Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Cantonament la Vatra Dornei pentru juniorii Sănătăţii „Copiii au fost super” FOTO

În premieră pentru sportul dărăbănean, 14 copii au fost 7 zile în cantonament la Vatra Dornei. Chiar dacă, în prezent, fotbalul dărăbănean se zbate în mediocritate, viitorul sună bine.
Copiii antrenaţi de Victor Găluşcă şi Radu Caşuba au făcut în primele două zile şi câte trei antrenamente, apoi au continuat cu două antrenamente pe zi, iar sâmbătă au fost organizate meciuri de pregătire. O parte dintre elevi au achitat 500 de lei, restul cheltuielilor fiind asigurate de preşedintele AS Şcoala de fotbal „Caşuba şi Găluşcă”, Dumitru Dănilă. „Copiii au fost super. Trebuie să ai şi un pic de binevoinţă, că, în rest, se rezolvă toate. A fost şi prima lor ieşire. Doar Vlăduţ Ţîmpău a mai mers cu noi în cantonament. Pentru restul a fost o premieră. Copiii trebuie educaţi. Unii dintre ei, săracii, nu ştiu să alerge, dar nu suntem noi de vină, şi e foarte greu să ne întoarcem în timp. Copiii sunt talentaţi, dar trebuie ajutaţi” a declarat pentru Darabaneni.ro, Victor Găluşcă, care şi-ar fi dorit să aibă mai mulţi jucători la dispoziţie.

Antrenorul sucevean a explicat de ce a părăsit banca tehnică a CS Sănătatea Darabani, lăsând totuşi de înţeles că ar putea reveni la timona echipei de fotbal, dacă vor exista condiţii pentru performanţă. „Condiţiile nu mai permiteau rezultate. Nu puteam să alergăm băieţii ăia moca. Am spus că în momentul în care nu li se asigură jucătorilor condiţiile necesare, suntem primii care plecăm. Nu că n-ar fi fost o echipă bună cu care am fi putut obţine rezultate. Repet, Darabaniul are nişte fonduri umane extraordinare. Mai trebuie umblat la mentalitatea ălora mai înalţi. Poate am deranjat” a precizat Găluşcă. Juniorii şi staff-ul Sănătăţii au fost cazaţi la Vila „Căprioara” din Vatra Dornei şi au servit masa la Restaurantul „Les Amis” din staţiunea montană. Tehnicienii echipei vor mai efectua o selecţie pentru întărirea lotului, deoarece în 19 septembrie echipa va debuta în campionatul judeţean de juniori.

Jucătorii Sănătăţii Darabani din cantonamentul de la Vatra Dornei: Alin Moscalu, Cosmin Moscalu, Alexandru Creţu, Vlăduţ Ţîmpău, Robert Cucuruzac, Sebastian Strugariu, Olivian Nanea, Robert Avădănei, Felix Bărănceanu, Robert Zaharia, Casian Zaharia, Ştefan Zaharia, Daniel Anton, Seby Gheorghiciuc.


VEZI şi: Copiii din Darabani au terminat în lacrimi Cupa AJF „Fotbalul poate face lumea mai bună” GALERIE FOTO & VIDEO
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”