Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Poetul Victor Teisanu a lansat la Cluj doua volume de poezie VIDEO

Poetul şi jurnalistul dărăbănean Victor Teişanu a lansat în 7.09.2011 la Cluj ultimele sale două volume de poezie. Este vorba de „Mizez pe tăcere” (editura Limes) şi „Călătorie în cerc” (editura Dacia XXI), care au fost prezentate în incinta Bastionului Croitorilor din centrul oraşului transilvănean.
La acest eveniment cultural au luat cuvântul poetul Mircea Petean, directorul editurii Limes, şi Sandra Cibicenco, care a reprezentat editura Dacia XXI.
„Pentru mine, drumul la Cluj poate fi considerat unul iniţiatic. Acasă, în Moldova, eram închis într-un cerc şi credeam că sînt liber, dar nu eram” a spus în cuvântul său Victor Teişanu, conform publicaţiei Foaia Transilvană. În cadrul manifestării culturale, poetul dărăbănean a acordat autografe celor prezenţi.

Cele două volume de poezie vor fi prezentate şi la Darabani în a doua jumătate a lunii octombrie, eveniment la care poeţii Mircea Petean şi Lucia Olaru Nenati vor fi invitaţi de onoare. (foto: facebook.com)
VIDEO
4 Comentarii la “Poetul Victor Teisanu a lansat la Cluj doua volume de poezie VIDEO”
Poza saptamanii
Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.
Sondaj
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
In my opinion he is a very much great poet
Felicitari domnului Teiosanu !!
Felicitari ! Asteptam cu nerabdare evenimentul de la Darabani sa va felicitam in mod direct;pacat ca Darabaniul nu are o CASA DE CULTURA;ma intreb unde va avea loc un asa eveniment important pentru orasul nostru,tinand cont ca vor fi si oaspeti asa deosebiti???
Tot respectul pentru dumneavoastra domnule Teisanu! Sunteti un OM cu care, noi darabanenii ne mandrim. Felicitari, si sanatate multa!
Ultimele articole
Sute de mesaje au invadat mediul online, după dispariția prematură a dărăbănencei. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la ea o pot face începând de luni seară, la locuința sa din centrul orașului. Aurelia va fi condusă pe ultimul drum joi, 18 februarie, la prânz. ”Avea un zâmbet și o privire atât de calde cum rar mi-a fost dat să văd. Dumnezeu să o ierte și să o așeze în Împărăția Sa!....Drum lin printre îngeri…Condoleanțe și multă putere ... continuare »
Dărăbăneanca Simona Chițan este deja un nume foarte cunoscut în presa culturală din România. Colaboratoare a mai multor ziare importante precum Evenimentul Zilei sau Adevărul, ea și-a pus semnătura și pe două volume foarte valoroase. Prima carte este un volum de interviuri ”30 de interviuri eveniment“, printre personalitățile care au răspuns întrebărilor jurnalistei numărându-se Octavian Paler, Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, ... continuare »
Prima săptămână de școală online din luna ianuarie a inclus și Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, ziua în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, coordonați de d-na prof. Covaș Simona, elevii claselor a II-a și a IV-a de la Școala Primară Rădăuț-Prut, coordonați de d-na învățătoare Matei –Popescu Luminița, precum și elevii claselor I și ... continuare »
Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »
Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »