Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Ionel Bichir - lansare de carte in lacrimi GALERIE FOTO
Joi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, dărăbănenii nu au avut ce sărbători în acest domeniu odată cu închiderea Spitalului, aşa că au participat în Sala Mare a Primăriei la lansarea de carte a profesorului de matematică Ionel Bichir. Alături de ultimul volum de poezii, „Destin”(2011), au fost prezentate şi „Mai hai” împreună cu „Frumoasa adormită”(2010). Moderatorul manifestării culturale, prof. Lucian Sîrbu, a precizat faptul că acesta „este un moment important din viaţa literară dărăbăneană”. „Nu o să pot niciodată să-l cunosc pe Ionel Bichir în complexitatea sa”, a mai adăugat coordonatorul educativ al Grupului Şcolar Darabani.
Profesorul dărăbănean a predat ştafeta colegei de breaslă, Ionela Aionesei, cea care a realizat notele introductive a două dintre volumele de poezii ale profesorului Bichir. „Cine s-ar fi aşteptat ca un profesor de matematică să fie un pasionat al muzelor? Ionel Bichir nu este un epigon romantic, ci un poet cu viziuni moderne. Mă bucură colaborarea cu autorul, deoarece am cunoscut un EU poetic în evoluţie”, a spus prof. Ionela Aionesei. Cadrul didactic nu a uitat să puncteze caracterul educativ al manifestării, oferind un sfat elevilor. „Trebuie să munciţi să arătaţi care sunt valenţele voastre artistice, să scoateţi în evidenţă dimensiunea voastră morală”, a precizat profesoara de limba română.
„Ionel Bichir ţese o pânză a timpului” a spus şi prof. Adina Lupaşcu. Profesoara de limba engleză a punctat capacitatea autorului de „a-şi deschide sufletul”. Victor Barbacariu, dir. adj.al Grupului Şcolar Darabani, a remarcat încărcătura emoţională deosebită a manifestării culturale. „După ce am citit poeziile poeţilor dărăbăneni am ajuns să devin seara un om cult”, a spus Barbacariu. Acesta a fost tachinat de întrebarea retorică a lui Ion Zaharia: „Numai seara?” Reprezentantul Consiliului Local a descreţit frunţile tuturor, în stilu-i caracteristic. Zaharia a dorit să scoată în evidenţă latura umană a bunului său prieten, Ionel Bichir. „Nu vă chinuiţi să-l cunoaşteţi pe OMUL Bichir, că nu aveţi cum. Eu l-aş clasa pe EL pe primul loc, iar poezia sa pe locul doi”, a spus consilierul local. Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Arte Botoşani, a recitat cu foarte mult patos poezia „Căderea Sarmisegetuzei”. Consilierul judeţean Florin Ignat, colegul artistului, a punctat polivalenţa culturală a lui Ionel Bichir, recitând versurile sale favorite. Binenţeles că din program nu a putut să lipsească momentul poetic marca Bichir, realizat de elevii profesorului de matematică. Rând pe rând au urcat pe scenă: Larisa Matei, Marius Niţă, Andreea Mardar, Lavinia Babii, Lăcrămioara Timofte, Geanina Grigoraş şi Mihaela Cojocariu.
Toţi cei prezenţi în sală, în majoritatea elevi, nu erau acolo din obligaţie, ci din respect. Comitetul de organizare condus de eleva Raluca Stoica s-a descurcat admirabil. „Am avut privilegiul de a-l cunoaşte pe acest OM cu un HAR ca nimeni altul, un om de la care avem ce învăţa”, a spus Silviu Roşca, discipolul profesorului Bichir, moment impresionant în care elevii din primul rând s-au ridicat în picioare şi au aplaudat frenetic. În asemenea atmosferă, actorul principal a rămas efectiv fără cuvinte. Încercând să mulţumească unui lung şir de persoane, Ionel Bichir a fost invadat de lacrimi. Erau lacrimi de fericire, răsplata muncii sale. „Eu nu am avut nici un merit, elevii mei au realizat totul", ne-a spus autorul în momentul în care şi-a revenit. Am rămas şi noi fără cuvinte... şi am uitat de Spital pentru două ore. „FELICITĂRI d-le profesor, felicitări d-le coleg, BRAVO prietene!” a fost mesajul prof. Barbacariu.
15 Comentarii la “Ionel Bichir - lansare de carte in lacrimi GALERIE FOTO”
Țin și eu să-l felicit pe anfitrionul Ionel Bichir, și mă bucur sincer că mai au loc asemenea evenimente la Darabani, era nevoie de așa ceva. Dar nu pot să nu mă întreb ce cauta acolo unele persoane. Si ca sa dam nume si sa nu ne mai ascundem toată lumea știe cine a fost domnul Barbacaru înainte de revoluție și mulți știu ce a făcut sau ce nu a făcut petru liceu. Părerea mea este că ar trebui o schimbare. Liceul să fie mai dinamic, persoanele să se implice mai mult, de ce nu se încearcă o revistă a liceului, de ce nu sunt promovați copii talentați? Chiar nu se poate? Eu sunt student la Iași dar îl rog pe domnul Bichir dacă vede acest comentariu să-mi spună cum pot achiziționa și eu cartea, va fi în comerț. Vă mulțumesc și vă mai așteptăm cu asemenea realizări.
BRAVO DOMNULE BICHIR! Felicitări tuturor! Da, aşa este, pentru 2 ore am uitat de spital, dar chiar de vor desfiinţa şi şcolile, şi biserica, nu vor putea distruge această comunitate. Suntem obligaţi să rezistăm! Avem aici o istorie, un trecut şi un prezent frumos. Trecutul şi prezentul nostru, dar mai ales viitorul copiilor noştri ne obligă să nu cedăm! Un mesaj pentru toţi incompetenţii(sa traiti dom primar), impostorii şi şarlatanii din Darabani(salutare stimaţi parlamentari) care ne-au adus în această situaţie: SUNTEM AICI! VEŢI PLĂTI PENTRU TOT CE AŢI FĂCUT! RUŞINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
felicitari domnului profesor, este un om cu foarte multe realizari in domenii diferite...felicitari si pt organizatori si cu privire la persoanele prezente nu mi se pare inoportuna prezenta domnului Barbacariu,poate nu cunosc trecutul lui de inainte de revolutie dar in cei 4 ani in care mi-a fost diriginte am cunoscut un om special, sufletist, corect si nu in ultimul rand alaturi de noi in orice moment deci pentru mine asta nu se va schimba;GRUPUL SCOLAR a avut o revista cu ani in urma facuta tocmai sub indrumarea domnului Barbacariu...
La final,profesorul Bichir,a multumit ,intr-un mod oarecum surprinzator,localitatii Darabani.Numai si numai pentru faptul ca a derulat pe aceste meleaguri cateva secvente de viata,pentru ca a fost "adoptat"fara rezerve sau ca a respirat acelasi aer de viata ca si noi.Multi au venit si au plecat de pe aceste meleaguri,Bichir a venit,a ramas si ne-a multumit noua,pentru aceasta impamantenire a lui la Darabani.
Felicitari d-le Bichir pentru lectia de cultura pe care ne-o predati. Intr-un oras in care lumea este coplesita de problemele cotidiene atat de mari, este ceva extraordinar sa asisti la o lansare de carte. Prin gestul d-voastra ne-ati demonstrat ca se poate asa ceva si la Darabani si le-ati predat o lectie si tinerilor prezenti in sala si nu numai. Felicitari inca odata. Chiar daca prezenta d-lui Barbacaru in prezidiu aminteste de vremurile de dinainte de "89 când dumnealui ne dădea tonul, cu vocea sa baritonală şi noi cântam foarte melodios "Trei culori cunosc pe lume...". Chiar era necesară prezenţa domniei sale acolo? Nu erau suficienţi tinerii aceia extraordinari? Chiar nu purtem face ceva sută la sută curat? Mulţumim pentru tot ce aţi făcut şi faceţi în continuare pentru Darabani.
Felicitari domnule Bichir!
Asta este pentru domnul Barbacaru, poate-i aduc aminte de tinerete: Am cravata mea, sunt pionier,/ Si ma mindresc cu ea, sunt pionier!/ Flutura in vant, zalog si legamint,/ Intaiul meu cuvint de pionier... Iar pentru domnul Andronic, chiar nu avea'i o partida de poker la Box, trebuia sa fiti la aceasta lansare. Chiar nu erau alti oameni, domnul Bichir merita pe altcineva in prezidiu decat aceste dou persoane care chiar nu semnifica nimic pentru multi.
cred ca 1 si 5 sunt prea tineri ca sa inteleaga ce inseamna sa te cunosti cu cineva de-o viata. Si in aceste momente, prietenii de-o viata trebuie sa ii ai alaturi. Poate asa o sa intelegeti prezenta unora sau altora.
Nu cred ca evenimentul care s-a desfasurat merita dispute de genul acesta. Cred ca evaluarea a fost facuta de persoane abilitate, nu o confundati cu fotbalul sau politica(toti ne pricepem). Sunt putini cei care indraznesc sa scoata la iveala adevaratul desktop al realitatii. Multe felicitari Domnule Profesor Bichir.
În poenile ascunse Adunte stau la umbră Doară gândurile prinse Flori pe ramură de gură !
FELICITARI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE
pt 1,5 si 7......ce comentarii......ce legatura au cu evenimentul?cand o sa fiti la lansarea voastra de carte...luati pe cine vreti in prezidiu..dar pana atunci....sunt suficiente doar felicitarile.mi se pare ca accesul la comentarii pentru voi e un prilej de a improsca cu noroi unele persoane care nu va sunt la inima....
Orice carte doriţi trimiteţi adresa.
să fi fost pioner trebuia să fii bun la învăţătură, să ai un comportament civilizat, să respecţi vârsta, cultura, munca, educaţia într-o frază adevăratele valori ale progresului uman. ce era rău în asta? da şi eu am fost pioner m-am mândrit şi mă mândresc cu asta. tu ce respecţi? manelele? specula? chiulul? violenţa asupra bătrânilor şi copiilor? drogurile? V.I.P.-urile? asta este ce ai primit şi ţi-a plăcut în ultimii 20 de ani dacă vorbeşti aşa. după război ţara a fost o ruină, cei ce acum cam "pleacă" au adus-o în starea în care i-a creat pe cei din top 300 şi mulţi alţii ca ei. acum iar e ruină. respectă înaintaşii care ţi-au făcut sosele, şcoli spitale, fabrici, blocuri, şi ei au fost pionieri. au spart munţii cu târnăcopul. nu-i respecta pe cei ce au jefuit-o şi te-au aruncat în 1945, FELICITĂRI DOMNULE BICHIR SCUZE PENTRU CELE DE MAI SUS DAR NU M-AM PUTUT ABŢINE.
Felicitari domnului profesor Ionel Bichir pentru staruinta cu care face tacerea sa vorbeasca! Un om poate fi infrant la tot pasul, dar niciodata ingenunchiat! ...........................................Alexandru are dreptate! Motto-ul fostilor activisti a fost...si inca mai este( aici este adevarata problema!) :,,Dupa noi, potopul! Dupa potop, tot noi!" Si li se mai potriveste ceva: ,,Cine traieste cu mama, eu ii spun tata!" Pentru 14. : Sa nu crezi ca oameni ca V. Barbacaru au muncit pe santierele care au ridicat tara dupa razboi! Romani ca el, ca Liviu Andronic... , muncesc in subteranele care au prabusit tarisoara asta dupa 1989. Trist este ca si oameni tineri au acceptat sa fie ,,baieti destepti" ca ei. L-as intreba pe Liviu Cimpanu: Sloganele pionieresti, patimasele rostiri ale profesorilor de atunci, aveau menirea sa formeze caractere puternice, sau mici ticalosi? O samanta nu incolteste in pamantul care nu-i ofera destula caldura. Nu avem arbori de cacao, dar avem oameni de o ca...calitate indoielnica, foarte buni fosti comunisti... si puisori dupa ei. Trist este ca nu avem scapare, asa suntem noi, ca natie: smecheri si lasi,... niste artisti in piese de doua parale!
Ultimele articole
Sute de mesaje au invadat mediul online, după dispariția prematură a dărăbănencei. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la ea o pot face începând de luni seară, la locuința sa din centrul orașului. Aurelia va fi condusă pe ultimul drum joi, 18 februarie, la prânz. ”Avea un zâmbet și o privire atât de calde cum rar mi-a fost dat să văd. Dumnezeu să o ierte și să o așeze în Împărăția Sa!....Drum lin printre îngeri…Condoleanțe și multă putere ... continuare »
Dărăbăneanca Simona Chițan este deja un nume foarte cunoscut în presa culturală din România. Colaboratoare a mai multor ziare importante precum Evenimentul Zilei sau Adevărul, ea și-a pus semnătura și pe două volume foarte valoroase. Prima carte este un volum de interviuri ”30 de interviuri eveniment“, printre personalitățile care au răspuns întrebărilor jurnalistei numărându-se Octavian Paler, Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, ... continuare »
Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »
Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »
Cu adevărat se spune că importanța unui om o afli atunci când nu mai e. În momentul dispariției unui cunoscut apare o stare de confuzie și o serie inutilă de întrebări. Răspunsul la ele nu mai ajută la nimic și totul se rezumă la ce a fost… În cazul meu, cel care a plecat mi-a umplut ritualul zilnic de școală cu multe încercări și dileme. Cert este că am reprezentat pentru el o sursă de dialog prin care a încercat să afl ... continuare »