Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ÎNTÂLNIRE DE SUFLET Familia Star of Hope s-a reunit la Darabani ”I-am învățat pe părinți să-și șteargă lacrimile” GALERIE FOTO & VIDEO

Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International, a fost prezent joi la Darabani, împreună cu președintele Fundației din Brazilia, Clayton  Vojevodovas și Aurora Vatamaniuc, președinte Star of Hope România. 15 copii cu dizabilități din zona orașului Darabani primesc acum ajutor de specialitate fără a se deplasa la Dorohoi sau Iași, datorită familiei Manole. Chiar dacă nici un ales local nu a fost prezent la acest eveniment, reprezentanții Star of Hope i-au mulțumit de mai multe ori primarului orașului Darabani pentru susținere.

Cel mai probabil, Dumnezeu nu i-a ales întâmplător pe părinții acestor copii cu nevoi speciale. Ca să ai o asemnea misiune grea, ai nevoie de o mare tărie de caracter. Cei mai mulți au reușit să-și ascundă lacrimile joi la Darabani, dar nu toți. Ne uităm la ei și, parcă ne mirăm: Cum de sunt atât de puternici? Și ce mândri sunt de copiii lor! De asemenea, durerea i-a unit, dar se pare că și Fundația Star of Hope a avut un rol foarte important.

”Este pentru noi o mare bucurie…Cu un ochi plângem, dar cu un ochi râdem. Plângem pentru că sunt copii cu totul diferiți, sunt părinți care trec prin valea durerii …Organizația Star of Hope din Suedia a venit aici în România în urmă cu 25 de ani  să ne ajute și să ne învețe cum să-i iubim pe copiii cu nevoi speciale, pentru că la vremea aceea acești copii erau considerați irecuperabili și aruncați, așa, la coșul de gunoi al societății, în acele orfelinate în care în 1991 erau 250.000 de copii abandonați. …Cel mai important este că nu am fost singuri în acest demers, și la rândul nostru, am învățat să nu-i lăsăm singuri pe cei care sunt în necaz. Am fost alături de părinți pe care i-am învățat să-și șteargă lacrimile, să aibă curaj să se ridice din praf, din disperarea lor…Cu sprijinul Fundației Star of Hope am dat șansă unor copii la viață și la un viitor mai bun. Bucuria noastră cea mai mare este să vedem mentalitatea oamenilor din jur schimbată…O societate care nu poate avea grijă de copiii ei nu este o societate sănătoasă…Haideți să implicăm societatea noastră! Mă rog la Dumnezeu să fiți un exemplu pentru întreaga Românie…Fac un apel la cei prezenți, fiecare sunteți o voce pentru acești copii, să ducem mai departe acest mesaj” a spus Aurora Vatamaniuc, felicitând familia Manole, care a luptat cu birocrația din România pentru a înființa la Darabani o filială a Fundației Star of Hope, care își are sediul în cadrul Liceului ”Dimitrie Cantemir”.A luat cuvântul și ”tatăl” Fundației Star of Hope, Eric Lennart Eriksson, cel care în 2013 a fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler: ”Am serviciul cel mai bun din lume. Să vă întâlnesc astăzi aici, faptul că s-a format acest grup, este ca un fel de răsplată pentru toți anii aceștia în care ne-am implicat. Și acum am înțeles că sunt în localitatea cea mai estică din nord-estul României. Acesta este locul în care trebuia să ajung. Cu patru ani în urmă am avut privilegiul să fac o prevestire ca venită de la Dumnezeu. Eu nu sunt un proroc, dar singura ocazie în care parcă am prorocit a fost când am vorbit în fața a 3500 de români în America: ”Să nu uitați de România! Să nu vă uitați poporul! Și, dintr-o dată, ceva s-a întâmplat. Și pe urmă am început să vorbesc răspicat: Pentru că este un Răsărit nou peste România, o mare schimbare se va produce. Va începe între cei mai săraci, între cei mai neglijați, uitați. Va începe din Nord-Estul Țării și se va deplasa înspre Sud. Și iată-mă acum în Nord-Estul României. Iar dumneavoastră sunteți parte în această transformare…Eu sunt emoționat. Felicitări! Mulțumesc pentru ce ați făcut. E minunat... Noi suntem în spatele dumneavoastră, tot timpul. Eu cred că se va întâmpla ca România să fie transformată…” (L.B.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

 


Te-ar mai putea interesa si:  Fundaţia „Star of Hope”
1:01 am Vineri, 02 Noiembrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare