Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Un darabanean expert in securitate cibernetica la ROMANIA TE IUBESC

Duminică, 17 martie, în cadrul emisiunii România te iubesc a fost prezentat un reportaj despre hackeri, phishing și securitate informatică. Printre protagonoștii celor de la Pro Tv s-a aflat şi dărăbăneanul Andrei Avădănei, un cunoscut specialist în domeniul IT. Tânărul a fost prezentat ca un pasionat de cibernetică, domeniu care îi ocupă majoritatea timpului. Avădănei a fost pus la încercare de către jurnaliști. Aceștia au creat un site de mobilă și l-au pus să-l spargă, misiune care s-a dovedit mult prea ușoară pentru tânărul informatician. Dărăbăneanul le-a demonstrat reporterilor Pro Tv cât de vulnerabile sunt rețelele informatice de la noi. Deși este pus alături de cei mai celebri hackeri din România, nu are nici pe departe „palmaresul” acestora, calculat după numărul site-urilor și serverelor sparte ale unor firme sau instituții celebre din lumea întreagă. Nu se consideră hacker după definiția vulgară a termenului, deși dărăbăneanul a spus că ar putea fi. Pentru el, hackerii sunt cei care construiesc, care inovează ceva în domeniul IT, iar cei care distrug sunt crakerii. De asemenea, nu este de acord cu această confuzie între hacker și cei care dau țepe pe internet.
Andrei Avădănei este absolvent al Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă” din Darabani, a urmat cursurile liceale ale Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Botoşani. Este fondator al Conferinţei Naţionale de hacking & INFOSEC-DefCamp, membru al Asociaţiei GREPIT Botoşani și co-fondator al Concursului Naţional de Informatică Aplicată, OpenIT. De asemenea, este voluntar si colaborator Bitdefender, România. A câștigat numeroase premii la concursuri, olimpiade și conferințe judeţene, naţionale și internaţionale: locul I la Concursul Naţional de Evaluare în Educaţie la Informatică şi Tic “Tudor Sorin”, clasa a IX-a 2009; locul I la Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice GREPIT 2009, Ipoteşti, 6-12 august 2009; premiul I la Concursul StudIT 2011, Timişoara, 1-3 aprilie 2011; medalie de aur (Grand Winner sau premiul I) la Concursul Internaţional Infomatrix, secţiunea Programming, 5-9 mai 2011. Face parte din comisiile de jurizare ale diferitelor concursuri de informatică.
Citiţi pe aceeaşi temă:
Andrei Avadanei, medalie de aur la Campionatul Mondial Infomatrix
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”