Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Leon Danaila la Tinerete fara batranete: „Eu am facut orice pentru bolnavi, pentru binele lor”„Am avut o şansă să trăiesc...unu la un miliard. Şi d-l profesor, care pentru mine este al doilea Dumnezeu şi pe care îl iubesc ca pe ochii mei din cap şi căruia îi datorez viaţa...” le-a mărturisit cu lacrimi în ochi reporterilor Digi 24 una dintre pacientele medicului neurochirurg Leon Dănăilă. Un reportaj impresionant realizat de canalul bucureştean, la fel ca viaţa şi cariera academicianului dărăbănean

I se spune „sculptorul de creiere”, iar pentru cei mai mulți dintre pacienții săi a făcut minuni. Este mai mult decât un om de știință, mâinele sale le-au redat oamenilor cel mai de preţ lucru: viaţa. Cel mai MARE OM care l-a dat vreodată Darabaniul şi unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România le-a mărturisit musafirilor săi de la Digi 24 că nu intră niciodată în operație fără a face semnul Crucii și fără a se ruga. O echipă a emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe”, a canalului Digi 24 l-a căutat, pe 20 martie, pe medicul dărăbănean Leon Dănăilă, unde altundeva decât la Secția de Neurochirurgie a Spitalului „Prof. dr. Bagdasar-Arseni” din București. La aproape 80 de ani ai săi, „sculptorul de creiere” a transformat Clinica în a doua sa casă. Expresie deloc exagerată dacă luăm în considerare investițiile materiale, spirituale dar și munca depusă în slujba secției de Neurochirurgie. Afirmă deschis reporterilor că nu a fost niciodată un adept al averii, doar că atunci când opera un constructor îl ruga să-l ajute cu renovarea unui salon sau a  unui compartiment al secției.

Simplitatea sa este dezarmantă, nu se laudă cu meritele sale, care ar putea  umple multe pagini. A avut nenumărate oferte de a lucra în străinătate, ceva l-a legat totuși de ai săi. Și-a spus că dacă tot a învățat, măcar să facă ceva pentru cei din țara lui: „Zic, dacă învăţ ceva, să ajut şi eu oamenii de la noi din ţară, că averea ... cât mănânci, mai mult nu poţi să mănânci, să te îmbraci mai mult un salariu îţi ajunge să faci faţă nevoilor zilnice”. Pentru colegii mai tineri este ca un părinte, pentru pacienți este aproape Dumnezeu și nu ne jucăm cu cuvintele. Reporterii Digi 24 l-au însoțit pe profesor în sala de operații, un privilegiu am putea spune. Au văzut, și au arătat și celorlați, un om simplu care juca în degetele sale viața celui de pe masa de operație. Un om pentru care vârsta înaintată nu este decât semnul maturității profesionale. Și-a adus un aport decisiv în impunerea microscopului operator în intervențiile pe creier, și nu-și dorește decât ca toți neurochirurgii din România să opereze cu acest instrument. Pentrul el, expresia „Tinerețe fără bătrânețe”, nu are nici un sens dacă la bătrânețe nu desfășori o activitate. Pentru medicul prin mâna căruia au trecut aproape 40.000 de creiere, tinerețea fără bătrânețe este echivalentul iubirii jertfelnice față de aproape. (foto: Marian Vilau/Adevarul)Vezi AICI reportajul DIGI 24.

Citiţi pe aceeaşi temă:
EXCLUSIV Leon Danaila: „Doresc darabanenilor rezistenta maxima…”
Te-ar mai putea interesa si:  Leon DanailaDigi 24
4:37 pm Marti, 26 Martie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare