Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

HRISTOS A INVIAT! Darabanenii au primit Lumina Sfanta GALERIE FOTO & VIDEO


Sărbătoarea Învierii i-a adunat din nou pe dărăbăneni la lăcaşurile de cult pentru a primi Lumina Sfântă. Cu această ocazie, pr. protopop Costică Pînzariu a citit în faţa Bisericii Sf. Constantin şi Elena Pastorala de Paşti a Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei
.

Învierea Domnului este, de departe, sărbătoarea cu cea mai mare încărcătură spirituală de peste an. Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, în curtea Bisericii Sf. Constantin şi Elena s-au adunat aproximativ 400 de dărăbăneni pentru a asista la minunea Învierii Domnului. Lăcaşul de cult a fost, de asemenea, plin ochi, cei mai norocoşi dintre credincioşi primind Lumina Sfântă chiar de la lumânarea pr. protopop Costică Pînzariu. Îndemnul preotului „Veniţi de luaţi Lumină!” a animat mulţimea şi s-a înconjurat lăcaşul sfânt. Troparul pascal „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le!” a răsunat în tot orașul.Pr. Pînzariu a dat citire mesajului de Paşti al IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în care au fost atinse mai multe probleme arzătoare ale creştinităţii din ziua de astăzi precum avortul, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, relaţiile tensionate dintre Ucraina şi Rusia, înmulţirea barurilor şi cluburilor în contrast cu scăderea numărului bisericilor. „Iubiţi credincioşi, Sărbătoarea Paştelui este un bun prilej de a lua aminte la cele două căi: viaţa sau moartea, lumina sau întunericul, Hristos sau potrivnicii lui. Alegerea este esenţială şi va cuceri mintea şi inima noastră, chemarea „Veniţi de luaţi Lumină” sau cântecul amăgitor al abuzului de putere, al averii şi plăcerii. Cu smerenie şi stăruinţă să-l rugăm pe Hristos Domnul să ne ajute a căuta numai calea care duce către El” le-a transmis credincioşilor pr. Costică Pînzariu.Iuibirea lui Dumnezeu, ascultarea glasului lui Dumnezeu, alipirea noastră de Dumnezeu înseamnă viaţa noastră. Această viaţă creştină adevărată nu se desfăşoară în afara lumii, ci în interiorul ei. Desăvârşirea, îndumnezeirea, nemurirea, mărturisea Părintele Patriarh Teoctist, se înfăptuiesc în lumea în care trăim, pe pământul pe care păşim, cu toţi oamenii care trăiesc pe el, care cred, creează şi-l înfrumuseţează...Bucuria Sfintelor Paşti să vă cuprindă sufletul, Sfânta Înviere să vă aducă Lumina cerească în inimă şi cuget, faţa lui Hristos să fie prezentă în viaţa fiecăruia, a familiei, bisericii, ţării şi a lumii” s-a mai precizat în pastorala IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înainte de a continua slujba Învierii, pr. protopop Pînzariu a ţinut să adreseze şi el un mesaj dărăbănenilor din faţa bisericii: „Să ne dăruiască Dumnezeu putere şi credinţă ca să mărturisim şi noi adevărul Învierii lui Hristos, să primim Lumina credinţei în sufletele noastre şi să transmitem mai departe Lumina în familia noastră, în casa noastră, în jurul nostru, celor dragi şi apropiaţi şi să mărturisim adevărul: Hristos a înviat-Adevărat a înviat! Vă dorim sănătate, bucurie, zile binecuvântate şi Sărbători fericite!

După ce au primit Lumină, o parte dintre dărăbăneni au părăsit curtea bisericii, unii dintre ei îndreptându-se spre cimitir pentru a duce Lumină celor dragi. În jurul orelor 4:00 preoţii au binecuvântat bucatele aflate în coşurile dărăbănenilor şi pregătite pentru masa de Paşte. Astăzi, credincioşii iau parte la Liturghia din dumina Paştelui, iar apoi se aşează la tradiţionala masă cu ouă roşii, cozonac şi pască. Sperăm că Învierea Domnului v-a găsit cu sufletele mai curate, mai blânde, mai smerite și să sărbătoriți cum se cuvine, în tihnă și înconjurați de căldura familială! Hristos a înviat! (Manuela CULICĂ, Lucian BĂLĂUCĂ, foto & video: L.B., C.R.-Cristian STUDIO)

Click pe prima fotografie pentru a viziona peste 60 de imagini

Citiţi şi:
Darabanenii, trup si suflet la Denia Prohodului Mantuitorului Iisus Hristos GALERIE FOTO & VIDEOTe-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. NicolaeBiserica Sf. Constantin si ElenaSarbatori PascaleIPS TeofanCostica Pinzariu
1:13 pm , 20 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare