Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ajută la achiziționarea unui ventilator pentru Spitalul ”Mavromati”! „Chemăm alături de noi companiile din Darabani și din județ...”După ce au donat material medicale pentru mai multe instituții din județul Botoșani, cei de la Zilele Nordului continua lupta împotriva COVID-19, asumându-și noi obiective.

Dărăbănenii care organizează Festivalul Zilele Nordului au pus organizarea evenimentului între paranteze și și-au concentrat toate eforturile pentru a ajuta instituțiile din județul Botoșani în lupta cu noul coronavirus. Aceștia și-au propus să achiziționeze un ventilator Medec, pentru Spitalul Județean „Mavromati”, pe care l-au comandat deja din Belgia. Valoarea aparatului este de 100.000 de lei. Din donații s-au strâns până acum 20.000 de lei, iar timpul limită pentru strângerea întregii sume este  de două săptămâni. Fiecare donație contează și fiecare dintre noi cunoaște cel puțin alți 5 oameni care pot dona. Aparatul este mai mult decât necesar, mai ales în contextul în care județul Botoșani a avut, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de confirmări cu noul coronavirus, numărul celor infectați ajungând la 271.

Dacă vrei să donezi și să ajuți campania „7 ani de acasă”, o poți face în Conturile Asociației Nord, deschise la BCR, cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”: RO13RNCB0301147711260001 (lei); RO56RNCB0301147711260003 (euro); Revolut 0757500316.

„Chemăm alături de noi companiile din Darabani și din județ și pe toți cei de acasă sau de departe dispuși să doneze. Spitalele și autoritățile publice își folosesc la maxim bugetele în perioada asta, dar mediul privat și societatea civilă pot interveni rapid acolo unde sunt nevoi urgente și greu de acoperit pe căi instituționale. Am donat deja echipamente de protecție pentru 20 de unități de sănătate și securitate publică din județ și am strâns deja un sfert din suma necesară pentru primul ventilator. Avem două săptămâni la dispoziție să strângem restul de 80.000 de lei, iar la 1 mai aparatul poate fi deja funcțional la Spitalul Mavromati”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Până acum, prin eforturile celor de la Zilele Nordului, au fost ajutateurmătoarele unități medicale și instituții:


• Spitalul Județean de Urgență Mavromati,
• Spitalul Municipal Dorohoi,
• Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani,
• Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga,
• Serviciul Județean de Medicină Legală,
• Spitalul de Pediatrie,
• Secția de Neurologie,
• Spitalul de Psihiatrie,
• Dispensarele și cabinete ale medicilor de familie din județ,
• Colegiul Medicilor,
• Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU și Jandarmerie.
Poți ajuta campania „7 ani de acasă” prin oricare din următorii 7 pași:
1.    Caută companii care să doneze bani pentru echipamente medicale și de protecție
Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”, prin Revolut sau prin PayPal
2.    Cumpără Biletul Nordului
Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani. Îți poți cumpăra bilet de aici (Entertix) sau de aici (iaBilet).
3.   Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care ne pot trimite echipamente de protecție
Trimite-ne informații la alex@nordul.ro sau scrie-ne pe pagina facebook.com/zilelenordului.
4.   Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie  
Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.
5.    Donează sânge 
Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă.
Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.
6.   Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel
Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.
7.    Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi.

9:46 pm Miercuri, 15 Aprilie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare