieri locali, în schimb au fost prezenți mai mulți pompieri, inclusiv șeful ISU Botoșani, colonelul Cristian Amarandei. Bătrânii ies la garduri. Parcă nici lor nu le vine să creadă, care au văzut atâtea în viața asta.  ”La Oglinzi”, rafalele de vânt taie calea autospecialei pompierilor care deschide convoiul funerar.  Peste drum de Primărie, parchează între timp și autospeciala SVSU Darabani, pentru care Gelu s-a luptat atât de mult să o obțină. Salvatorii se aliniază în fața Casei de Cultură ”Theodor Balș”.

”Un om cu suflet mare aflat tot timpul alături de cei aflați în necaz și suferință”
spune în predica sa, despre Gelu Sîsîiac, pr. Dumitru Avîrvărei. Colonelul Amarandei întreabă respectuos dacă mai poate să-și ia rămas bun de la camaradul său. La ieșirea din biserică, pompierii își salută colegul, iar sirenele cutremură și mai tare cel mai nordic oraș al țării. La orele 15:00 înmormântarea era gata. Parcă am fi rămas singuri în Darabani și ne rătăcim fără el. Gelu ne-a învățat să nu plângem, să fim puternici. Nu l-am putut asculta, nici de data asta. (L.B.)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe fotografii de la înmormântarea lui Gelu Sîsîiac
 Te-ar mai putea interesa si:  SVSU DarabaniISU BotosaniGelu SisiiacCristian Amarandei
10:19 pm Sambata, 29 Iulie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare