Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
FOLCLOR Festivalul „Dorule, floare de roua” cu darabaneni la inaltime

Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani a fost în acest week-end gazda ediţiei a IX-a a festivalului de folclor „Dorule, floare de rouă”. Festivalul-concurs de interpretare a cântecului şi dansului popular s-a adresat tinerilor de liceu din judeţul Botoşani. Oraşul Darabani a fost reprezentat la acest festival de un grup destul de numeros de elevi ai Grupului Şcolar, coordonaţi de prof. de muzică Constantin Florea. Delegaţia dărăbăneană a fost însoţită şi de coordonatorul educativ al liceului, prof. Lucian Sîrbu. Concurenţii au fost acompaniaţi de către orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Prima a spart gheaţa Geanina Ciubotariu care a cântat o doină plus piesa acompaniată de orchestră, „Frunză verde trei măslini”. Juriul condus de maestrul Ioan Cobîlă i-a acordat dărăbănencei note foarte bune, cea mai mare fiind 9,50.
Pe scenă a urcat apoi grupul vocal de fete „Floricica Prutului” care le-a transmis botoşănenilor că „Azi îi hram la Darabani”, iar publicul a fost foarte încântat. Prestaţia excelentă a fetelor a fost răsplătită de juriu corespunzător, inspector Alexandra Hrincescu acordând grupului vocal din Darabani nota 9,75. „Floricica Prutului” i-a avut în componenţă pe: Ramona Toma, Emanuela Bujor, Manuela Hanza, Georgiana Strîmbu, Mihaela Sîrbu, Raluca Stoian, Prodan Mirela, Geanina Ciubotariu şi Mădălina Axinte. Ultimul membru al delegaţiei dărăbănene care a urcat pe scenă sâmbătă, dar nu şi cel din urmă, a fost solistul instrumentist la trompetă Marius Ghiţan, care a obţinut şi el note foarte bune. Dărăbănenii au emoţii foarte mari, pentru că duminică va fi Gala Lauriaţilor festivalului de folclor şi speră să obţină cel puţin un premiu. „Din punctul meu de vedere copiii s-au prezentat foarte bine. Au avut o ţinută plăcută şi o prestaţie deosebită, apreciată de juriu pe măsură”, ne-a declarat prof. Constantin Florea.




2 Comentarii la “FOLCLOR Festivalul „Dorule, floare de roua” cu darabaneni la inaltime ”
Poza saptamanii
Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.
Sondaj
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
felicitari..marius:X:Xx:Xbravoo:X:X:xX:X:X:xX:X:xX:x:
Numele meu e Gotan, oricum cele mai multe multumiri trebuie aduse domnului profesor Florea Constantin pentru ca ne este un indrumator foarte bun si domnului profesor Sarbu Lucian. Felicitari si fetelor! Va multumesc! ^_^ ms monik
Ultimele articole
Sute de mesaje au invadat mediul online, după dispariția prematură a dărăbănencei. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la ea o pot face începând de luni seară, la locuința sa din centrul orașului. Aurelia va fi condusă pe ultimul drum joi, 18 februarie, la prânz. ”Avea un zâmbet și o privire atât de calde cum rar mi-a fost dat să văd. Dumnezeu să o ierte și să o așeze în Împărăția Sa!....Drum lin printre îngeri…Condoleanțe și multă putere ... continuare »
Dărăbăneanca Simona Chițan este deja un nume foarte cunoscut în presa culturală din România. Colaboratoare a mai multor ziare importante precum Evenimentul Zilei sau Adevărul, ea și-a pus semnătura și pe două volume foarte valoroase. Prima carte este un volum de interviuri ”30 de interviuri eveniment“, printre personalitățile care au răspuns întrebărilor jurnalistei numărându-se Octavian Paler, Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, ... continuare »
Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »
Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »
Cu adevărat se spune că importanța unui om o afli atunci când nu mai e. În momentul dispariției unui cunoscut apare o stare de confuzie și o serie inutilă de întrebări. Răspunsul la ele nu mai ajută la nimic și totul se rezumă la ce a fost… În cazul meu, cel care a plecat mi-a umplut ritualul zilnic de școală cu multe încercări și dileme. Cert este că am reprezentat pentru el o sursă de dialog prin care a încercat să afl ... continuare »