Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

A început campania electorală! VEZI toţi combatanţii dărăbăneniÎn 6 mai s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie. Patru dărăbăneni se vor lupta pentru fotoliul de primar și peste 100 pentru mandatele de consilieri locali. Fiecare candidat la fotoliul de edil, spune că și-a adus lângă el cei mei onești, cei mai profesioniști și cei mai dedicați oameni pentru a forma o echipă care să muncească pentru Darabani. Debutul campaniei electorale este unul discret, dărăbănenii fiind încă marcaţi de tragedia din noaptea de Înviere.

Primarul Corneliu Aroşoaie a anunţat în şedinţa extraordinară de miercuri, 4 mai, locurile autorizate pentru afişajul electoral destinat alegerilor locale din 5 iunie. În prima zi a campaniei electorale, însă, pe panourile din Parcul „Mihai Eminescu” erau doar anunţuri de angajare confecţioneri cablaje auto la o societate din judeţul Arad. În seara zilei de 7 mai, liberalii lipiseră un afiş (foto) în parc. Legislaţia privind aceste alegeri locale este foarte strictă, amenzile atingând şi 500 milioane de lei vechi.Darabaneni.ro vă prezintă în continuare listele complete ale candidaților pentru Primăria şi Consiliul Local Darabani. Unii candidaţi sunt mai încrezători și speră la o campanie corectă, alții promit o altfel de politică, în timp ce unii știu sigură că nu vor câștiga însă speră să tragă după ei câteva locuri de consilieri. Multe nume de pe liste sunt noi, oameni care nu au mai avut de a face cu politica.

Pentru Dinu Hrimiuc, candidat din partea ALDE la fotoliul de primar, aceste alegeri sunt mai mult un experiment. Deși intră puțin resemnat în lupta electorală, fiind conștient că nu poate lua fața candidaților propuși de cele două mari formațiuni la Primărie, acesta susține că în funcție de votul primit pe 5 iunie va continua sau nu în politică. „Am hotărât să mă separ de partidele mari şi să văd ce potenţial electoral am, apoi voi decide dacă voi mai face sau nu politică. Vin cu o echipă de oameni din mediul privat, oneşti, care ştiu să muncească şi care asigură, la rândul lor, locuri de muncă dărăbănenilor. Eu trag tare pentru a obţine 2-3 consilieri locali”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Dinu Hrimiuc.Lista ALDE
1.Hrimiuc Dinu-Romeo
2. Hrimiuc Rodica
3. Hladii Radu
4. Romanică Marcel
5. Smochina Vasile
6. Creţu Constantin
7. Postolachi Constantin
8. Ceică Marcel
9. Papaghiuc Constantin
10. Ciurariu Gheorghe
11. Teioşanu Mihai-Sorin
12. Ceică Benone Marian
13. Guceanu Elena Cozmina
14. Hrimiuc Constantin
15. Herţanu Marius Ionut
16. Hrimiuc Livia
17. Hrimiuc Liviu-Alexandru
18. Aramă Cătălin
19. Creţu Florin-Nicu
20. Luca Gheorghe
21. Creţu Adriana Carmen
22. Cliveţi MihaiLiviu Hrimiuc, candidatul liberalilor, se aruncă în luptă cu o misiune grea. Are de surmontat lipsa unei opoziții serioase timp de patru ani şi în plus a fost nevoit să își reorganizeze filiala locală a PNL. Are încredere în șansele sale de a câștiga cel mai mare număr de voturi și de a transforma Darabaniul într-un oraș european, aşa cum a declarat. Lista liberalilor conține şi nume noi, care nu au mai făcut politică până în acest moment, și care provin în primul rând din mediul privat. Sunt oamenii alături de care Liviu Hrimiuc spune că își propune să realizeze un altfel de politică. „Noi promovăm oameni noi, cinstiți si curați care vor să schimbe mentalitatea oamenilor astfel încât societatea să o ducă mai bine din toate punctele de vedere” a declarat Liviu Hrimiuc.

Vezi AICI  lista candidaților PNL la Consiliul Local

Mișcarea Populară nu a reușit să-și construiască o filială puternică la Darabani, care să dea și un candidat pe măsură pentru fotoliul de primar. Partidul lui Traian Băsescu vine totuși cu o listă de 10 candidați pentru Consiliul Local, în fruntea căreia se află profesorul și jurnalistul Constantin Moroșanu. Pe lista PMP pentru Consiliul Local se află și două persoane din Ucraina. „Pentru Primărie nu am găsit candidatul potrivit”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Sergiu Zvîncă, vicepreşedintele  PMP Botoşani.

Lista candidaților PMP:
1. Moroşanu Constantin


2. Romanaş Gheorghe
3. Marcan Victor
4. Matei Marian
5. Băbeanu Sorin-Daniel
6. Romanaş Dorina
7. Ilaş Victor
8. Morar Eduard
9. Ilaş Elena
10. Timciuc AlexandrUniunea Naţională pentru Progresul României, formațiune intrată într-o stare de paralizie după anchetarea pentru corupție a fostului șef Gabriel Oprea, și-a desemnat candidat la primărie o persoană a cărui prezență în Consiliul Local a fost mai curând discretă. La fel ca și candidatul ALDE, doamna Humă Mariana nu credem că va obține un număr suficient de voturi. „În primul rând să dea Dumnezeu sănătate pentru a putea realiza câte ceva. Alimentarea cu apă și drumurile rămân prioritare, de asemenea se impun reparații urgente la podul din Teioasa și la podul care face legătura dintre Teioasa și Bajura, pentru a reface legătura dintre cele două sate. De asemenea este nevoie de mai multă transparență în Primărie, pentru ca oamenii să vadă ce se întâmplă cu banii lor”, a declarant Mariana Humă, candidatul UNPR la Primăria Darabani. Cel mai probabil, uneperiștii trag speranță la un post-două de consilier local. Ce se remarcă la acest partid, numărul mai mare de reprezentante ale sexului frumos, o practică moștenită de la fostul parlamentar Liviu Câmpanu.

Lista candidaților UNPR
1. Humă Mariana
2. Budianu Anca Simona
3. Caba Mihaela Cristina
4. Apachiţei Vlad
5. Ursu Elena-Nicoleta
6. Ursu Florentina
7. Răpciugă Maria
8. Cute Costel-Cristinel
9. Zosim Petronela
10. Teioşanu Simona-Roxana
11. Ciobanu Adrian-Maricel
12. Hapliuc Mihaela
13. Grigoraş Adelina Maria
14. Pupăză Bogdan-Constantin
15. Miron Andreea-Larisa
16. Bejinariu Tania-Monica
17. Plugariu Marinela
18. Georoceanu Lucian-Dumitru
19. Ciobanu Ionuţ-Mitică
20. Teioşanu Delia-Cătălina
21. Ciubotariu Alexandru
22. Stoian CiprianLista candidaților PSD pentru Primăria Darabani este cea mai puțin înnoită. Cei mai mulți dintre cei cu șanse de a accede în Consiliul Local sunt oameni cu experiență în politică, unii dintre ei la al doilea mandat de consilier. Se remarcă în lista PSD-ului numărul mare de cadre didactice. Corneliu Aroșoaie, actualul primar și candidat pentru un nou mandat susține că îi dorește o campanie cinstită și onestă și că în viitorul mandat va continua proiectele începute în ultimele luni. „Ca să fiu cinstit şi obiectiv mi-aş dori ca această campanie care urmează să fie într-o altă notă, mult mai elegantă decât cele care au fost până acum” a declarat Aroşoaie, care este favorit şi prin prisma faptului că alegerile se vor desfăşura într-un singur tur.

Vezi AICI lista candidaților PSD la Consiliul Local

Chiar dacă lumea credea că Partidul România Mare a dispărut de pe eșicherul politic odată cu liderul său, iată că membrii acestui partid ne surprind și au depus o listă cu 5 candidați pentru Consiliul Local. Experiența ultimelor alegeri arată că sunt șanse mici ca aceștia să treacă pragul impus și să obțină un mandat.

Lista candidaților PRM pentru Consiliul Local:
1. Hapliuc Constantin
2. Hapliuc Mihaela-Elena
3. Ichim Georgeta
4. Hapliuc Rodica
5. Hapliuc Bogdan-EmilDan Tîrniceru-Ifrim este candidatul independent pentru Consiliul Local cu cele mai mari șanse. Acesta s-a remarcat în ultimii patru ani ca cel mai vocal, deși nu întotdeauna foarte diplomat, consilier. A fost singurul care a făcut o opoziție primarului Corneliu Aroșoaie. Acum patru ani a obținut singur mai multe voturi decât partidul UNPR. În lupta pentru fotoliul de primar a declarat că-l susține pe candidatul PNL, Liviu Hrimiuc. Gheorghe Bejinariu candidează din nou ca independent în Consiliul Local, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut numărul cel mai mare de voturi dintre independenţi. Nicolae Imbir este al treilea candidat independent pentru Consiliul Local, însă șansele sale sunt destul de reduse, acesta fiind şi pe ultima poziţie pe buletinele de vot. După tragerea la sorţi, ordinea pe buletinele de vot este PNL (Liviu Hrimiuc), UNPR (Mariana Humă), PSD (Corneliu Aroşoaie), ALDE (Dinu-Romeo Hrimiuc), PMP, PRM, Tîrniceru-Ifrim Dan, Bejenariu Gheorghe, Imbir Nicolae. Pentru scaunul de viceprimar numele vehiculate până acum sunt cele ale lui Vasile Floria, Dinu Hrimiuc sau Mihai-Alin Gîrbaci. (A.D.A, L.B.)
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieDan Tîrniceru IfrimPNLLiviu HrimiucGheorghe BejinariuDinu HrimiucALDEalegeri locale 2016UNPRalegeri Primaria DarabaniMariana HumaNicolae ImbirPMPPRM
9:51 pm Sambata, 07 Mai, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare