Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DARABANENI DE SUCCES Smarandita David, „pasaport pentru excelenta”

Cei mai creativi 20 de elevi din toată ţara au participat week-endul trecut la ultima etapă a celei de-a doua ediţii a concursului de limba engleză „Paşaport pentru excelenţă”, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în cadrul Olimpiadelor Creativităţii. Din rândul lor, vor fi aleşi câştigătorii celor două tabere în limba engleză organizate în această vară la Oxford şi London Reading College. Printre cei 20 de finalişti s-a aflat şi eleva Grupului Şcolar Darabani, Smărăndiţa David care a fost însoţită la Bucureşti de profesoara Adina Lupaşcu

Peste 3.000 de copii au participat în acest an la cea de-a doua ediție a olimpiadei de creativitate în limba engleză „Pașaport pentru excelență”. „Însă, în concurs au rămas numai cei care au recunoscut cele trei simbolurile britanice ascunse sub piesele de puzzle și au realizat cele mai inspirate prezentări. Astfel, 944 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani s-au calificat pentru cea de-a doua etapă a concursului în cadrul căreia ei au creat, folosind o serie de cuvinte cheie, o poveste scrisă în limba engleză. Ulterior, realizatorii celor mai bune povești au fost desemnați finaliști ai concursului “Pașaport pentru excelență” ediția a II-a. 20 de elevi au demonstrat că sunt creativi, cunosc bine limba engleză şi merită să câștige unul dintre marile premii ale concursului: două tabere educaționale în limba engleză la Oxford și London Reading College, oferite de Mirunette International Education și Lewis School of English” se arată în comunicatul de presă trimis publicaţiei Darabaneni.ro de către Anca Andreea Popa, manager comunicare în cadrul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Fiecare dintre cei 20 de elevi calificaţi în finală au participat la un interviu în faţa unui juriu format din profesori de engleză şi filologi care i-au notat după grile de punctaj internaţionale. Sâmbătă, orele 13:20, a intrat în concurs la sediul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Smărăndiţa David. Finaliştii au fost recompensaţi cu câte un "Certificate of excellence", cărți și dicționare în limba engleză. De asemenea, au fost acordate alte sute de premii constând în examene de competenţă lingvistică la British Council, dicţionare editate de Collins Cobuild şi Fischer International şi coduri Oxford online, cu teorie și exerciții de gramatică. Numele câștigătorilor celor două tabere internaţionale vor fi anunțate în cadrul unei festivități de premiere, programată pentru data de 12 mai.Concursul a fost unul distractiv, iar la început am participat din curiozitate. A trebuit să dăm dovadă de creativitate, să folosim obligatoriu anumite cuvinte şi expresii în lucrările noastre, să dovedim că posedăm un vocabular bogat. Interviul de la Bucureşti a fost de departe cea mai grea etapă, având în vedere că exprimarea a fost liberă, şi a trebuit să fie una fluentă şi coerentă. La început am avut mari emoţii, dar pe parcurs totul a intrat în normal. Acum aştept publicarea rezultatelor, cu speranţa că voi obţine un rezultat bun” a declarat pentru Darabaneni.roSmărăndiţa David. „Cunosc pasiunea Smărăndiţei pentru engleză, deoarece îi sunt profesor din clasa a V-a. Sunt mândră de rezultatul obţinut de ea, acesta vine ca o confirmare a faptului că a muncit asiduu şi a dorit tot timpul să se perfecţioneze. Am avut emoţii mai mari decât ea la interviu, iar acum aştept cu şi mai mari emoţii rezultatele finale. Orice rezultat ar obţine, faptul în sine că a ajuns până aici reprezintă o performanţă extraordinară” ne-a spus şi prof. Adina Lupaşcu.
8:56 pm Luni, 07 Mai, 2012

7 Comentarii la “DARABANENI DE SUCCES Smarandita David, „pasaport pentru excelenta””

 1. CRISTI spune:

  Oricare ar fi rezultatul ..... FELICITARI!

 2. un recunoscator spune:

  Bravo,daca n-ar fi site-ul asta nimeni n-ar sti ce darabaneni talentati avem,ca in baza Mesagerului vai,vai

 3. Cristea Caludia Loredana spune:

  Ma bucura inco o data faptul ca scoala darabaneana isi pune amprenta in consursurile internationale, dar cel mai tare ma bucura rezultatele D-soara prof. Adina Lupascu. La mai multe si tot binele din lume!

 4. marija Resita spune:

  Felicitări Domnişoara Smărăndiţa David, iti urăm succes!

 5. Olivian spune:

  bravo fetelor!!!!!

 6. Lacra spune:

  Bravo Smaraaaa ! :x

 7. M.M. spune:

  Felicitari! Si mult succes in continuare pentru ca stim ca muncesti mult!

 8. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare