Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”
Darabaneni .ro va prezintă în premieră galeria de artă virtuală a profesorului de matematică Ionel Bichir, care cuprinde tablourile şi sculpturile realizate de artist în toată cariera sa. Aici se află expoziţia vieţii sale. „Culoarea e o cărare a sufletului. Uneori ne ascundem trăirile în culori trecătoare. Lemnul e o haină a formelor.Uneori încercăm să le descoperim”, îşi caracterizează profesorul Bichir creaţiile sale. Vă lăsăm în continuare să admiraţi aceste opere de artă şi aşteptăm comentariile şi impresiile dumneavoastră.
6 Comentarii la “Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte””
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
FELICITARI!!!!!!!! Un adevarat artist,cel putin mie nu mi vine sa cred ca nimeni nu a publicat pana acum vreo un material despre el...
Cel mai rafinat intelectual din Darabani, cu o personalitate complexa, adeseori ignorat datorita modestiei, profesorul Bichir si-a creat lumea sa, intr-un univers livresc, calcand pe urmele lui Dan Barbilian, matematicianul poet, sculptor si pictor. Din pacate Darabanenii nu prea stiu sa isi scoata in evidenta valoriel.
Nu mi-as fi inchipuit ca d-nul profesor are un talent atat de bine dezvoltat insa pe care din pacate nu a dorit sa il faca cunoscut pana acum. Noroc cu voi...multumim si asteptam sa ne aratati si alti oameni de valoare pentru ca Darabaniul ascude multe talente. Felicitari
Domnul profesor ramane un talent brut, ca un diamant neslefuit...poate daca la timpul potrivit ar fi avut parte si de indrumare cu metoda intr-ale artelor, stralucirile de diamant ale talentului nativ ar fi fost mai puternice. Cu toate astea ramane un personaj interesant in general. I-as sugera sa se limiteze la genul peisagistic si al naturilor moarte. Portretul, compozitiile animate nu sunt un punct forte a artei sale.
LA MULTI ANI! Un am nou cu multe realizari si "Opere " noi
Minunate lucrari!!! sa ne traiti domnule profesor !!!!
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ... continuare »