Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
OLIMPIADELE DE PRIMĂVARĂ Doi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” calificaţi la faza naţională

Redăm în continuare comunicatul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”:
Elevii Şcolii „Leon Dănăilă" au intrat în focul olimpiadelor judeţene pe 22.02.2016, participând la olimpiada de fizică. S-au făcut remarcaţi: Hanza Casian, din clasa a VI-a, pregătit de doamna profesor Hrimiuc Cristina, care a obţinut menţiune şi polivalentul Gheorghiu Ioan-Viorel, din clasa a VIII-a, pregătit de doamna profesor Moloce Vanda, care a obţinut tot menţiune.
Pe data de 27 februarie 2016, a venit rândul elevilor talentaţi la limba şi literatura română să demonstreze cunoştinţele lor. Au reprezentat cu cinste şcoala: Horopciuc Veronica, din clasa a VI-a, şi Aionesă Antonia-Gabriela, din clasa a VIII-a, pregătite de doamna profesor Hrimiuc Ramona, care au obţinut menţiuni. De departe, cel mai bun rezultat a fost obţinut de către eleva Hrimiuc Giulia, din clasa VII-a, care s-a clasat pe locul al II-lea, cu 112 pucte din 120, ceea ce i-a permis să se califice, pentru al doilea an consecutiv, la faza naţională a olimpiadei. Mentor i-a fost doamna profesor Pop Despina, aflată, aşa cum dumneaei ne-a mărturisit, la a cincea participare cu un elev la faza naţională. Celelalte succese au fost obţinute cu elevele: Olivia Gheorghiu, în 2007 şi 2010 şi cu Bianca Guragata, în 2013. „Reuşitele nu fac decât să confirme veritabila şcoală de limba română, pe altarul căreia au trudit, de-a lungul timpului, profesori aureolaţi de legendă, precum: doamnele Ceobanu Elena, Dobrincu Elena şi Avasiloae Elena, cu rezultate notabile la faza naţională” a precizat Lucian Florea, directorul Şcolii „Leon Dănăilă”.
Olimpiada judeţeană de biologie a avut loc pe 5 martie 2016. Elevii pregătiţi de doamna profesor Bejinariu Ana-Maria au obţinut rezultate importante. Astfel, Bejinariu Lorena premiul al II-lea, Hrimiuc Giulia premiul al III-lea, Cucu Eliza menţiune (clasa a VII-a). Tot menţiune a obţinut şi eleva Ursachi Marta, din clasa a VII-a, sub coordonarea doamnei profesor Prisăcariu Marinela.
12 martie 2016 a fost ziua când elevii cunoscători ai limbii lui Shakespeare au obţinut rezultate de excepţie, sub coordonarea directă a doamnei profesor Apachiţei Diana: Giulia Hrimiuc, Aroşoae Geanina, Rotariu Laura, premiul I, Bejinariu Raluca premiul II, Cucu Eliza şi Negru Evelina premiul III, Strîmbu Andreea menţiune (clasa a VII-a). La clasa a VIII-a Ghiorghiu Ioan-Viorel a obţinut premiul I, Dănilă Alexandra şi Hanza Casian premiul II, Nazare Delia premiul III, Ceică Sergiu menţiune. Tot menţiune a obţinut şi eleva Florea Andreea-Lorena, de la Şcoala Teioasa, sub îndrumarea doamnei profesor Bîrsan Adina.
Rezultate notabile au obţinut şi echipele de handbal şi fotbal băieţi, sub coordonarea directă a domnilor profesori Pop Radu şi Ştefănucă Ovidiu: locul III handbal băieţi (V -VIII), locul III fotbal băieţi (I - IV) şi locul III fotbal băieţi (V - VIII).
Sâmbătă, 19 martie 2016, a fost rândul micilor matematicieni să-şi etaleze cunoştinţele. Rezultate bune au obţinut Bordeianu Roxana, la clasa a VI-a şi elevul Gheorghiu Ioan-Viorel, la clasa a VIII-a. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de către elevul Hanza Casian, de la clasa a a VI-a, care a obţinut locul II şi dreptul de a participa la faza naţională a olimpiadei de matematică, sub directa îndrumare a domnului profesor Apachiţei Vlad.
„Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât este pentru prima dată în istoria şcolii cînd un elev se califică la faza naţională a olimpiadei de matematică.Un rol de necontestat în obţinerea rezultatelor la gimnaziu îl au şi învăţătorii, care desfăşoară o muncă sisifică, precum: Plugaru Rodica, Chirilă Maricel, Cricleviţ Monica şi lista ar putea continua. În luna mai 2016 este programată olimpiada judeţeană la istorie pentru clasele V-VII, de unde aşteptăm rezultate frumoase. Felicitări elevilor, colegilor profesori şi mult succes în continuare !” a conchis directorul unităţii de învăţământ.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”