Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COME BACK… A dat Franţa pe Darabani, din dragoste pentru DESIGN
Darabaneni.ro a publicat acum o săptămână articolul „Urmaşii designerului Cătălin Botezatu…de la Grupul Şcolar”. Materialul s-a bucurat de un interes uriaş din partea dărăbănenilor. Aproximativ 1000 de calculatoare s-au deschis pe pagina respectivă şi au fost postate peste 50 de comentarii. Culmea, nu a fost cancan, fotbal ori polemică politică. A fost doar oglindirea „muncii unui colectiv, muncă pe care aceşti oameni o preţuiesc foarte mult”, ne-a explicat ulterior ing. Florin Ignat, profesor al Grupului Şcolar Darabani. După ce a citit articolul respectiv şi a văzut lucrările elevilor dărăbăneni, fosta elevă a liceului, Manuela Pujină(foto stânga), a luat o decizie cel puţin surprinzătoare. În acel moment fata se afla în Franţa. A fost obligată să-şi întrerupă studiile pentru o perioadă, împinsă de greutăţile vieţii. Provine din Eşanca, dintr-o familie cu trei copii. Mama i-a părăsit când erau mici, iar tatăl a murit acum câţiva ani. În prezent, Manuela Pujină se află sub tutela surorii ei şi se întreţine dintr-o pensie de urmaş de 300 lei. În Franţa câştiga între 25 şi 50 de euro pe zi. „În momentul în care am citit articolul de pe site-ul Darabaneni.ro şi am văzut lucrările foştilor mei colegi, m-am îndrăgostit pe loc de design şi m-am hotărât să revin la Darabani”, ne-a spus dărăbăneanca. Chiar şi sora sa a rămas stupefiată, când a aflat decizia.
Manuela Pujină are 16 ani şi a studiat până în toamna anului trecut la Grupul Şcolar Darabani, la o clasă paralelă celei de design, în cadrul profilului textil. Pentru a accede la design, eleva va trebui să susţină anumite examene de diferenţă şi mai are o problemă: numărul de absenţe acumulate. Cu toate acestea, eleva este hotărâtă să depăşească toate obstacolele pentru a-şi îndeplini acest VIS. Care a prins rădăcini aici la Darabani şi nu lângă turnul Eiffel(foto). „Sunt hotărâtă să lupt!”, spune răspicat Manuela. Prof. Corneliu Subotnicu ar trebui să-i fie viitorul diriginte. „Pujină are talent, inteligenţă, dar a avut parte de mai puţin noroc, în viaţă. Sper că soarta ei se va schimba, de acum înainte. Acest caz reprezintă poate, cea mai mare satisfacţie profesională a mea”, ne-a relatat inginerul. Sentimentul de admiraţie este reciproc. „Prof. Subotnicu este un OM cu o inimă foarte mare. Cu ajutorul lui doresc să-mi îndeplinesc acest vis, să ajung CINEVA…în DESIGN”, a conchis Manuela Pujină.
11 Comentarii la “COME BACK… A dat Franţa pe Darabani, din dragoste pentru DESIGN”

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Manuela este o buna prietena a mea. Sincer sa va spun este o fata exceptionala, si chiar m-as bucura sa se intoarca.
e ft greu s reuseasca! in primul rand trebuie s invete enorm k s ajunga cu materia unde sunt fetele acuma! E indradevar greu! Dar are vointa! Doamne ajuta! :D
nu zic nik pentru ca iar ma spurca toti pentru ca sunt prea realist,,dar sa tina minte fatuca ca o anume COCO CHANEL nu prea avea studii in design,,a muncit din greu si s-a inspirat din viata de zi de zi,,,sper ca ati auzit ce CHANEL?
Si io am fost plecat aproape un an, in strainatate (Spania) dar nimik nu e ceia ce pare ...e foarte greu. Datorita prietene'i mele si gandinduma ca aceste studii imi vor folosi in viata am hotarat sa revin in Grupul Scolar Darabani. Acum.....sunt in aceiasi clasa cu Manuela ...cunosc cat de cat situatia ...apreciez mult intentia si taria cu care revine!
domnule/doamna ''spirit critic ''dac Coco Chanel a avut norocul sa fie fie cantareata si sa ma si angajat nuj unde ....bla bla bla ...din cate stiu io sa mai si combinat cu unu cu bani. Sa nu uitam ca traim intr'o lume in care aqum bani vorbesc ....nuj cum as putea io sa ma angajez dintr'o dat cantaret ...cu toate ca as avea posibilitatea sa fac asta adic sa cant ...am rude in domeniu! dar nu te ia nimeni ''e criza lumeee..''asta ca sa inspirat din viata de zi cu zi nu'i o incurajare ...pare a fi mai mult un gand rau! Va rog nu mai spuneti ca asa a fost aia acu 10'ci de ani in urma .....aqu sunt alte vremuri !
D-LE SPIRIT CRITIC, NU E O CRITICĂ, E UN PUNCT DE VEDERE: "CU CÂT ŞTII MAI MULTE CU ATÂT REALIZEZI CE PUŢIN ŞTII" IAR CA SĂ ŞTII MAI MULTE TREBUIE SĂ ÎNVEŢI ÎN ŞCOALĂ SAU ÎN AFARA EI UNDE E MAI SCUMP. DESPRE COCO CHANEL AR FI PUTUT VORBI NUMAI CEI CE AU TRĂIT ALĂTURI DE EA, RESTUL E VIAŢĂ ROMANŢATĂ. ÎN ROMÎNIA S-AR TRĂI MAI BINE DACĂ CEI CARE CRED CĂ ŞTIU AR ŞI ŞTI...
MII DE SCUZE: ROMÂNIA
buna!si eu sunt plecata de aproape 8 luni in anglia cu speranta ca aici este un trai mai bun ca acasa,dar dupa un timp a inceput sa-mi para foarte rau ca nu am mai continuat scoala si crezand ca nu voi mai putea face nimic ca sa cosntinui,dar vazand acest articol despre fosta mea colega manuela am prins curaj si am zis ca trebuie sa incerc daca vreau sa fac ceva in viata deoarece in anglia nu va mai tine foarte mult timp asa pentru ca sunt prea multi romani si nu se mai gaseste de munca si nici acte nu se mai face,de aceea am luat hotararea sa ma intorc inapoi in Darabani ca sa continui scoala ca e foarte importanta in viata.ai multumesc foarte mult si domnului profesor Corneliu Subotnicu!!!
scz continui*
Remember: Don`t be fool....stay at school !! (Van wilder ) :)
stiu si eu unele chestii despre aceasta fata de pe la rude si din ce am vazut eu in perioadele in care mergeam in esank la bunici ... provine cum sa zis dintr-o familie cu probleme ....e o fata foarte muncitoare ...ea alaturi de fratele iei duceai greu. muncile campului si cele casnici inca dinainte ca tatal lor sa se stinga..... ma surprinde sa vad acest articol despre ea.... ce pot sa spun decat mult succes si sper sa ajunga undeva sa ii fiie bine pt ca a trecut prin , prea multe greutati. mult noroc manuela deschide ochii si alege ce e bine
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii, dar mai ales bunul simț și omenia. Un romantic incurabil, matematicianul a scris mai multe volume de poezii, din suflet și pentru suflet. De asemenea, a realizat o colecție impresionantă de picturi și sculpturi și era un șahist foartebun. Ionel Bichir este un simbol al Darabaniului, orașul pe care l-a iubit atât de mult și unde își va dormi somnul de veci. ... continuare »