Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Politica şi fotbalul
Asistăm uneori la situaţii în care noi, suporterii sau iubitori ai fotbalului, punem mai mult suflet decât pun ei, fotbaliştii, pe terenul de joc. Iar după ce ne-am depărtat de urne contăm din ce în ce mai puţin, pentru că ştampila ultimului buletin care dă să iasă din urnă, strigă după tine: „Ciocul mic! Noi suntem la putere!”. Poate de aceea stadioanele din România sunt din ce în ce mai goale, iar prezenţa la vot este din ce în ce mai mică. Rivalităţile depăşesc uneori bariera normalităţii. Dar ce mai e normal în ziua de astăzi? Fotbalul dă naştere unor orgolii exagerate iar doctrina politică uneori dezumanizează. S-a ajuns ca fraţii să se duşmănească între ei, pentru că simpatizează cu două rivale în plan fotbalistic. Iar doi prieteni vechi nu mai pot sta împreună la o cafea pentru că unul poartă jachetă roşie, iar celălalt de altă culoare. Se spune că religia, partidul şi echipa de fotbal nu se schimbă niciodată. Dar repet, în fotbal şi în politică nu există nici o regulă. Vă mai amintiţi de jucătorul de fotbal Alessandro Nesta? Născut la Roma şi simbolul echipei Lazio Roma pentru care a jucat fotbal 17 ani de zile, s-a transferat la AC Milan in 2002.
Mutarea avea să fie câştigătoare pentru jucător, câteva luni mai târziu el câştigând competiţia supremă, Liga Campionilor, cu noua sa echipă. După transferul său la echipa din Milano, tatăl său, un suporter înfocat al echipei Lazio, nu a mai vorbit cu fiul său. Aceste lucruri depăşesc sfera normalităţii. În politică şi în fotbal sentimentele sunt foarte uşor reversibile. De la dragoste la ură şi invers, nu este decât un pas. Alianţele se fac şi se desfac. Scopul scuză mijloacele. Rămâne antologică imaginea lui Gigi Becali cu fularul lui Dinamo la gât. Liviu Dragnea a făcut schimb de jachete cu Ludovic Orban, la ultimile alegeri prezidenţiale. La fel şi în fotbal, cele două echipe fac schimb de tricouri la finalul meciului. Chiar dacă o voce, din tunelul de la vestiare, şopteşte: „Un fleac, i-am ciuruit!”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Tânăr și entuziast fiind, ai puterea și nebunia necesară de a te înhăma la proiecte care nu știi unde duc, nu știi cât vor consuma din tine, nu știi cât te vor răpi de lângă ceilalți. Însă după ani în care această nebunie a fost hrănită de un entuziasm greu de înțeles, vin momente în care este bine să te oprești puțin, să scoți cheia din contact și să te gândești la celebra replică a lui Ilie Moromete: „Nicolae, unde mergem noi domnule?”. ... continuare »

Teroare în Europa, a curs sânge pe Sena, zeci de tineri au murit la Bucureşti, poate ca să trăim noi mai bine, alţii şi-au pierdut vederea după arsurile de la Colectiv ca să vedem noi mai clar. După tragedia de la Colectiv, era de prost gust să vorbim noi de politică, poate încă mai e, dar se pare că acolo e viitorul copiilor noştri, în pătratul acela unde vom pune ştampila. Pentru cei care încă mai speră în România. Darabaneni.ro a discutat cu principalii ... continuare »

imentele tragice din ultimele două săptămâni au îndoliat România şi ne-au reamintit ce înseamnă să fim oameni. Distanţa dintre oameni şi îngeri s-a micşorat considerabil. Drapelul naţional a fost sărbătorit şi apoi a fost coborât în bernă, dar mai important este să ridicăm cortina uitării. Astăzi, 1 iulie 2013, îl sărbătorim pe cel care foarte mulţi oameni îl consideră înger. Pentru că le-a dat viaţă a doua oară. Este vorba despre neurochirurgul ... continuare »

Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din ... continuare »

În 17 iulie, Darabaneni.ro a împlinit doi ani de zile. Foarte puţini şi-au amintit de această aniversare, printre ei aflându-se şi jurnalista de prestigiu Simona Chiţan care ne-a făcut o „odă” pe care eu, personal, nu o merit. Cert este că am fost lângă dărăbăneni fizic şapte ani de zile, şi îmi doresc ca sufleteşte să fiu toată viaţa. 7 ani şi 17 iulie...Se spune că şapte este un număr sacru care simbolizează desăvârşirea creaţiei, măsoară ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”