Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Botoşănenii prind glas: „Salvaţi Moldova de la sărăcie!”

După ce au trecut prin focul alegerilor și s-au văzut umiliți de guvernanți, prin acea alba-neagra cu masterplanul de transport, la început de an, moldovenii prind glas. Se pare că răbdarea le-a ajuns la os, mai ales, acelora care au investit în afaceri durabile, oferă locuri de muncă, își plătesc taxele și speră într-un mediu prielnic dezvoltării afacerilor. Aflăm din ziarul naţional Adevarul că 500 de oameni de afaceri din Botoșani, dar și din alte județe ale Moldovei au trimis o petiție președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta cu titlul „Salvați Moldova de la sărăcie!”.
Demersul a venit de la președintele Camerei de Comerț Botoșani și de la câțiva antreprenori din județ. Ce reclamă ei? Lipsa de viziune a investițiilor în infrastructură, eliminarea regiunii de pe hărțile cu planurile unor lucrări strategice. Presa județeană nu a semnalat acest demers, se pare că activitatea din cluburi oferă subiecte mai savuroase. Înainte de toate, acestă luare de poziție prezintă o realitate crudă. Un județ care este mai mult tras ca o remorcă de restul țării, abandonat, lăsat pe mâna unor satrapi locali, mai vârstnici sau mai tineri, care au menținut populația într-o stare de îndobitocire, pentru că asta convenea afacerilor lor. În loc să devină o zonă de tranzit, așa cum era odinioară și o regiune unde să primeze industria de prelucrare a produselor agricole, Botoșaniul a devenit astăzi o stație terminus, un loc exotic, de unde cei mai mulți vor să plece și unde nimeni nu vrea să vină. Evident, sunt și unii care au ales să rămână, și să lupte cu un sistem și o mentalitate care, ne trimit la timpurile în care președintele de colhoz și secretarul de partid conduceau fiecare sat.
Unii dintre acești oameni, care și-au investit banii și munca în zona județului astăzi ridică fruntea, și cu un gest clar de disperare strigă „Salvați Moldova de la sărăcie!”. V-ați bătut joc destul de această regiune, ați uitat-o și ați abandonat-o. Ne trimiteți ca semn al supremei umiliri câte două camioane cu asfalt, vă purtați cu oamenii din regiune în cel mai abject fel. E dur, știu, dar în campaniile electorale le aruncați mici și bere ca la niște dobitoace, doar, doar, din reflex, vă vor trimite din nou acolo unde puneți umărul la sărăcia lor. Botoșaniul este astăzi județul micilor și marilor pesediști, al liberalilor traseiști și al primarilor pentru care comuna sau orașul se confundă cu propria gospodărie, a grupurilor de afaceriști ce roiesc în jurul edililor și îi consiliază prin intermediul monedei europene.
Botoșaniul este astăzi județul în care, un director de școală numit politic interzice accesul presei la un eveniment cultural, pe motiv că jurnaliștii vor politiza acțiunea. Cu astfel de oameni, care dezvoltă mereu mecanisme ale meschinăriei și obedienței, cu primari coordonați din spate de structuri (mafiote) organizate, cu tineri politicieni sau funcționari ce preiau prea ușor metehnele bătrânilor, acest județ rămâne condamnat la sărăcie. Dar ce mai contează? Viața își are cursul ei, vom fi vizitați din nou de Şova, Ponta sau Bănicioiu, primarii noștri vor face poze cu ei și se vor bucura și vor mulțumi Domnului că au trăit momentul să-și atingă șefii. În rest, totul este deșertăciune, ar explica un socialist profund, așa cum par să devină unii foști liberali. Partidul e în toate, partidul e în tot, el te face om, el îți dă funcție și te unge șef. Oamenii cu această filozofie de viață sufocă un județ întreg, și încet dar sigur ucid și ultima speranță. (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”