Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primăria Darabani se va înnoi cu…Dacia Duster Laureate. „Dacă o chema Mirabela, luam Mirabela”

 

Consiliul Local Darabani a aprobat în ultima şedinţă ordinară  achiziţionarea unui autoturism nou Dacia Laureate, prin sistem de leasing financiar, la preţul de 17100 euro. Discuţiile s-au încins în momentul în care Alin Gîrbaci a propus cumpărarea unui Logan de 7000 euro, Ionel Nenişcă a spus, mai în glumă, mai în serios, că un oraş ca Darabani ar trebui să aibă Mercedes la Primărie, iar în final majoritatea social-democrată a aleşilor a avut ultimul cuvânt.

Primăria Darabani a folosit până acum 2 autoturisme: Nubira şi Honda CR-V, vechi de peste 10 ani, care au stat în ultima perioadă mai mult prin service-uri. Edilul şef al urbei a propus achiziționarea unui autotorism nou Dacia Duster Laureate 4x4, 1,5l, 110CP, diesel, în sistem de leasing financiar pe o durată de 36 de luni și cu plata unui avans de 10%. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că preţul unei maşini cu caracteristicile care să satisfacă cerințele menționate anterior este de 17.100 euro. Sigur că, cel puţin aleşii social-democraţi, au susţinut ideea primarului, pe considerentul confortului, tracţiunii integrale şi al consumului redus al autoturismului. Alin Gîrbaci a fost de altă părere, el venind cu propunerea achiziţionării unui Logan de 7000 euro, iar restul banilor să fie folosiţi pentru asfaltare sau cumpărarea unui buldoexcavator.Foştii liberali Petrică Hrimiuc şi Lucian Florea, în prezent pesedişti, şi-au susţinut şeful de partid. „Gândiți-vă la faptul că 4-5 luni de zile sunt de iarnă și atunci este nevoie de această mașină pentru a intra în zonele menționate. E adevărat că această mașină se folosește și de Serviciul de asistentă socială, sunt anuminte persoane în impas, anumite persoane și probleme, și trebuie să se ajungă acolo. Vin cu un motiv plauzibil, din punctul meu de vedere, care să susțină propunerea” a spus Florea. „Din punct de vedere economic mergem pe un Logan MCV cu 7 locuri, consum între 4,5 și 5%, garda de la sol e exact la același nivel de la Duster, nu e variantă 4x4, iar Dusterul, fiind mai lat în cauciucuri, pe timp de iarnă te lasă și 4x4. Deci, mai degrabă aș merge pe varianta unui Logan MCV cu 7 locuri  și rezolvăm și cu toate comisiile care pleacă la Botoșani, şoferul plus 6 persoane” a fost de părere Dan Tîrniceru-Ifrim.

Loganul, un „iad” în concepţia lui Caba

Singurul liberal care a „trădat” a fost Caba, omul de afaceri afirmând că: „Sunt de acord cu propunerea făcută de Primărie pentru că eu știu ce înseamnă un consum de 13-15 l…Nu luăm noi acuma o mașină MCV cu 7 locuri, să stai acolo ca într-un iad, înghesuiți toți acolo. Dacă ai o haină și nu ai unde o pune tre să o pui deasupra, ne luăm un portbagaj deasupra. Eu, acuma la o primărie nu știu, dar am şi eu o mașină de asta și sunt de acord, consumă în jur de 5-5,5% și sunt de acord că la o primărie că Darabani care e un oraș deci nu e o comună...” fiind completat de Ionel Nenişcă: „Normal ar trebui un Mercedes”.

Ultimul cuvânt i-a aparţinut primarului Corneliu Aroşoaie, care a insinuat în alocuţiunea sa că intervenţia lui Gîrbaci e un semn că ar fi început deja campania electorală pentru alegerile locale şi l-a atacat pe actualul liberal cu datoriile pe care le are fostul deputat PDL Stelică Strugaru la Servicul de taxe şi impozite locale din cadrul Primăriei Darabani. „Eu înțeleg poziția d-lui consilier de la PDL. Într-adevăr, se vede că la nivel de țară, PDL a pus țara unde a pus-o, și vreau să vă mai spun, d-le consilier, că d-voastră faceți parte dintr- un partid al cărui membru a fost domnul Strugaru care trebuie să dea la Primăria Darabani un miliard şi 800 de milioane. Câte Dustere nu se luau?... Eu vă înțeleg, da? Să înceapă campania electorală, nu-i nici o problemă, chiar aș dori să înceapă campania electorală pe probleme corecte, fixe și punctuale, numai că ați auzit foarte bine că mașina pe care o avem la primărie are un consum de 14l, e din anul 2000 toamna, noi dacă analizăm cât am cheltuit cu mașina care este la primărie cumpăram o altă mașină. De ce un Duster? Că așa e titulatura, puteam să îi spunem Simona, așa se cheamă….În momentul în care trebuie să te duci într-o deplasare, și trebuie să meargă 4-5 persoane, mai iei rulotă?  Nu are nici un sens. Mergi cu o mașină care într-adevăr reprezintă o unitate, nu este exclus ca în viitorul apropiat să mergeți și d-voastră cu ea și o să va pară foarte bine. Dacă domnul Strugaru ar fi plătit acel miliard și jumătate, luam salariile de care spuneți d-voastră, plătem și asfaltările și apa la Bajura și ne rămânea şi de mașină. Prin urmare, d-lor consilieri, vă rog să aprobați că acea mașină este în folosul comunității” a precizat Aroşoaie. Alin Gîrbaci, Florin Ignat şi Dan Tîrniceru-Ifrim au votat împotrivă, Adrian Meţler şi Iulian Iordache s-au abţinut, iar restul au votat pentru.

În final, Aroşoaie şi Gîrbaci s-au şicanat reciproc. „Eu sunt împotriva Dusterului, nu a unui Logan...Din punctul meu de vedere, mă gândeam că, cu diferență de bani puteam face altceva, dacă nu s-a putut, nici o problemă” a spus Gîrbaci. „Dacă așa se cheamă? Dacă o chema Mirabela, luam Mirabela...Două coșuri de gunoi acuma, vă puneți pentru două coșuri de gunoi?” i-a replicat primarul, ironic, dar Gîrbaci nu i-a rămas dator: „Haideți că doar nu vor costa două coșuri de gunoi 10000 de euro? Asta poate doar la investițiile PSD-ului”.

 Citiţi şi: Edilii locali verifică legalitatea achiziţionării utilajelor Primariei
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieLucian FloreaDan Tîrniceru IfrimPetrică HrimiucAlin GirbaciDacia Duster Laureate
12:29 pm Vineri, 06 Martie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare