Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

FOTO&VIDEO REPORTAJ Micul Schumacher de Darabani

Dărăbăneanul Giani Ciobanu a reuşit o performanţă extraordinară: locul I la Concursul naţional de karting de la Tg. Secuiesc. În cadrul aceleiaşi întreceri automobilistice, echipajul instructorului Neculai Ilaş a ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului la proba de educaţie rutieră.

Un zgomot infernal, mult fum şi un nor gros de praf se ridică de pe terenul Bazei Sportive a Grupului Şcolar, acolo unde se antrenează copiii cercului de karting din cadrul Clubului Copiilor Darabani. Este vorba de 11 grupe de elevi care fac aici karting, educaţie rutieră, plus că învaţă de la instructorul Neculai Ilaş să întreţină şi să repare maşinile. Nici nu a început bine antrenamentul, că maşina de curse necesită deja o intervenţie (foto dreapta). Aflăm că aici este Bază Sportivă, doar pentru că scrie pe gardul care împrejmuieşte „pista” de kartig, dar termenul este forţat deoarece regăsim aici un amalgam de pietriş, asfalt şi mărăcini. Pe proiectul de reabilitare a acestui teren s-a aşternut praful, probabil undeva într-un sertar al Agenţiei Naţionale de Investiţii. Nici nu e de mirare, din moment ce banii europeni au dispărut chiar şi de pe panourile electorale din Darabani.

În perioada 9-12 iunie trei elevi (Giani Ciobanu, Iulian Ghiorghiciuc şi Gabriel Scalcău) de la Clubul Copiilor Darabani, coordonaţi de instructorul Neculai Ilaş, au participat la Concursul naţional de educaţie rutieră şi karting de la Tg. Secuiesc. „Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar” a fost organizat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor din Întorsătura Buzăului, sponsorul principal al întrecerii automobilistice fiind firma Skat Kart Tg. Secuiesc. Organizatorii le-au pus la dispoziţie competitorilor din peste 30 de judeţe echipament complet şi karturi noi, tinerii piloţi dărăbăneni fiind obişnuiţi cu karturile Comar sau cu cele cu motor de Mombră sau Hoinar, adevărate piese de muzeu (foto stânga).

Trag uneori de timp la antrenamente ca să nu consumăm foarte multă benzină şi ulei. Preţul unui cauciuc de kart este egal cu cel al unei Dacii, iar schimbarea unui piston cu segmenţi costă aproximativ 70 euro”, ne-a spus instructorul Neculai Ilaş (foto dreapta), care regretă că nu a putut participa la concursul automobilistic de la Târgu Secuiesc cu mai mulţi copii, deoarece organizatorii au asigurat cazarea şi mâncarea doar pentru trei  tineri piloţi de curse. „Doar noi şi cei din Suceava nu am avut mijloace de transport proprii, iar de la cantină până la cartodrom era o distanţă de aproximativ 5 km”, ne-a mărturisit Ilaş. Chiar şi în aceste condiţii, echipajul dărăbănean a fost revelaţia întrecerii automobilistice.În momentul în care a urcat în kart, lui Giani Ciobanu îi tremurau picioarele. La prima sesiune de antrenamente i s-a oprit motorul maşinii, iar la cea de-a doua s-a desprins toba kartului. Participarea dărăbăneanului la acest concurs părea o căciulă mult prea mare pentru el. Uşor uşor, micul pilot de curse a prins curaj şi a reuşit să ocupe în final locul I la categoria sa de vârstă(pufo). Giani-Constantin (foto, al doilea), care şi-a aniversat cei 9 ani cu doar două săptămâni înaintea concursului, nu este doar un talent al sporturilor cu motor, ci este şi foarte bun la învăţătură. „În ciuda unor probleme familiale, Giani este un elev de premiul întâi. Este un copil foarte bine dotat intelectual”, îl caracterizează învăţătorul său, Vlad Avasiloae. La festivitatea de premiere de la sfârşitul clasei a II-a, Giani va fi recompensat cu 150 RON, 100 dintre aceştia fiind asiguraţi de Asociaţia Sportivă „Ştiinţa”, condusă de ing. Florin Ignat. 

Gabriel Scalcău a avut şi el ghinion în calificări pentru că s-a oprit motorul kartului său şi a pierdut foarte mult timp, dar a revenit extraordinar şi a terminat cursa pe locul 12, în timp ce Iulian Ghiorghiciuc a trecut linia de sosire al 8-lea. Talentaţii piloţi dărăbăneni au avut o prestaţie fără greşeală în proba de educaţie rutieră a concursului, reuşind să se claseze în final pe locul I. Unii dintre premianţi sperau să rămână la final măcar cu echipamentul din timpul cursei. Alţii visau şi mai frumos: că vor primi kartul. S-au ales cu cupe, medalii şi diplome şi cu o amintire de neuitat. Probabil că trebuie să ai talent cu carul şi un profesor magistral ca să obţii aceste rezultate, în condiţiile mizere ale bazei didactice de la noi. Din păcate, în acest sport situaţia materială este decisivă, iar talentul nu este suficient pentru a face performanţă.  „Prin participarea la această competiţie, probabil că acestor copii li s-a oferit o şansă unică în viaţă”, ne-a declarat Neculai Ilaş. Instructorul, mult prea modest, acceptă mai greu o fotografie(sus) împreună cu elevii săi, motivând mai în glumă, mai în serios: „Eu nu am câştigat nici o medalie”. Replica a venit firesc: „Ba da. Pe cea mai valoroasă: medalia bunului simţ” (Foto şi video: Paul Munteanu

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto  

VIDEO

6:19 pm Joi, 16 Iunie, 2011

15 Comentarii la “FOTO&VIDEO REPORTAJ Micul Schumacher de Darabani”

 1. florin spune:

  Este grozav ceea ce a demonstrat Giani...pentru toti cei din Darabani. Felicitari dle instructor!

 2. md spune:

  Felicitari si mult curaj copile !Sa nu uiti niciodata ca oamenii modesti si cinstiti din aceasta tara au facut performanta, indiferent de domeniu,avem multe exemple demne de urmat.Doar cei ca tine ,in drumul lor dau mana cu Dumnezeu si ajung sa demonstreze ca indiferent de mediul din care provii esti capabil sa atingi o ,,stea".Felicitari si domnului antrenor ,care are un rol important in viata acestor copii.

 3. a avut cel maimar noroc ca aluatlocul 1 el ea p5 dar sau izb spune:

  gabi

 4. Anonim spune:

  a avut noroc ca altfel nu lua pt ca sa oprit motoru la 2-3

 5. RFB spune:

  Bravo Campionule ! Bravo tie ! Imi aduc aminte ca si eu am fost impreuna cu alti baieti la faza nationala de karting, de la Tg. Secuiesc...Dar atunci, pe acea vreme...vai de capul nostru...lant facut din 3 bucati :))...Imi aduc aminte ca a inceput sa ploua si a venit michelin si le-a adus cauciucuri la baietii care ii aveau ca sponsor, iar noi aveam opinci puse pe jantele cartului :))...Il tineam acoperit cu o prelata de la un cort :)) iar ceilalti aveau garaje :))...Dar a fost frumos, am vazut si am invatat o multime. Tine-o tot asa! Inca o data, F E L I C I T A R I ! ! !

 6. carmy spune:

  felicitari geani

 7. cineva spune:

  il cheama GIANI nu GEANI

 8. pt cineva spune:

  ei na!

 9. EthelKirby34 spune:

  I propose not to wait until you earn enough amount of cash to buy all you need! You should take the mortgage loans or just bank loan and feel yourself fine

 10. Xd spune:

  Decât să facă 2 metri de gard în oraş şi doi nu mai bine fac pista .

 11. Ghighi spune:

  Felicitari nenea Culish!

 12. Whoisbad?! spune:

  scao-i cel mai tare.

 13. Bogdan spune:

  Pacat ca nu sunt fonduri sa se faca mai multe....de multe ori nici de benzina nu sunt fonduri!!!! Bravo domn` maistru!

 14. dissertation writers spune:

  People of different age love this rally. They try to take part in all possible competitions.

 15. andreea spune:

  gabi e iubitul meu

 16. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare