Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu, dupa înscrierea în PNL: „Trebuie să ne batem pentru interesele regiunii noastre”Dorin Dobrincu, istoricul dărăbănean care a condus timp de 5 ani Arhivele Naționale ale României, a luat prin surprindere lumea culturală la mijlocul lunii august când, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat adeziunea sa la Partidul Național Liberal. Dobrincu nu a facut parte până acum din nici o formaţiune politică.

Condus de ideea potrivit căreia „pasivismul nu face decât să permanentizeze disfuncționalitățile societății noastre”, după cum el însuși declară, dărăbăneanul Dorin Dobrincu a ales să nu mai stea deoparte și să se implice activ în viața politică. La mijlocul lunii august, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL din Iași, acesta și-a anunțat înscrierea în Partidul Național Liberal, filiala municipală Iași. Dorin Dobrincu susține că a decis să intre în politică după ce mulți ani la rând a fost implicat organizații ale societății civile sau în administrația publică centrală. Acesta declară că se va preocupa în continuare de angajamentele sale profesionale și crede că poate face politică pentru că are ceva de oferit. Adept al valorilor liberale și puternic susținător al regionalismului, Dorin Dobrincu crede astăzi că PNL este partidul în cadrul căruia, își poate construi și pune în practică programul politic.„Cred că și regiunea Moldovei, și România au nevoie de afirmarea valorilor liberale. În plus, Moldova are nevoie de un plan de dezvoltare, care să o scoată din impasul în care se află, care să o ajute să recupereze timpul și oportunitățile pierdute sau șansele neprovocate, necreate. Acest plan trebuie gândit, discutat public, susținut și apoi pus în practică. Cu priceperea și tenacitatea necesare, firește, cum din păcate am văzut prea puțin până acum. Un plan care în primul rând să redea speranța atâtor sute de mii de oameni care pleacă din Moldova fie în alte regiuni ale României, fie în afara țării, cei mai mulți probabil fără intenția de a se reîntoarce, care în cele din urmă să facă posibilă o viață decentă la noi acasă, eventual unde să vină persoane din alte părți. De ce să nu încercăm inversarea „trendului”? În primul rând noi, cei care trăim aici, trebuie să ne străduim, chiar să ne „batem” pentru interesele noastre, ale regiunii noastre. Dacă noi nu o facem, observația directă, dar și istorică îmi spune că nimeni altcineva nu o va face”, a declarat Dorin Dobrincu în exclusivitate pentru Darabaneni.ro. (foto: Ziarul de Iasi). Dobrincu este în prezent cercetător al Academiei Române, filiala din Iaşi.
Te-ar mai putea interesa si:  PNLDorin DobrincuAcademia Romana
12:16 pm Marti, 29 Septembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare