Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Tîrniceru a anunţat la TeleM praznic la un an de zile după ce a fost propus persoana non-grata

Miercuri, 30 septembrie, consilierul independent Dan Tîrniceru-Ifrim a fost invitatul emisiunii Dialog Deschis de la postul de televiziune TeleM. Alesul dărăbănean a povestit episodul petrecut acum un an de zile în şedinţa de Consiliu Local (CL), când l-a enervat la culme pe primarul Corneliu Aroşoaie, edilul şef al urbei venind atunci cu propunerea ca Tîrniceru să fie desemnat persoana non-grata în oraşul Darabani. Consilierul local a spus că va face un praznic cu această ocazie.
Dan Tîrniceru-Ifrim a fost prezentat de moderatorul Răzvan Sauciuc ca „un om care se luptă cu un partid, cu un sistem, care a spus NU de multe ori la proiectele primarului Corneliu Aroşoaie, un om care a spus NU la anumite propuneri primite, care a spus NU la anumite ameninţări venite din partea unor lideri politici”. Consilierul a spus că, indiferent de circumstanţe, va pleca independent din Primăria Darabani, şi a prezis un viitor sumbru oraşului unde „economia va muri încet, dar sigur”. Tîrniceru a povestit ce a păţit într-o şedinţă de CL când i-a spus primarului ca banii alocaţi de la Guvern să fie folosiţi exclusiv pentru balastare. „În data de 26 septembrie 2014, într-o şedinţă ordinară a CL, când a primit d-l primar nişte bani de la Guvern pentru balastare, era vorba de 2,5 miliarde, eu atunci i-am spus în şedinţă: D-le primar, sper ca această sumă să fie folosită în balastarea străzilor din oraşul Darabani, nicidecum în campania electorală, la care el a reacţionat foarte prompt: „Se ridică un neica-nimeni şi-mi cere mie socoteală ce să fac cu banii ăştia şi propun ca d-l Tîrniceru (nici nu a spus d-l), şi propun ca Tîrniceru să fie persoana non-grata. Având în vedere că este un an de zile de când el (n.r.-primarul Corneliu Aroşoaie) şi-a dorit şi încă nu a reuşit să mă facă persoana non-grata, eu m-am gândit să-i fac un praznic de un an de zile” a spus alesul dărăbănean.
„Darabaniul e localitatea unde-ntoarnă uliul cu frâna de mână”
Moderatorul emisiunii a cerut lămuriri în ce priveşte statutul de persoană non-grata în acest caz. „Cred că să fiu afară din oraş. Având în vedere că, cu afacerea m-a dat deja în afara oraşului, cu ce poate să mă mai dea? Doar să-mi mute casa” a replicat Tîrniceru. În realitate, primarul Aroşoaie a folosit apelativul „domn consilier” când a tunat şi a fulgerat în timpul şedinţei respective, iar faptul că depozitul de butelii al firmei administrate de Tîrniceru se află în afara oraşului, în speţă în Oborul oraşului, face parte din sfera normalităţii. Consilierul a mai oferit şi o caracterizare foarte „plastică” a oraşului său natal: „Darabaniul e localitatea unde-ntoarnă uliul cu frâna de mână”. Tîrniceru a fost felicitat după emisiune de mai mulţi dărăbăneni care au urmărit prestaţia „pe sticlă” a alesului local.
Citiţi şi: PREMIERĂ LA DARABANI Primarul a propus ca un consilier local să devină persoana non-grata „Tâmpenii şi idioţenii la pătrat”
Revenim cu detalii din cadrul emisiunii difuzate de TeleM
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”