Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Patru dărăbăneni alături de Asociaţia Nord, nominalizaţi pentru Gala Oamenii TimpuluiGala Oamenii Timpului, organizată la Iași de Asociația revistei „Timpul” și editura Adenium a ajuns la a doua ediție anul acesta. Gândită ca un moment al recunoștinței în fața valorii, Gala s-a extins anul acesta și în județele din Nord-Estul țării precum și la Chișinău și Cernăuți.

Inițiatorii acestui proiect și-au propus să promoveze și să aducă un plus de recunoaștere publică personalităților sau asociațiilor care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a regiunii. În prima etapă a galei, publicul de județele Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani, precum și din orașele Chișinău și Iași au avut posibilitatea de a face propuneri pentru nominalizările galei. Ulterior vor fi organizate în fiecare din aceste județe, o serie de evenimente în care vor fi anunțate nominalizările din fiecare judeţ, urmând ca marea finală a Galei să aibă loc pe 12 decembrie, când vor fi anunțați câștigătorii.
 
Publicul a avut posibilitatea să facă propuneri pentru 10 categorii: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat. Dărăbănenii nu puteau lipsi dintre personalitățile botoșănene propuse pentru „Oamenii Timpului”. Scriitorul Victor Teişanu a fost propus la categoria Literatură, Asociația „Nord” se regăsește printre propunerile la categoria Societatea civilă, iar la categoria Diplomație publică, vor concura dărăbănencele Simona Chițan și Mona Prisacariu. Binenţeles, nu putea lipsi academicianul Leon Dănăilă care a fost propus la categoria Sănătate.

„După conferințele de presă desfășurate în toate cele 6 reședințe de județ ale Regiunii de Nord-Est, precum și în orașele Chișinău și Cernăuți, comunitățile locale s-au mobilizat și s-au implicat în această Competiție a Excelenței, propunând un total de aproape 800 de personalități de excepție. Este, și aceasta, o dovadă a faptului că proiectul pe care l-am propus, acela de identificare, recunoaștere și promovare a celor a căror existență axiologică e raportată la timpul nostru, reprezintă o foarte bună ocazie pentru constituirea unei comunități de prestigiu, aceea a Oamenilor Timpului. Ne bucurăm de susținerea autorităților locale, de aceea a partenerilor instituționali și de cea a instituțiilor media, motiv pentru care le adresăm mulțumirile noastre. Prin urmare, mergem mai departe, către etapa în care vom trimite membrilor Juriului Național dosarele de candidatură ale personalităților și instituțiilor propuse spre a fi nominalizate. Competiția continuă, în același spirit al excelenței și pe aceeași direcție a reverenței pe care fiecare comunitate este datoare să o facă față de personalitățile sale de excepție”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul Revistei Timpul, în cadrul unui comunicat remis publicaţiei Darabaneni.ro.Până pe 15 octombrie, reprezentanții Asociației Revistei Timpul, alături de mass-media din fiecare zonă inclusă în campanie, vor întocmi dosarele de candidatură. La final, membrii Juriului Național vor alege nominalizații pentru fiecare zonă. În perioada 15 octombrie-1 decembrie va avea loc votarea celor nominalizați, proces care se va realiza pe site-ul www.oameniitimpului.ro. (A.D.A.)

Citiţi pe aceeaşi temă: Oraşul Darabani a rămas fără nominalizaţi la „Oamenii timpului”


Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuLeon DanailaMona PrisacariuAsociatia NordSimona ChitanOamenii timpuluiRevista Timpul
10:49 pm Luni, 05 Octombrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare