Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Leon Danaila, „Doctor Honoris Causa” al Universitatii din Suceava VIDEO
Academicianul Leon Dănăilă, originar din Darabani, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Înalta distincţie i-a fost înmânată în cadrul unei festivităţi care a avut loc, marţi, în Sala Auditorium "Joseph Schmidt" a instituţiei academice. La eveniment au participat medici, cadre universitare şi studenţi.

Leon Dănăilă s-a născut pe 1 iulie 1933 la Darabani. El este prof. dr. neurochirurg, şeful Clinicii II Neurochirurgie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti şi profesor la Universităţile „Carol Davila” şi „Titu Maiorescu” din capitală. În decursul celor peste 50 ani de activitate profesională, Leon Dănăilă a efectuat aproximativ 40.000 de operaţii, intervenţiile cu laser fiind introduse chiar de dărăbănean în neurochirurgia românească.  Pînă în prezent,  a publicat 41 de cărţi şi 354 de lucrări ştiinţifice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Totodată, academicianul Leon Dănăilă are 28 de certificate de inovator şi inventator, este doctor în medicină din 1973 şi membru al Academiei Române, al Academiei Diplomatice din Londra şi al Academiei de Ştiinţe din New York."Nu îmi vine să cred de unde am pornit şi unde am ajuns, parcă ar fi vorba de altă persoană. Îmi este greu să redau în puţine cuvinte amintiri cu o rezonanţă deosebită din viaţa mea, care au rămas vii peste timp, precum şi tot ceea ce păstrez în memorie despre anii din tinereţe, despre marile bucurii şi visări ale adolescenţei, sau supărări şi lacrimi inevitabile vârstei şi situaţiei materiale şi politice din acea vreme (…) Acum, acest moment de mare înălţare sufletească în care mi se acordă de către USV titlul de Doctor Honoris Causa, reprezintă prilej de abordare prospectivă a menirii acestui areopag ştiinţific şi cultural, în devenirea noastră a tuturor", a declarat Leon Dănăilă marţi, la Suceava.

Sursa: www.stiri.botosani.ro

VIDEO

11:21 am Joi, 14 Aprilie, 2011

3 Comentarii la “Leon Danaila, „Doctor Honoris Causa” al Universitatii din Suceava VIDEO”

 1. x spune:

  Un am de nota 10 !! Felicitari domnule doctor pt tot ce ati facut..faceti..si veti face in continuare!!! Toata admiratia!

 2. Adrian spune:

  Am avut sansa, as zice fara a exagera, chiar istorica de a ma afla in sala la ceremonia de decernare a titlului... Nu se poate descrie in cuvinte momentul, iar Universitatea Stefan cel Mare din Suceava a facut un gest extraordinar fata de acest OM. Eu unul personal consider ca Leon Danaila incheie careul de asi al judetului Botosani, alaturi de Eminescu, Iorga si Enescu, iar daca ar fi locuit in America sau Germania cu siguranta ar fi fost laureat al premiului Nobel. Multumim domnule profesor pentru tot ce ati facut dumneavoastra de-a lungul vietii, iar noi, darabanenii, va vom fi vesnic recunoscatori.

 3. spartan spune:

  jos palaria

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare