Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Ajută la achiziționarea unui ventilator pentru Spitalul ”Mavromati”! „Chemăm alături de noi companiile din Darabani și din județ...”

Până acum, prin eforturile celor de la Zilele Nordului, au fost ajutateurmătoarele unități medicale și instituții:
• Spitalul Județean de Urgență Mavromati,
• Spitalul Municipal Dorohoi,
• Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani,
• Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga,
• Serviciul Județean de Medicină Legală,
• Spitalul de Pediatrie,
• Secția de Neurologie,
• Spitalul de Psihiatrie,
• Dispensarele și cabinete ale medicilor de familie din județ,
• Colegiul Medicilor,
• Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU și Jandarmerie.
Poți ajuta campania „7 ani de acasă” prin oricare din următorii 7 pași:
1. Caută companii care să doneze bani pentru echipamente medicale și de protecție
Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”, prin Revolut sau prin PayPal
2. Cumpără Biletul Nordului
Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani. Îți poți cumpăra bilet de aici (Entertix) sau de aici (iaBilet).
3. Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care ne pot trimite echipamente de protecție
Trimite-ne informații la alex@nordul.ro sau scrie-ne pe pagina facebook.com/zilelenordului.
4. Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie
Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.
5. Donează sânge
Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă.
Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.
6. Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel
Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.
7. Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Sunt mai multe moduri de a sărbători Ziua Națională. În vremurile normale am fi avut manifestări publice, parade militare, ceremonii religioase, băi de mulțime, spectacole folclorice. Pandemia ne-a restrâns opțiunile și a limitat serios confiscarea evenimentului de către politicieni lipsiți de orice urmă de realism și bun simț. Poate există și un lucru bun printre aceste cifre și statistici îngrijorătoare, pe care le vedem zilnic la televizor. Poate suferința ... continuare »

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a numit un nou manager interimar la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, pe o perioadă de trei luni, până la ocuparea postului prin concurs și numirea unui titular. Este vorba de dărăbăneanca Doina Caba care are o experiență de 4 decenii în domeniul sanitar. Caba s-a angajat prima dată la spitalul din Darabani în 1 iulie 1981 unde a lucrat 28 de ani ... continuare »

La 37 de ani împliniți acum 2 zile, Mihai-Alin Gîrbaci este unul dintre cei mai tineri primari pe care i-a avut Darabaniul. ”Este într-adevăr un cadou deosebit pentru ziua mea. Le mulțumesc tuturor care m-au votat și celor care au fost prezenți la vot. Cu siguranță nu am să dezamăgesc în continuare. Sunt și eu puțin surprins de scor, asta înseamnă o responsabilitate enormă pe umerii mei” a declarat în exclusivitate pentru Darabaneni.ro, Mihai-Alin Gîrbaci. ... continuare »

Ziua alegerilor locale a început cu ploaie la Darabani, am putea spune că în semn de belșug, dar și cu puțini alegători la urne și datorită pandemiei cu care ne confruntăm. Până la orele 11:00 la secția de votare 119 din Lișmănița votaseră 53 de persoane, 12 dintre ei fiind chiar membrii secției de votare. Până la orele 13:30, la secția 119 prezența la vot era de 22,07% din totalul de 539 de alegători aflați pe listele electorale permanente. Tot aici au ... continuare »

„Pentru că finanțările județene pentru cultură au fost anulate în mod aberant în acest an, din punct de vedere financiar a fost foarte greu să organizăm festivalul, pe care l-am putut face doar datorită sprijinului autorităților locale și al unor sponsori privați, precum și recurgând la propriile noastre economii. Chiar și așa, invitații, participanții și voluntarii Zilelor Nordului au readus și în 2020 în regiune atmosfera obișnuită de festival, cu ... continuare »