Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Copiii de ”aur” de pe meleagurile dărăbănene

Elevi dărăbăneni medaliați cu aur și bronz la concursurile naționale de matematică

Orașul Darabani reprezintă un izvor nesecat de valori. Numai că acestea trebuie șlefuite și prețuite pe măsură. Elevii Grupului Școlar Darabani au obținut rezultate remarcabile la concursul național de matematică ”Năstăsescu”. Concursul a debutat cu faza I pe 17 octombrie anul trecut și s-a finalizat cu faza națională, care a avut loc în 5 și 6 iunie. Prima medalie la disciplina matematică, cea  de bronz,  a câștigat-o pentru Grupul Școlar Darabani, Georgiana Bichir. A fost recompensată cu 0 lei și nici măcar o strângere de mână. Cel mai valoros rezultat l-a obținut Dron Diana, care în faza a treia a concursului, în data de 24 aprilie,  a obținut punctajul maxim(100 puncte) și medalia de aur. Eleva are ”antecedente” la matematică, obținînd locul I ani la rând la concursul Haimovici, rezultate care i-ar permite să fie admisă fără examen la Facultatea de Automatizări și Calculatoare Iași. Chiar dacă este o foarte bună matematiciană, prima opțiune pentru Diana în învățământul universitar este medicina.

 Pentru rezultatul de răsunet obținut, nu a primit din partea organizatorilor nici un premiu, iar medalia și diploma au intrat în posesia câștigătoarei la o lună de la concurs, doar datorită insistenței profesorului Bichir. ”Nici nu mă așteptam să primesc vreun ban pentru rezultatele mele” spune senin Diana. Dacă accesezi site-ul concursului, nu se poate să nu remarci o ofertă ”de nerefuzat” de tabară educativă la o vilă din  județul Brașov, care îl costă pe elev nici mai mult, nici mai puțin de1850 RON. Cât un sejur all inclusiv la un hotel de lux în Grecia. Nici nu e de mirare că nu mai rămân bani pentru premierea elevilor câștigători. Diana Dron debordează de sinceritate și modestie. Face parte din natura firii ei să muncească foarte mult și să primescă puțin. Uneori nu are timp să-și termina propria lucrare, pentru că iși ajută colegii, în primul rând. Din fondul școlii s-au alocat cu aportul directorului de atunci,  Florin Ignat 200 RON, bani care au acoperit cu greu costurile legate de deplasare și masă la concursurile de la Botoșani. ”Aceste două medalii câștigate la concursul ”Năstăsescu” reprezintă cea mai mare realizare  a muncii mele de peste 33 de ani” ne-a declarat profesorul Ionel Bichir, artizanul rezultatelor excepționale ale elevilor. Și ne mai mirăm că tinerii noștri pleacă în străinătate. Culegem doar ce am semănat.(Lucian Bălăucă, text și foto) 


Punctajul acumulat de către cei mai buni elevi ai Grupul Școlar Darabani, la faza a III-a a concursului național de matematică,  ”Năstăsescu” 24 aprilie 2010 


Dron Diana 100 pct. clasa a XII-a
David Smărăndiţa 78 pct. clasa a VII-a
Corsei Octavian 75 pct. clasa a V-a
Hrimiuc Paul 73 pct. clasa a VII-a
Bichir Georgiana 72 pct. clasa a VI-a
Murariu Ioana 72 pct. clasa a VI-a
Bordeianu Alin 72 pct. clasa a VII-a
Guceanu Iulian 65 pct. clasa a XI-a
Zvorişteanu Ioana 60 pct. clasa a VII-a
Aroşoaie Diana 60 pct. clasa a XI-a
Asandului Amalia 60 pct. clasa a XI-a


6:45 pm Sambata, 17 Iulie, 2010

3 Comentarii la “Copiii de ”aur” de pe meleagurile dărăbănene”

 1. Aspazia Schiopu spune:

  Felicitari sincere pentru rezultatele obtinute ,deopotriva elevei si profesorului ei. Nu va mirati ca nu sunt incurajati.Asa se intampla in toata tara,dar ceea ce eleva a acumulat ii ramane .Profesorul........stiu ce simte , (el se multumeste cu putin sau cu nimic) .Fac parte din familia cadrelor didactice.

 2. FARMA spune:

  FELICITARI. Iti doresc cat mai multe medalii aur. Insa sa nu iti faci iluzii ca frustratii din primaria Darabani te vor aprecia.

 3. Mirela Andrus spune:

  Continuati sa invatati!! Asa ne faceti cinste...chiar daca primiti bani sau nu....!!!!!

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare