Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Botoşănenii prind glas: „Salvaţi Moldova de la sărăcie!”După ce au trecut prin focul alegerilor și s-au văzut umiliți de guvernanți, prin acea alba-neagra cu masterplanul de transport, la început de an, moldovenii prind glas. Se pare că răbdarea le-a ajuns la os, mai ales, acelora care au investit în afaceri durabile, oferă locuri de muncă, își plătesc taxele și speră într-un mediu prielnic dezvoltării afacerilor. Aflăm din ziarul naţional Adevarul că 500 de oameni de afaceri din Botoșani, dar și din alte județe ale Moldovei au trimis o petiție președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta cu titlul „Salvați Moldova de la sărăcie!”.

Demersul a venit de la președintele Camerei de Comerț Botoșani și de la câțiva antreprenori din județ. Ce reclamă ei? Lipsa de viziune a investițiilor în infrastructură, eliminarea regiunii de pe hărțile cu planurile unor lucrări strategice. Presa județeană nu a semnalat acest demers, se pare că activitatea din cluburi oferă subiecte mai savuroase. Înainte de toate, acestă luare de poziție prezintă o realitate crudă. Un județ care este mai mult tras ca o remorcă de restul țării, abandonat, lăsat pe mâna unor satrapi locali, mai vârstnici sau mai tineri, care au menținut populația într-o stare de îndobitocire, pentru că asta convenea afacerilor lor. În loc să devină o zonă de tranzit, așa cum era odinioară și o regiune unde să primeze industria de prelucrare a produselor agricole, Botoșaniul a devenit astăzi o stație terminus, un loc exotic, de unde cei mai mulți vor să plece și unde nimeni nu vrea să vină. Evident, sunt și unii care au ales să rămână, și să lupte cu un sistem și o mentalitate care, ne trimit la timpurile în care președintele de colhoz și secretarul de partid conduceau fiecare sat.Unii dintre acești oameni, care și-au investit banii și munca în zona județului astăzi ridică fruntea, și cu un gest clar de disperare strigă „Salvați Moldova de la sărăcie!”. V-ați bătut joc destul de această regiune, ați uitat-o și ați abandonat-o. Ne trimiteți ca semn al supremei umiliri câte două camioane cu asfalt, vă purtați cu oamenii din regiune în cel mai abject fel. E dur, știu, dar în campaniile electorale le aruncați mici și bere ca la niște dobitoace, doar, doar, din reflex, vă vor trimite din nou acolo unde puneți umărul la sărăcia lor. Botoșaniul este astăzi județul micilor și marilor pesediști, al liberalilor traseiști și al primarilor pentru care comuna sau orașul se confundă cu propria gospodărie, a grupurilor de afaceriști ce roiesc în jurul edililor și îi consiliază prin intermediul monedei europene.

Botoșaniul este astăzi județul în care, un director de școală numit politic interzice accesul presei la un eveniment cultural, pe motiv că jurnaliștii vor politiza acțiunea. Cu astfel de oameni, care dezvoltă mereu mecanisme ale meschinăriei și obedienței, cu primari coordonați din spate de structuri (mafiote) organizate, cu tineri politicieni sau funcționari ce preiau prea ușor metehnele bătrânilor, acest județ rămâne condamnat la sărăcie. Dar ce mai contează? Viața își are cursul ei, vom fi vizitați din nou de Şova, Ponta sau Bănicioiu, primarii noștri vor face poze cu ei și se vor bucura și vor mulțumi Domnului că au trăit momentul să-și atingă șefii. În rest, totul este deșertăciune, ar explica un socialist profund, așa cum par să devină unii foști liberali. Partidul e în toate, partidul e în tot, el te face om, el îți dă funcție și te unge șef. Oamenii cu această filozofie de viață sufocă un județ întreg, și încet dar sigur ucid și ultima speranță. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  DarabaniVictor PontaNicolae BănicioiuDan SovaMoldovaBotosani
11:42 pm Luni, 19 Ianuarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare