Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Apocalipsa de ieri, de azi, si de maine…adica viata de zi cu zi a darabanenilorDărăbănenii sunt obişnuiţi deja cu sfârşiturile de lume mai mult sau mai puţin anunţate de mayaşi sau de urmaşii lor din clasa politică

Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din Dorohoi, care au pătimit în 2010 chiar mai mult decât dărăbănenii, pentru că nu fac parte din colegiul tău. Aceştia din urmă vă vor cere socoteală nu numai pentru un mandat sau două, ci vă vor cere lacrimile înapoi, mai multe decât apa care a curs atunci peste Dorohoi. Acesta este filmul horror al vechii guvernări, iar oamenii au decis în acest an chiuretarea clasei politice: prima dată în 10 iunie, iar apoi operaţie radicală în 9 decembrie. Sigur că de foarte multe ori intervenţia chirurgicală nu rezolvă în totalitate problema, iar boala poate recidiva. În orice caz, oamenii au decis că nu mai sunt de acord cu minciuna, infatuarea şi lipsa de scrupule a aleşilor. Am spus că mai rău de atât nu se poate, dar ultima dată ne-am înşelat. Ba, cred că şi penultima.

Adevărul este că nici apocalipsa nu mai e ce era odată, dar de fiecare dată dărăbănenii au reuşit să se descurce singuri în toate situaţiile limită. Înclin să cred că ei s-ar fi salvat în acelaşi timp din nămeţi şi fără intervenţia ministrului Duşa. Cu ajutorul lui Sîsîiac, Plugaru & Co şi a utilajelor lui Nazare şi Gheorghiciuc, dărăbănenii au mai supravieţuit unei apocalipse. Ne facem mea culpa în acest caz că am fost mult prea interesaţi de sinistraţii zăpezii care dormeau la Liceul „Dimitrie Cantemir”, am fost prea atenţi să numărăm frezele de pe DN 29A, şi ne-am gândit prea puţin la salvatori. Demodate sunt cel mult utilajele cu care lucrează, nu cei care şi-au făcut, în primul rând, meseria de OAMENI.Noua guvernare a debutat cu consilieri „timizi, fără experienţă”, care nu dau bine întotdeauna în poză, şi cu problema acreditării reprezentanţilor mass-media pentru şedinţele publice ale edililor locali, dar şi, paradoxal, pentru a filma la groapa de gunoi a oraşului, atunci când Darabaniul era invadat de deşeuri. Până în acel moment nimeni nu vroia să recunoască acest lucru. Dărăbănenii au supravieţuit şi în timpul ultimelor două scrutinuri electorale şi a unui referendum în care două combatante au aruncat cu săgeţi pe deasupra Primăriei între două restaurante ale oraşului. Tilul de  Masterchef al vieţii politice dărăbănenene a fost sărbătorit pe str. 1 Decembrie, iar acum speranţele dărăbănenilor se îndreaptă spre un politician care a dat afacerile pe politică, în timp ce majoritatea transformă politica în afacere. Am depăşit fatidicul an 2012. Să fie o minune că trăim? Ne dorim ca în  2013 să nu mai avem nevoie de acreditare pentru a vorbi, dar nici pentru a muri, în caz că, Doamne fereşte, nu va funcţiona unitatea spitalicească din Darabani.
 
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”darabanenihala lui Dronstr. 1 Decembrie
12:32 pm Joi, 03 Ianuarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare