Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Despre noi

De ce Darabaneni.ro?

Domeniul de internet Darabaneni.ro a apărut la cererea expresă a dărăbănenilor şi s-a născut din “foamea” oamenilor obişnuiţi de a se putea exprima liberi. Dacă până  acum câţiva ani, internetul era pentru foarte mulţi innaccesibil,  acesta se regăseşte din ce în ce mai mult în viaţa noastră, chiar şi în casele celor mai nevoiaşi. Informaţia online a  devenit în prezent, din ce în ce mai mult o necesitate. Suntem în cel mai nordic punct al ţării, dar asta nu înseamnă că ne situăm şi la periferia societăţii. Suntem foarte săraci şi uneori poate limitaţi prin conjunctură, dar ne dorim să compensăm prin bun simţ şi nimeni  nu ne poate îngrădi libera exprimare. Chiar dacă Darabaniul reprezintă un pol al frigului, nu trebuie să ne comportăm ca Moş Gerilă, deghizat în Moş Crăciun. Oamenii au murit la Revoluţie pentru ca noi să  putem vorbi liber. Să sperăm că nu au murit degeaba.

 Ne e teamă că ne aude vecinul, că ne vorbeşte de rău ţaţa Leana, că ni se răstălmăcesc cuvintele, regretăm că nu putem da „copy” şi „paste” în mintea  lui Einstein. Albert Einstein, dacă ar fi ajuns în Darabani, ar fi spus în prima zi: “ Pot să mă îmbrac cum vreau, pot să fac ce vreau, pentru că nu mă ştie nimeni”. Iar a doua zi ar fi spus: „Pot să mă îmbrac cum vreau, pot să fac ce vreau, pentru că oricum mă ştiu toţi”.  Ne-am săturat de nepotisme, de ideologii propagandiste, de aplaudaci şi promisiuni futuriste halucinante. Chiar dacă trecutul nostru a fost “sublim”, prezentul este incert, iar viitorul lipseşte cu desăvârşire, tinerii alegând mai ales calea străinătăţii.  Ne-am săturat să citim “pomelnice”, ne interesează mai mult viaţa şi oamenii ei.  Dorim să promovăm cu adevărat valorile locale şi nu kitsch-ul. Concret, ne interesează prezentul şi mai puţin trecutul. De viitor vorbim cu înfrigurare. Nu ne rămâne decât să căutăm pe “google”.

Ne dorim să nu mai fim teleghidaţi politic şi să avem emoţii ce culoare purtăm la haine, pentru că s-ar putea să fim “monitorizaţi”. Acest ziar electronic este cu şi despre oameni. Preferăm să ne axăm pe sport, fotbal în general, pentru că acesta ne face să uităm de grijile de zi cu zi. Fotbalul ar putea reprezenta cea mai bună campanie electorală, dacă se ţine cont de fair-play. Vrem nu vrem, ne place sau nu, politica face parte din cotidian şi nu o putem ignora cu desăvârşire. Însă acest ziar online doreşte să fie cu adevărat independent şi să-şi păstreze echidistanţa totală faţă de toate formaţiunile politice. Important este să rămânem oameni şi să ne avem ca oamenii, vă spune un doctor care a devenit dărăbănean mai puţin cu buletinul şi mai  mult cu sufletul.
                                                                                                         Vă mulţumesc!

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare